Mi az hogy mini implantátum és hogyan jön össze a műfogsorral?

A műfogsor rögzítése mini implantátumokkal egy aránylag egyszerű műtéti beavatkozásból és a speciálisan kiképzett műfogsor elkészítéséből áll. Az eredmény: stabil fogsor kellemetlenségek és fogsor ragasztó nélkül. A technika, mely az Amerikai Egyesül Államokból indult, már sok százezer embernek segített biztonságosan.


Egyáltalán mi az a mini implantátum?

A mini implantátum egy kisméretű, biokompatibilis, titán ötvözetből készülő csavar, melyeket a csontba helyezünk egy egyszerű műtéti eljárás során.

Az implantátumokat egy kis (1,1mm) fúróval előkészített nyíláson át csavarjuk az állkapocsba. Számos esetben ez az ínyen keresztül is lehetséges, tehát nincs szükség komoly műtéti feltárásra.

Az önmetsző implantátum stabilitásának köszönhetően a legtöbbször azonnal terhelhető, azaz a beültetést követően késedelem nélkül már rácsatlakoztatható a fogsor.


Hogyan működik a fogsor rögzítése mini implantátumokkal?

Az implantátum gömbfej segítségével, csatlakozik az Ön fogsorához. A fogsorba speciális, fémmel megerősített csatlakozó felületet alakítunk ki, amelybe aztán könnyen be tud csúszni a gömbfej.

A fogsor kellő rugalmasságát az O-gyűrűk biztosítják a gömbfej és a fogsor között. Ezzel modellezzük a természetes fogak rugalmasságát.

A műfogsor ezzel a módszerrel tehát egyrészt stabilan rögzül, másrészt kellően rugalmas, harmadrészt pedig könnyen eltávolítható (tisztítás céljából) és ugyanolyan könnyen visszahelyezhető. Csak egy mozdulat az egész. Már az első alkalom után könnyen fog menni Önnek is, akár csak elégedett páciensek ezreinek.


Mivel jár egy ilyen beavatkozás? Biztonságos? Fájdalmas? Hosszú ideig tart?

Ennek a típusú műtéti beavatkozásnak pontosan az a lényege, hogy nagyon kíméletes legyen. Ahogyan azt említettük, sok esetben nincs is szükség az íny feltárására, hanem közvetlenül az ínyen keresztül kerül előfúrásra és becsavarásra az implantátum.

Tekintettel arra, hogy ez egy egyszerű rutinműtétnek minősül, megfelelő tervezést és kellő előkészítést követően minimális kockázata van az Ön számára. A sikeres beültetetések aránya rendelőnkben 98,4%.

A műtét helyi érzéstelenítésben történik, így a beavatkozás teljes ideje alatt Ön semmit sem fog érezni belőle. A műtétet követően minimális érzékenység vagy fájdalomérzet előfordulhat, de ez fájdalomcsillapítók hatására egy-két napon belül nyomtalanul eltűnik.

A műtét összetettségétől függően hozzávetőlegesen egy óra alatt készen van.


Mit kell tennie, ha úgy dönt, hogy mini implantátumokkal rögzítetett fogsort szeretne?

Ennek az élet minőséget jelentősen javító, de felelősségteljes, döntésnek a meghozatalához rengeteg információra van szükségre, mégpedig egy hozzáértő szakértőtől.

Éppen ezért nem kell most eldönteni, hogy szeretne-e élni a mini implantátumok adata lehetőségekkel, csak annyit, hogy elindul az információszerzés útján és részt vesz egy konzultáción, ahol minden Ön számára fontos részletet megtudhat a mini implantátumokról és a műtéti beavatkozásról.

Bejelentkezés

Mennyibe kerül a műfogsor mini implantátumokkal? Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés

Kedves Pácienseink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, mindannyiunk érdekében, szeretnénk támogatni azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány megfékezésére irányulnak. Most mindennél fontosabb az Önök, valamint munkatársaink és családtagjaik teljes biztonsága.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatának megfelelően

rendelőnkben, fokozott biztonsági intézkedések mellett,
csak sürgősségi fogászati ellátást végzünk.

Ügyeleti nyitva tartás – csak előzetes bejelentkezés esetén:

Hétfő: 10.00 – 12.00
Csütörtök: 10.00 – 12.00

Telefonos ügyeletünk jelenleg nem folyamatos! 1 munkanapon belül minden hívást feldolgozunk és visszahívunk.

Bejelentkezés és további információk:

Tel: 06 70 314 44 44; E-mail: info@budapestdental.hu

Bízunk benne, hogy közös összefogással rövid időn belül visszatér az élet a megszokott kerékvágásba. Amint lehetségessé válik, várjuk Önöket ismét a megszokott szakértelemmel, törődéssel és szeretettel!

Dr. Némethy Miklós
Vezető főorvos
Budapest Dental Fogászati Centrum

Bezár