Milyen lehetőségek közül választhatnak a teljesen fogatlan páciensek?

A teljes fogatlanság pótlása esetén először önvizsgálatot kell tartanunk, majd ezek után lehet a megfelelő fogpótlást kiválasztani. Az irány megválasztásában az alábbi kérdések segítséget nyújthatnak Önnek:

Elfogadom a kivehető fogpótlás tényét, vagy foggal-körömmel ragaszkodom a fix fog érzéséhez?

A kivehető fogpótlás tényét sokan nagyon nehezen fogadják el. A megkérdezett páciensek nagy része újra saját fogakat szeretne. A hagyományos műgyökerek beültetésének, melyek az elvesztett fogakat lényegében teljes értékkel pótolhatnák, általában anyagi, vagy egészségügyi akadályai vannak. Ha a hagyományos kivehető műfogsorral nem tud megbarátkozni, de a teljesen fix megoldásnak akadálya van, kiváló, és közkedvelt alternatíva, a mini implantátumos kivehető fogsor, mely kevés csont esetén is nagy eséllyel elkészíthető, ráadásul megfizethető áron!

Rendben van az egészségem? Vállalható számomra a fogbeültetés? És a csontpótlás?

Amennyiben Önnek általános egészségügyi problémái vannak, pl. komoly cukorbetegség, keringési zavarok, stb, érdemes olyan megoldást választania, amely minél kevésbé invazív.

Hány év telt el a fogak eltávolítása óta? Vajon mennyi és milyen minőségű a csontom?

Minél kevesebb idő telik el a foghúzás után, annál megtartottabb a csont. Amennyiben tehát szeretne fix fogpótlást érdemes mielőbb a fogak fogbeültetéssel való pótlásáról gondoskodni.

Mennyire szívesen vállalok műtétet? És ha vállalok, inkább könnyebb műtétet szeretnék, vagy esetleg belemegyek komolyabb műtéti megoldásokba?

Ha Ön a fix fogpótlás érzéséről nem akar lemondani, de a nagy műtétet - sok műgyökér beültetést, csontpótlásokat nem szívesen válallja, akkor válassz az All-on-4 megoldást, melynek elkészítéséhez állcsontonként mindössze 4 db fogimplantátum szükséges.

Mennyi időt szeretnék a fogászati beavatkozásokra szánni? Néhány hét, egy-két hónap, vagy akár egy év áll a rendelkezésemre?

A hagyományos kivehető fogpótlás legrosszabb esetben is két hét alatt elkészül, míg a teljes értékkel pótolt fogpótláshoz csontbeülettés, alapozó műtétek is kellhetnek, így ennek elkészülési ideje jóval hosszabb, inkább egy év körül mozog.

Mennyi pénzt szeretnék/tudok rááldozni a fogpótlásra? Olcsó, megfizethető megoldásokat választok inkább vagy a drága, speciális tudást és technikai hátteret igénylő lehetőségek is megfizethetőek számomra?

A hagyományos kivehető fogpótlás olcsó kategóriát képvisel, a mini implantátumos fogpótlást nyugdíjas pácienseink is megengedhetik maguknak, hiszen a mini implantátumok ára a hagyományos implantátumok árának kevesebb mint a fele. Az All-on-4 megoldás már exkluzív árkategóriát képvisel, de annak alsó határán, a fogak teljes értékkel történő pótlása pedig a legmagasabb árkategóriába esik, hiszen anyag, technika és tudásigénye ennek a legmagasabb.

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOK

Hagyományos kivehető műfogsor

A teljes fogatlan páciensek nagy része csak ezt a megoldást ismeri fogatlanságának megoldására. Régóta alkalmazott és jól ismert fogpótlás típus, annak előnyeivel (olcsó) és hátrányaival (billeg, kimozdul, feltör)...

Tovább

Mini implantátumos kivehető fix fogsor

Manapság ez a legnépszerűbb fogpótlás típus fogatlan pácienseink körében. Kivehető fogsor, de a mini implantátumok segítségével a fogsor fixen ül a szájban. Számos előnyei közül néhány: megfizethető, alacsony kockázatú…

Tovább

FIX FOGPÓTLÁSOK

All-on-4 fix fogpótlás kevés csont esetén

All-on-4 technika, egy speciális lehetőség a teljesen fogatlan páciensek kezelésére. Fix hídról van szó, nem kell kivenni a szájból. Jó lehetőség a kevés csonttal rendelkező pácienseknek, akik nem adják fel a “fix fog érzés” igényét…

Tovább

Hiányzó fogak teljes értékű helyettesítése

Ez a megoldás lenne minden páciens, sőt minden fogorvos álma. Általában 8-10 hagyományos méretű fogimplantátumot helyeznek egy állcsontba, azaz szinte minden hiányzó fogat helyettesítenek, majd erre kerül a fix híd…

Tovább

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés