Olcsó és drága fog implantátumok - hogyan hozzunk megfelelő döntést fogbeültetés esetén a beültetetndő fog implantátum márkájáról?

Kuriózum fogászati kezelés helyett a fogbeültetés fogászati rutineljárássá szelídült a fogorvosi rendelőkben az elmúlt évtizedben. Számos fogászat kínálja fogbeültetési szolgáltatásait, és ha összehasonlítjuk a beültetett fog implantátum márka kínálatot, láthatjuk, hogy szinte minden rendelő más és más fogimplantátum rendszerrel dolgozik. Ha szeretne megfelelő döntést hozni, tájékozódjon a drágább és olcsóbb fogimplantátum márkák közötti különbségekről!

Mitől van ekkora különbség az egyes fog implantátum márka árak között?

A legnagyobb árkülönbséget azokban az esetekben tapasztaljuk, amikor egy régi, patinás, évtizedes kutatási múlttal rendelkező márkanevet - például a svéd Nobel Biocare vagy egy frissen a piacra került, általában távolkeleti márkájú, rövid távú fejlesztési háttérrel rendelkező fogimplantátum márkát vizsgálunk. A fejlesztési, azaz a tudás háttér mellett természetesen nagy különbség lehet a fogimplantátum anyagában, formájában, felületkezelésében, az implantátum és a felépítmény csatlakozási mechanikájában stb.

Az árkülönbséget természetesen a fogimplantátum műtéti díjában is tapasztalunk, hiszen tapasztaltabb, nagy rutinnal rendelkező, szakértő szájsebészek és implantológusok árképzése valamivel magasabb, mint a fiatalabb, ügyes, de mégis kevesebb tapasztalattal rendelkező kollégák esetében.

A fogászati rendelők nagy részében, így a Budapest Dental Fogászaton is, a fogimplantátum árlistában megadott ára együttesen tartalmazza a beültetendő titán vagy cirkon fogászati implantátumot és a beültetés műtéti díját.

Milyen fogászati implantátum családokat alkalmazunk a Budapest Dental Fogászaton és miért ezek mellett döntöttünk?

Rendelőnkben a hagyományos fog impalntátumok tekintetében a DenTiSystem® magyar fogászati implantátum rendszere, a svéd Brönemark® cég Nobel Replace® implantátum rendszere mellett döntöttünk. Mindkét cég több tíz éves tapasztalattal rendelkezik a gyártás területén és mindkét céghez komoly tudású implantológus – szájsebész orvosok adták a nevüket, akik a fejlesztésben, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében aktívan közreműködtek. A marketing nem elég, a terméknek bizonyítania is kell!

Mindkét márka kifejlesztette a hagyományos titán implantátum csavarok és titán felépítmények mellé a fémmentes cirkónium implantátum csavar és cirkónium felépítményeket is. A cirkónium anyagok megjelenésével lehetővé válik a még természetesebb korona elkészítése. Ezen termékek alkalmazására elsősorban az esztétikailag érintettebb területeken – a front régióban van szükség. (A rágózónában nincs szükség a jóval drágább cirkónium anyag megfizetésére.)

T egye fel a legfontosabb kérdéseket a fogászati implantátumokkal kapcsolatban, mielőtt döntést hoz! Nem mindegy, hogy az implantátum csavarvezetése milyen. Hogyan formálták meg a fognyaki területet, milyenek a tapasztalatok az ínygyulladással az implantátum körül, ha ilyen előfordult vajon változtattak-e a nyaki formán? Milyen méretű és vastagságú implantátumok kaphatóak, van-e elegendő formájú implantátum felépítmény a nehezebb helyzetek megoldásához is. Milyen az implantátum felépítmény csatlakozása az implantátum csavarhoz, mennyire biztonságosan záródik? Milyen az implantátum csavarhoz szükséges elemek minősége, mennyire ügyesen tudja alkalmazni az orvos, mennyire felhasználóbarát?

Mit kell tudni a fogászati implantátumokról

A megfelelően biztonságos, több év garanciát elbíró implantáláshoz a fenti kérdéseket részletesen végig kell venni, alaposan kell tájékozódni. Ez elsősorban az implantátumot alkalmazó fogorvos felelőssége, de jó, ha a Ön is tisztában van azzal, pontosan milyen anyag, szerkezet kerül be a szájába, pontosabban a csontjába?

Néhány megfontolandó a kérdés a megfelelő implantátumok kiválasztása előtt

A túl olcsó implantátumok minősége sokszor nem megfelelő és nincs mögöttük megfelelő tudományos kutatás és laboratóriumi teszt

A nagyon drága implantátumok esetén általában valamilyen speciális felületkezelésről (Pl. Brönemark® TiUnite® rendszer) van szó, mely biztonságosabbá teszi az implantátum rögzülését. Érdemes áldozni ezekre az implantátumokra.

Az implantátum beültetés nem egyszerű feladat, már a tervezés komoly előkészületeket igényel. A biztonságos implantáláshoz 3 dimenziós CT felvétel elengedhetetlen

R endelőnk által forgalmazott fogimplantátum márkák:

  • Nobel Biocare® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • DenTi system® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • 3M Espe® - titán fogászati implantátumok

Fogászatunk által forgalmazott fogimplantációs rendszerek

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés