Miért csúszkál, lötyög, billeg a hagyományos műfogsor?

Amennyiben a fogakat régebben távolították el a csont a kihúzott fog helyén nagyon elvékonyodik. Az évek óta műfogsort viselő páciensek ismerik ezt - a szájban, ahol régen fogak voltak, csak egy vékony , enyhén kiemelkedő kemény íny marad. A hagyományos műfogsor készítésekor ezt a megmaradt vékony ínyt mintázza le a fogorvos és erre készül el a műfogsor. Az ilyen hagyományos fogsor számára nincs semmilyen kapaszkodó a szájban, akinek a fogak helyén visszamarad ínye vastagabb, azoknak jobban, akiknek vékonyabb, azoknak kevésbé stabil a fogsoruk. A fizika törvényei adottak, ha egy lapos vagy közel lapos, ráadásul a nyáltól síkos felszínre felteszünk egy fogsort, teljesen érthető, hogy a rágóerő hatására a fogsor kibillenhet, elcsúszkálhat.

Mire jó a mini fogimplantátum?

A mini fogimplantátum a nyálas, síkos, lapos vagy enyhén kiemelkedő nyálkahártya felszínre kapaszkodókat biztosít a fogsor számára. Minél több kapaszkodót lehet beültetni, annál jobban lehet az adott fogsort rögízteni. A mini fogimplantátumok kb. 1,8 mm átmérőjűek, így olyan páciensek esetén is nagy valószínűséggel alkalmazhatóak, ahol a csontsorvadás következtében a fogíny alatti csont szinte pengevékonnyá vált. A beültetett ogimplantátumoknak a nyálkahártya fölé, azaz a szájba emelkedő része gömb formájú, a fogsor ezekre, mint kis patentokra pattintható fel. A rögzülés stabil, a fogsor nem billen vagy csúszik el többet sem evés, sem beszélgetés közben. A fogsort ezentúl csak a tisztításra kell kivenni a szájból.

Milyen lehetőségeim vannak ha teljesen fogatlan vagyok?

Tovább

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátumokkal

Tovább

Járjon utána, vajon Önnek lehet e fix műfogsort készíteni?

Tovább

Első lépések a kivehető fogsor rögzítéshez implantátummal

Tovább

Tájékozódjon a mini fog implantátumos műfogsor árakról

Tovább

Nem adta fel a fix fogpótlás igényét? Az All-on-4® segíthet!

Tovább

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés