Fogbeültetés gyakori kérdések

Fogbeültetés tervezése során a páciensek számos kérdéssel találják szembe magukat. Milyen feltételei vannak a fogbeültetésnek? Milyen implantátum csavart érdemes választani és egyáltalán hogy épül fel az implantátum? Miért kell annyit várni egy-egy fázis között? Mi kell a tervezéshez,és ki végezné a műtétet? A kérdések sorát még bátran sorolhatnánk, bízunk benne, hogy az alábbi oldalakon számos kérdését meg tudjuk válaszolni az érdeklődő olvasónak.

Mit kell tudni a fogászati implantátumokról?

A fogászati implantátum lényegében egy mesterséges foggyökér. Ahhoz, hogy felelősségteljesen tudjon dönteni a beültetendő fog implantátum márkájáról, érdemes megismernie az apróbb részleteket is. Ismerje meg a fogászati implantátum főbb jellemzőit, kattintson az alábbi linkre:

Mit kell tudni a fogászati implantátumokról

Vannak-e kockázatai a fogászati implantátum beültetésnek?

A fogbeültetés műtéti eljárás, így mindenképp érdemes tisztában lenni a műtéti szövődményekkel és rizikófaktorokkal. A problémák, szövődmények, betegségek elkerülésének legjobb módja az alapos tudás, mellyel megelőzhetjük a bajt és alaposan felkészülhetünk.

Vannak-e kockázatai a fogászati implantátum beültetésének

Fájdalmas az implantátum beültetés?

A fogászati implantátumok beültetéséhez sok esetben társulnak téves elképzelések. Jó néhányan gondolják úgy, hogy ez a komoly műtéti beavatkozás kellemetlen megpróbáltatással és fájdalommal jár együtt.

Mi a valóság? Olvasson tovább:

Fájdalmas-e az implantátum beültetés

Mikor válasszuk a fogbeültetést?

A legmegfelelőbb választ a szakember tudja megadni a személyes állapotfelmérés és a röntgenfelvételek alapján. A fogbeültetés a fogászat egyik legszebb ám legnehezebb ága. Két hasonló fogászati státuszt is többféle módon lehet megoldani, az implantológiai fogpótlás tervezése bonyolult feladat, számos szempont figyelembe vétele mellett történik. Vannak olyan foghiányok, melyeket kifejezetten előnyös fog implantációval pótolni és vannak, ahol egyenesen előnytelen lenne. Sok esetben a hagyományos fogpótlástani módszereket szükséges ötvözni a modern fog implantációs műtétekkel.

Mikor lehet fogbeültetést végezni?

Fogászati állapotfelmérés

Valóban szükség van e fogimplantátumra?

Fogbeültetés - árak


Mi a Budapest Dental Fogászat protokollja fog implantáció igénye esetén?

Az első teendő a fogászati állapotfelmérés. Ha lehet, implantológus szakemberünkhöz kérjen időpontot, sürgős esetben a fogászati státuszát más szakorvos is felvehet, aki később megkonzultálja az Ön esetét az implantológussal, így vele kicsit később, a konkrétabb kérdések megválaszolásakor találkozhat.

Minden esetben szükség van panoráma röntgenfelvételre és 3 dimenziós CT felvételre. A CT felvétel egy külsős röntgenlaboratóriumban készül, a rendelőhöz közel.

A kapott vizsgálati eredményeket a szakorvos áttanulmányozza, méréseket végez, és kezelési tervet készít. A fogászati kezelési terv megbeszélésére ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, sőt fogbeültetés esetén, ezt szükséges s igénybe venni, hogy a műtét időpontját, a folyamat szakaszait kellőképp át tudják beszélni. Elfogadott kezelési terv után megbeszélik a műtét időpontját is.

Dr. Némethy Miklós főorvos, implantológus

3D CT felvétel az implantáláshoz

Fogbeültetés lépései, időtartama

A fogbeültetés nem egy fogászati ülés során elvégezhető orvosi feladat. Maga a műtét is lehet, hogy több lépcsőben zajlik, attól függően, szükség van e csontpótló, vagy egyéb kiegészítő műtétekre a fogbeültetés során. Ha az implantátum csavar már bekerült a csontba, elindulhat a csavar gyógyulási ideje, meg kell várni, míg az implantátum csavar tökéletesen rögzül, a csontsejtek hozzánőnek a speciálisan kiképzett fémcsavar felszínéhez.

A gyógyulási idő letelte után, az első fázis a fogíny megfelelő megformázása, melynek nem csak az esztétikában van szerepe, hanem a fogpótlás tisztítási feltételeinél is fontos. Ha az ínyformázáson túl vagyunk, elindulhat az utolsó fázis, a fogpótlás elkészítése. Ennél a munkafázisnál a fogpótlások készítésénél már ismert szakaszok következnek, lenyomatvételek, harapás beállítás, fogszín választás, próba. Az elkészült fogpótlás beragasztása először ideiglenesen történik, később, ha a páciens esztétikai és funkcionális szempontból is elégedett, következhet a végleges rögzítés.

Fogbeültetés lépései

Fogimplantációs műtét tervezése


Melyik implantátum csavart válasszuk?

A kérdés nagyszerű, és a válasz éppoly egyszerű, mint mikor autót készülünk vásárolni. Azaz, kinek könnyebb, kinek nehezebb. A fogbeültetés piaca hatalmas, számtalan kiváló minőségű termékcsalád szerepel a palettán. Egy-egy fogászati rendelő kiválasztja a neki szimpatikus rendszereket és ehhez vásárolja meg a műtéthez szükséges sebészeti tálcákat és eszközöket. A legtöbb márka közt nincs átjárhatóság, így egyik fogászati rendelőben az egyik, míg másik rendelőben a másik implantátum márka beültetésének lehetőségével találkozunk.


DenTi fog implantációs termékcsalád

A DenTi magyar márka, több mint húsz éve a fogbeültetés piacán. Hatalmas fejlesztések és kiváló minőség jellemzi. Árában, magyar gyökereinek köszönhetően, a kedvező árkategóriát képviseli, pácienseink nagy része ezt a megoldást választja fogbeültetése során.

Fogászatunk által alkalmazott fogimplantációs rendszerek


Replace fog implantációs termékcsalád

A Replace, svéd márka, a nagy Brönemark család tagja. A Brönemark a legismertebb név a fogászati implantátumok piacán. Brönemark nevéhez fűződnek a legelső csavar implantátumok, a cég több mint 50 éve van a piacon. A speciális felületkezelésnek köszönhetően a csontsejtek adaptálódása a titán felülethez gyorsabb. Ez az implantátum márka a drágább árkategóriában található.

Fogászatunk által alkalmazott fogimplantációs rendszerek


3M Mini implantátumok

A mini implantátumok a fogbeültetési rendszerek egy külön csoportját alkotják. A hagyományos implantátumokhoz képest vékonyabbak, kisebb csontkínálat esetén jelenthetnek megoldást, elsősorban kivehető fogsorok jobb rögzítése érdekében. Leggyakrabban teljes fogatlanság esetén az evés, rágás közben zavaróan csúszkáló teljes műanyag fogsorok stabilitásának fokozására használható.

Mini implantátum

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés