Legoptimálisabb időszak a fogbeültetésre

Budapest Dental Fogászat > Fogbeültetés > Az optimális időszak

Mikor a legoptimálisabb a fogbeültetés számomra a foghúzás után?

Ha Önnek egy éven belül távolították el valamelyik fogát, és most keres megoldást a fogpótlásra, nagyon optimális időben van! A foghiány helye már feltöltődött, a csontszövet funkció hiány következtében történő lebomlása azonban még nem kezdődött el, vagy minimális. Ha ebben az időszakban kérdezi fogorvosát, hogy lehetséges e a fogbeültetés, nagy eséllyel a válasz igen lesz, sőt hosszú távon optimális megoldáshoz juthat.

Mikor a legoptimálisabb a fogbeültetés számomra a foghúzás után?

Miért optimális az egy éven belüli időszak a fogbeültetésre?

A foghiány után tátongó üreget a vérből képződő kötőszövet, majd csontszövet tölti ki. Amennyiben a foggyökér gyulladt volt, a gyulladásos szövetek is eltávolításra kerülnek a foggal együtt, majd a csontosodás folyamatával a gyulladás teljesen megszűnik. A foghiány helyén kialakuló csont néhány hónap után elegendően magas és széles szokott lenni ahhoz, hogy a fogászati implantáció egyszerűen és komplikáció nélkül megtörténhessen. A legoptimálisabb idő a fogbeültetésre a 3-6 hónappal a foghúzás utáni időszak.

Mikor lehet a foghúzással egy időben fogbeültetést kérni - azaz azonnali fogbeültetést választani?

Azonali fogbeültetésre azokban az esetekben van lehetőség, mikor a kihúzott fog gyökere nem gyulladt és a fogat roncsolásmentesen lehet eltávolítani. Fontos kritérium még, hogy a foghúzás után azonnal beültetett fogimplantátumot úgy lehessen a csontba beültetni, hogy azt a csont elég szorosan körülfogja, azaz megfelelő legyen a primer stabilitása. A fentiek meg nem valósulása esetén ugyanis a beültetett fogimplantátum kieshet a helyéről.

Mit veszíthetek, ha a foghúzás után több mint egy évet várok?

Ha több idő telik el, a csontszövet funkció hiányában elkezd lebomlani. A csont magassága és szélessége csökkenni kezd. Ahogy a csontmagasság csökken, úgy kerülnek a felszínhez egyre közelebb a mélyebb rétegekben található idegek, vagy anatómiai üregek, mint például az arcüreg. Ez azért probléma, mert ahhoz, hogy egy normál méretű fogkorona stabilan, hosszú távon a csontban maradjon, megfelelően hosszú műgyökérrel kell a csontban rögzíteni, ehhez pedig megfelelően magas és széles csont szükséges. Ha a szükséges magasság nincs meg, a fogorvos nem tud beültetni elegendően hosszú implantátum csavart, mert különben eléri az érzőideget, vagy az arcüreget.

Miért kellene aggódnom, hiszen ha nincs elég csont, ott a csontpótlás!

Azért ez sajnos nem ilyen egyszerű! Nem lehet minden szituációban minden típusú csonthiányt pótolni. Van olyan eset, amikor a csontpótlás egyszerű műtéttel nem is lehetséges, csak csípőcsontból kivett csont átültetésével, amely nagy kockázattal jár. Vannak az egyszerűbb csontpótlási trükkök, mikor például a felső rágófogak esetén az arcüreg felemelésével (sinuslift) aránylag könnyebb technikával csontot lehet pótolni és így az implantátumot elhelyezni. Van olyan technika, amikor titánháló és membrán alatt próbálunk vastagabb csontot növeszteni és van olyan is amikor a fogimplantátum aránylag könnyen beültethető, és csak az egyik oldala mellett van szükség egy kis csontpótlásra. A csontpótlási lehetőségeknek tehát megvannak a határai és az anyagiak oldaláról nézve sem a legolcsóbb kezelések közé tartoznak. A jó megoldás inkább az, ha időben előre gondolkodva kérünk fogbeültetést, amikor a saját csontunk még elegendő ahhoz, hogy csontpótlás nélkül kiválóan rögzítse a fogimplantátumot.

Ha fogbeültetés, akkor válassza a szakértelmet és a biztonságot!

Rendelőnkben alkalmazott kiváló minőségű fogimplantációs rendszerek

NEO BIOTECH - LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK

Tovább

NOBEL REPLACE - KIFINOMULT LUXUS

Tovább

DENTISYSTEM - LEGOLCSÓBB ÁRAK

Tovább

Mit tegyen, ha az optimális megoldást szeretné?

Jöjjön el egy állapotfelmérésre és tájékozódjon a lehetőségekről! Az állapotfelmérés és konzultáció még nem jelent elköteleződést, azonban számos lehetőség felvázolható fel, azok előnyeinek és hátrányainak megismerésével, illetve az egyes kezelési alternatívák árai is kikalkulálhatóak. Amennyiben fogbeültetéssel kapcsolatban is érdeklődik, az alábbi csomagban érdemes gondolkodni:

  • állapotfelmérés, konzultáció a szakorvossal
  • panoráma röntgen felvétel
  • 3 Dimenziós Ct felvétel a csontviszonyok alapos és biztos feltérképezéséhez, és az implantáció megtervezéséhez

Ismerje meg Dr. Némethy Miklós implantológus szakembert!

“A fogbeültetés sikeraránya 98%. Ezt a fokú biztonságot megfelelő tervezéssel és előkészítéssel érjük el. Nem utolsó sorban kiváló eszközöket és a legmegbízhatóbb fogimplantátum márkákat alkalmazzuk. Teljes körű megoldásokat kínálunk egy vagy több foghiány, vagy akár teljes fogatlanság esetére. Kevés csont esetén megbízható csontpótlási lehetőségeket nyújtunk. Sikerünk továbbá abban rejlik, hogy rendelőnkben több szakma specialistái dolgozhatnak együtt a tervezéstől a kivitelezésen át a nyomonkövetésig. A protetikus megtervezi, az implantológus megműti, a parodontológus utánköveti. Teljes körű, kiemelt minőségű fogászati szolgáltatás és gondozás hosszú éveken át!”

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés