Fogbeültetés, csontpótló műtétek, fogimplantátumok

Kinek és miért nagyszerű megoldás a fogimplantáció?

A fogbeültetés segítségével az elveszített fog élménye visszaadható, így a fogimplantációs fogpótlás mind a rágás, mind az esztétika szempontjából kiváló megoldást jelent azon páciensünknek,

  • akinek az esztétikus, gyönyörű fog és a leginkább természethű megoldás igazi érték
  • aki a foghiányát nem olyan híddal szeretné pótoltatni, amihez a szomszédos, akár egészséges fogakat kell lecsiszolni
  • aki több fog hiányát szeretné pótoltatni, esetleg olyan helyen, ahol már nincsen lehetőség hídpillért bevonni, mégis fix fogakat szeretnének
  • és a különleges technika révén még azoknak is nagyszerű, akik már egyetlen foggal sem rendelkeznek rágózónában, de ezzel el tudják kerülni a kivehető fogsort - ide kattintva olvashat az All-on-4 ™ teljes fogsor fix pótlásáról 4 implantátummal

A fogbeültetés előtt sok kérdés merül fel, mit is jelent a fogimplantáció mennyi ideig tart, milyen részfolyamatokból áll, ki végzi, mekkora rizikója, és mennyibe kerül. Ezen az összefoglaló oldalon röviden válaszolunk ezekre, de az innen elérhető linkeken keresztül hosszabban is - egy elköteleződés nélküli konzultáció alkalmával pedig bármilyen kérdésére tudunk válaszolni, egészen pontosan, az ön fogainak, foghiányának, illetve csont-anatómiájának ismeretében.

Hogyan készül el a fogimplantátum és a felépítmény?

Hogyan készül el a fogimplantátum és a felépítmény?

Fogbeültetéssel az elveszített fog helyére műgyökér kerül, ez a fogimplantátum - a képen az alsó titán csavar. A fogimplanátum biokompatibilis anyag, amely azt jelenti, hogy a csontszövet teljesen befogadja, sőt hozzánő az implantátum felszínéhez.

A műgyökér azaz fogimplantátum a csontosodási folyamat befejeződése után tovább építhető, vagyis kerül bele egy felső csavar, arra pedig maga a szájban látszó fogkorona. Így a fogbeültetéssel az elveszett fog gyökere és koronai része is pótolható.

A Budapest Dental fogászaton, különböző márkájú fogimplantátumokat alkalmazunk.
Az alábbi három fogimplantátum családdal Ön bármely árkategóriában magas minőségű és kiváló eredményeket felmutató fogimplantátumhoz juthat. A különbség elsősorban anyagtani, a Nobel Biocare Replace® fogimplantátummal például rövidebb csontosodási időt ígérnek, így Ön gyorsabban juthat végleges fogpótláshoz.

Tudjon meg még többet a rendelőnkben alkalmazott fogimplantációs rendszerekről!

NEO BIOTECH - LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK

Tovább

NOBEL REPLACE - KIFINOMULT LUXUS

Tovább

DENTISYSTEM - LEGOLCSÓBB ÁRAK

Tovább

A legtöbbet forgalmazott márka, a NeoBiotech® fogimplantátum, mely kitűnő választás abban az esetben is, ha Önnek egy vagy több foghiányát szükséges fogbeültetéssel pótolni. Kevés csont esetén lehetőség van csontpótlásra vagy arcüreg emelő műtétre is. A beültetett NeoBiotech® fogimplantátum műtétek sikeraránya 98%. A NeoBiotech® márkán kívül választható még a legkifinomultabb technológiai háttérrel rendelkező, világelső fogimplantátum, a svéd Nobel Biocare Replace® márkája vagy a magyar DenTi® fogimplantátum is.

Mik a fogimplantáció kockázatai és mikor a legjobb a fogbeültetés?

A fogimplantáció kockázata megfelelő tervezéssel minimalizálható. Mindenki hallott már meglazult és kiesett implantátumról, de ez bizony nem csak a műtéten, hanem a megfelelő tervezésen és előkészítésen, majd a műtéti kivitelezésen és az azt követő gondos ápoláson múlik. Tehát tévhit, hogy csak azon múlik a siker, hogy a műgyökér beültetése elég stabilan sikerült-e.

Nálunk az évtizedes tapasztalat, a megfelelő előkészítés és a szájhigiénia megtartása, megtanítása minimalizálja a fogbeültetés közbeni kockázatot. Tény és való, hogy azok a fogbeültetések, ahol a fogbeültetés előtt, vagy azzal egyidőben csontpótlásra is szükség van, valamivel nagyobb rizikójú beavatkozások, mint a pusztán a műgyökér beültetésével járó esetek, ahol a sikerarány 98% körüli.

A kockázatok minimalizálásához és a tökéletes végeredményhez több szakterület együttes részvételére van szükség. A fogbeültetés nem a szájsebész szakorvosnál, hanem a fogpótlást tervező protetikus szakorvosnál kezdődik. Az átgondolt protetikai terv után, a szájsebész, a protetikus javaslatai alapján végzi el a műtétet. A gyógyulás után pedig ismét a protetikus következik, a fogpótlás felépítésével.

Hogyan és mikor történik a beültetés? Mennyi időt vesz igénybe?

Erősen leegyszerűsítve a fogbeültetés folyamata a tervezésen túl három alapvető részből áll, de részletesen is elolvasható a fogimplantáció lépései cikkben, ide kattintva:

0. Fázis: Indító konzultáció, 3D CBCT készítés után:
1. Fázis: műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során - ez a sematikus képen az alsó szürke csavar, amit az íny körbe fog venni
2. Fázis: ínyformázás és felépítmény, műtéttől számítva 4-6 hónap múlva - , ami a sematikus első képen a második, levegőben mutatott szürke csavar,
3. Fázis: végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona - ami eltakarja a csavart

Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes részvételére van szükség.

A legjobb eredmény eléréséhez érdemes optimális időpontban beültetni az implantátumot.
Javaslat: A legkedvezőbb implantációs időszak a foghúzás után fél év múlva, de egy éven belül! Ha fél évnél hamarabb szeretné, akkor még nincs elegendően jó csont a foghúzás helyén, ha pedig sokat vár, a foghúzás helyén a csont vékonyodni és csökkenni kezd, mely a fogbeültetés sikerének kockázatát növeli, azaz a beültetési esélyeket csökkenti.

Még csak készül a foghúzásra, vagy már megtörtént? - Ettől függően olvassa el az ajánlott cikket.

Ezt olvassa el, ha nemsokára foghúzás elé néz.
Egy éven belül történt a foghúzás?
Már régebben kihúzták a fogát mint egy év? Erre is lehet megoldás!
Egy régi hídját szedik le esetleg mostanában?

Kik készítik a fogbeültetést? Implantológus team, szájsebész és fogpótlás specialista

Kik készítik a fogbeültetést? Implantológus team, szájsebész és fogpótlás specialista

A Budapest Dental Fogászaton 2006 óta foglalkozunk implantációs protetikával és szájsebészeti műtétekkel. Mi nem csak kiváló szájsebészt, hanem fogpótlás specialista és implantológus együttes “team” munkáját javasoljuk Önnek a kiváló eredmény érdekében!

A műgyökér beültetése kritikus pont, tehát az a legjobb, ha tapasztalt és szakértő szájsebész kolléga végzi a műtétet. A műtétet megelőzően a tervezéshez és a beültetést követően a végleges fogpótlás elkészítéséhez azonban olyan szakember tudására van szükség, aki együttesen “képben van” mind a fogbeültetés lehetőségei, mind a fogpótlások készítése területén!

Ha tehát Ön nem csak biztonságos és precíz műgyökér beültetésre, hanem tartósan és kiválóan funkcionáló és esztétikailag is kifogástalan műgyökér alapú fogpótlásra is vágyik, válassza specialistáinkat.

A Budapest Dental Fogászaton a fogbeültetéssel kapcsolatos fogpótlások tervezését dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa végzi, a műgyökér beültetéseket, csontpótlás műtéteket pedig dr. Némethy Miklós és dr. Gszelman Ferenc dentolaveoláris szájsebész szakorvos végzik, így a különböző szakterületeken megszerzett jártasság és tapasztalat összeadódik.

Ismerje meg dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan Szakorvost!

“A fogbeültetés sikeraránya 98%. Ezt a fokú biztonságot megfelelő tervezéssel és előkészítéssel érjük el. Nem utolsó sorban kiváló eszközöket és a legmegbízhatóbb fogimplantátum márkákat alkalmazzuk. Teljes körű megoldásokat kínálunk egy vagy több foghiány, vagy akár teljes fogatlanság esetére. Kevés csont esetén megbízható csontpótlási lehetőségeket nyújtunk. Sikerünk továbbá abban rejlik, hogy rendelőnkben több szakma specialistái dolgozhatnak együtt a tervezéstől a kivitelezésen át a nyomonkövetésig. A protetikus megtervezi, az implantológus megműti, a parodontológus utánköveti. Teljes körű, kiemelt minőségű fogászati szolgáltatás és gondozás hosszú éveken át!” (Dr. Némethy Miklós Master of Implantologie)“

Drága a fogimplantáció?
Mennyibe kerül a tökéletes végeredmény?

A fogimplantáció egy befektetés a minőségi életünkbe. Ha így nézzük, akkor a hosszútávúság, a biztonság és a szakértelem mellett döntünk.

Az első lépés a konzultáció és egy 3 dimenziós Cone Beam CT.

Ebből és a megbeszélés alapján eldől fogbeültetéssel kialakítandó fogpótlás jellege, így az ára is, ami több tényezőtől függ:

1. Az első kérdés, hogy egyszerű fogbeültetésről van e szó, vagy csontpótlásra, esetleg arcüreg emelő műtétre is szükség van e ahhoz, hogy az implantátumot, vagyis a műgyökeret biztonságosan be lehessen ültetni az állkapocsba.

A fogbeültetés műtét árai itt elérhetőek.

2. Következő kérdés a beültetendő fogimplantátum márkája, minősége. A Budapest Dental Fogászaton csak jól bevált és kiváló eredményességű fogimplantátum márkákat javaslunk pácienseinknek, különböző árkategóriában.

3. Ha eldőlt a fogimplantátum márkája, még ki kell válasszuk a készülő fogpótlás anyagát is, itt könnyebb a dolgunk, mert fémmentes cirkon kerámia, vagy fémet tartalmazó fémkerámia koronák között dönthetünk.

A Budapest Dental Fogászaton eddig a legtöbben a Neo Biotech® prémium minőségű fogimplantátumot választották!

Műgyökér és műtéti díj

129000 Ft

Felépítmény és műtéti díj

45000 Ft

Fogkorona díja

52000 Ft

Válogasson a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok közül!

A sikeres fogbeültetés technikája

A sikeres fogbeültetés technikája

A fog implantáció sikere a megfelelő tervezésen, előkészítésen és biztos műtéti technikán múlik. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyeket a test „saját részének” tekint. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőhetnek, azaz „bio” anyagok. A fogbeültetés tervezésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy a beültetés több lépcsős kezelés sorozat, ezért az elkészülés ideje is hosszabb, mint a hagyományos fogpótlásoké.

A mi sikerünk titka

Fogbeültetés gyakori kérdései

Fogbeültetés gyakori kérdései

A fogbeültetés – bár a fogászat egyik legmodernebb ága, nem alkalmazható minden esetben. A kezelés megtervezésekor rengeteg szempontot érdemes végiggondolni, biztos és jó döntést csak az előnyök és hátrányok alapos ismerete mellett lehet meghozni. Jó tudni, hogy a fogászati vizsgálat mellett az általános egészségügyi állapotot is figyelembe kell venni. Tervezéskor érdemes utána nézni, van e lehetőség más, egyszerűbb vagy előnyösebb módon pótolni a foghiányt, hiszen nem biztos, hogy minden esetben a fog implantáció a legoptimálisabb eszköz a fogak pótlására. Mielőtt belevágunk egy műtéti sorozatba, jó tudni, hogy mennyi ideig tart a fogbeültetés és hány lépésből is áll pontosan. A Fogbeültetés Gyakori kérdéseire adott válaszok segítenek eligazítani az olvasót, így nagyobb biztonsággal kezdhet hozzá fogpótlása megtervezésének.

Tudjon meg többet

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A modern 3 dimenziós CT felvétel segítségével a fogimplantációs műtét biztonságosan megtervezhető. A CT-n pontos mérésekkel megítélhető, hogy milyen messze van az állkapocs ideg vagy az arcüreg alja. Kiszámítható, hogy milyen átmérőjű és hosszúságú fogimplantátum csavarokat válasszon az orvos a műtét során. Az előzetes mérések hozzásegítenek ahhoz, hogy a műtét kiszámíthatóbb legyen, kisebb eséllyel fordulnak elő nem várt szövődmények. Rendelőnkben minden esetben a legnagyobb biztonsággal járunk el, így fogbeültetés tervezése során minden Páciensünkről kérjük a 3 dimenziós CT felvétel elkészíttetését.

3D CT felvétel

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Fogbeültetés során egy vagy több hiányzó fogat pótolhatunk. Megfelelő csontkínálat mellett lehetőség van akár teljes fogatlanság esetén is fix fogpótlás készítésére. Egy foghiány esetén fogbeültetés legnagyobb előnye, hogy a fogpótlás során a foghiány melletti ép fogakat nem érintjük. Több fog hiánya esetén lehetőség van arra, hogy a hiányzó fogakat egyenként pótoljuk egy-egy fogimplantátummal, vagy bizonyos esetekben kevesebb implantátum csavar beültetésével oldjunk meg hosszabb áthidalásokat. Az implantációs műtét tervezése nagyon egyedi, nincs két egyforma eset. A végleges fog implantációs kezelési terv elkészítéséhez részletes szájvizsgálat, panoráma röntgen felvétel és 3 dimenziós CT felvétel szükséges.

Fogptólások

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Teljes fogatlanság esetén, amennyiben a csont már nem elegendően vastag normál fog implantátumok beültetésére, mini fog implantátumok segíthetnek hozzá a kényelmes fogpótlás elkészítéséhez. A mini fog implantátumok a kivehető fogsor jobb rögzüléséhez járulnak hozzá. A mini implantátumos megoldás tehát nem fix fogsort jelent, de élvezhetőbbé teszi a kivehető fogsor viselését, az ilyen módon stabilabb fogsorral biztonságosabbá válik az étkezés, kellemesebb érzéssé a beszéd. A mini fog implantátumok beültetése emellett kisebb műtéti kockázattal jár, könnyebben kivitelezhető, mint a hagyományos implantátumok behelyezése. Fix korona vagy fogpótlás készítésére azonban nem alkalmas, ilyen esetben a normálméretű fogimplantátum csavarok segítenek.

Fix fogsor

Referenciák, videók, pácienseink véleménye

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés