Bejelentkezés

Budapest Dental Esztétikai fogászat Minőség az Ön mosolyáért!

Gondoljon bele! A látszat ellenére a fog érzékeny szerv! Bár a fogzománc a test legkeményebb anyaga, a fogainknak, a mosolyunknak vagy nem vagyunk tudatában, vagy fájdalmat élünk meg. Legyen az testi fájdalom vagy lelki gyötrelem, szeretnénk mielőbbi megkönnyebbülést találni.

A fogászat sokaknak nehéz pálya. Egy jó fogorvossal való kapcsolat pedig évekre, vagy akár évtizedekre szól!

Mi úgy gondoljuk, nem mindegy kihez fordul. Jó fogászatot találni kiemelten fontos mindenkinek!

A Budapest Dental fogászat titka: Ön. Minden ember, minden mosoly egyedi kincs. A legmodernebb fogászati technológia mellé mi szakértelmünket, elhivatottságunkat és a gondoskodásunkat ajánljuk Önnek.

dr. Pattogató Rita és dr. Némethy Miklós
Budapest Dental Fogászat alapító fogorvosai

Fájdalommentes fogtömés

Igenis tud a fogászat fájdalommentes lenni!
A titok a technikában és a fogorvosban rejlik!

Tovább

Bölcsességfogak

A fogászati fő mumus, a szájsebészet.
Mindaddig, amíg ki nem próbál minket!

Tovább

Fogszabályozás és esztétika

Fogszabályozás lágy biológiai erőkkel. Válassza a legmodernebb fogszabályozási lehetőségeket!

Tovább

Sikeres fogbeültetés

Profi implantológusok a sikeres fogbeültetésért! Ön milyen fogbeültetést szeretne?

Tovább

Fogkozmetika AKCIÓ FOGFEHÉRÍTÉSSEL!

Fogkőeltávolítás fogfehérítéssel AKCIÓS ÁRON! Állapotfelmérés nélkül is!

Tovább

Higgye el, ez lehetséges!

Lötyögő fogsor helyett fix porcelán fogpótlás,
újra a saját fog élményével!

Tovább

„Egy fogászat legyen jó illatú, légköre legyen harmonikus és már a recepciósok is mosolyogva fogadjanak!” Interjú Sütő Enikővel

Legkeresettebb fogászati szolgáltatások

Mindennapi Fogászat

Fogfájás, általános fogászati kérdések és lyukas fog esetén keresse empatikus fogorvosainkat

Szájsebészet és műtétek

Fájdalommentes fogászati kezelések, műtétek. Ha kell egy ügyes kezű szájsebész

Esztétika és szépség

Legyen Ön is büszke a mosolyára! Minőségi esztétikai fogászati szolgáltatások.

Döntsön a szakértelem mellett!

Mi, a Budapest Dental csapatát alkotó fogorvosok, nem csak a fogsort látjuk, hanem a teljes embert. Magas szinten nyújtjuk mindazt, amit egy modern rendelőnek tudnia kell. Mindennapi fogászati kezeléseket, a fogszabályozáson és a fogbeültetésen át a speciális esztétikai igényeket nyújtó fogászati kezeléseket végzünk. De ennél többet is. Szakértelmet és biztonságot tudunk nyújtani.

Ön milyen fogorvost szeretne?

Képzelje el, hogy megtalálta kedvenc fogorvosát. Amint belép hozzá, Önre mosolyog. Kedvesen a fogorvosi székbe invitálja, és megérti Önt. Előtte nincs „ciki” helyzet. Nem kelt bűntudatot, hogy miért „halogatta” eddig a megoldást...

Fogorvos csapat

“Megszüntetjük a fájdalmat, megmentünk beteg fogakat, újraalkotjuk a harapás és a rágás élvezetét. Sérült, hiányos mosolyokat varázsolunk újjá, örömmel segítjük pácienseinket az egészség felé vezető úton.
Várjuk Önöket szeretettel!”

Fogászati árak

Minőségi fogászati szolgáltatások, kiváló minőségű német, olasz, svájci és amerikai fogászati anyagok, modern, páciensbarát digitális fogászati technológia - mindez szakértő és tapasztalt fogorvosok kezében. Válassza Ön is a Budapest Dental minőséget!

Kapcsolat, elérhetőség

A Budapest Dental fogorvosi rendelő Budapest belvárosában, jól megközelíthető helyen található a Vígszínház szomszédságában. Címünk: 1137 Budapest, Szent István krt. 10. Nyitvatartás: hétköznapokon 8.00 - 20.00 Telefon és bejelentkezés: 06 1 315 45 45

Videogaléria

A Budapest Dental fogászat 2005-ben indult magán fogorvosi rendelő. Az évek alatt számos páciensünk vállalkozott arra, hogy videofelvételt készítsünk vele, ahol megosztja tapasztalatait, véleményét a Budapest Dental Fogászat kezeléseiről és orvosairól.

Páciens vélemények

Minden vélemény fontos számunkra! A pozitív vélemények inspirálnak, erőt és magabiztosságot adnak fogorvos csapatunknak, a negatív vélemények elgondolkodtatnak, fejlesztésre ösztönöznek minket! Köszönjük, hogy észrevételeiket megosztják velünk!

Referenciapáciensek

Referencia pácienseink nem csak értékes tapasztalataikat és véleményüket osztják meg az olvasókkal, de előtte-utána fényképekkel is segítenek bemutatni a Budapest Dental fogászat színvonalát. Értékes segítségüket köszönjük magunk és olvasóink nevében is!

Fogászati esetbemutatások

A fogászati esetbemutatások áttekintése fontos segítség nem csak a fogorvos szakmai színvonalának megítélésében, hanem a fogászati kezelési terv eldöntéséhez is. Az előtte-utána képekre kattintva részletes információkat is talál az esetről!

A 10 legfontosabb ok, amiért érdemes minket választania:

1
Nem Lesz „Fogorvosfrásza”

A fogászati kezelések korábbi rossz tapasztalatai miatt szorongó ügyfeleinket is kigyógyítottuk már. Nem csak a fogászati problémájukból, hanem a fogorvoslással kapcsolatos félelmeikből is.

2
Gyorsan És Szakértelemmel

A mindennapi fogászati teendőket (fogtömés, gyökérkezelés, foghúzás stb.) gyorsan és szakértelemmel látjuk el. Számunkra ez rutin. Az Ön számára nem. Ezért figyelünk az Ön kényelmére és páciensi tapasztalatára.

3
Kiemelten Magas A Mérce

Az esztétikai fogászati szolgáltatásokban (fogfehérítés, fog implantátum beültetése, esztétikai jellegű fogpótlások) számunkra kiemelten magas a mérce. Új mosolya elkészültében Ön nem csak egyetlen személy tapasztalatára, hanem egy egész szakértői csapat legjobb tudására számíthat.

4
Gyógyító Orvosok

Gyógyító orvosok, pácienseinkkel emberileg törődő fogászati szakértők, nem üzletemberek vagyunk. Kedvenc hivatásunk a fogorvoslás.

5
Megelőzés Számontartása

Ügyfélszolgálati rendszerünkre bízhatja a legfontosabb fogászati feladat, a megelőzés számontartását. Együtt megőrizhetjük a fogak és a fogíny tökéletes egészségét!

6
Több mint 10 Évesek Vagyunk

Több mint 10 évesek vagyunk, szemben a sok fiatal fogorvos nyitotta kezdő fogászati vállalkozással. Fiatalabb fogorvosaink munkáját idősebb fogorvos koordinálja és felügyeli. Nálunk a tudás összeadódik! Esztétikai jellegű fogpótlás, fogfehérítés, fog implantátum? Ez mindennapi feladat.

7
Garanciális Időket Vállalunk

Garanciális időket vállalunk. Áraink alapjául a szaktudás, a hosszú távú fogorvosi tapasztalat és a legmodernebb technikai háttér szolgál.

8
Több Szakterület

Több szakterület összehangolt munkája, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

9
Jó Megközelíthetőség, Rövid Várakozási Idő

Kifejezetten jó megközelíthetőség, rövid várakozási idő.

10
Legmagasabb Fokú Orvosi Empátia

A szakértelmen túl rendelőnkben a legmagasabb fokú orvosi empátiával találkozik.

Találja meg az Önnek szimpatikus fogorvost

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus megoldásokig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Pácienseink mondták!

Szeretnénk bemutatni magunkat Pácienseinken keresztül! Olvassa el pácienseink véleményét fogászatunkról, orvosaink munkájáról és a Budapest Dental Csapatról. Köszönjük, hogy részesei lehetünk az Ön mosolyának is!

László Budapest Dental páciens

“Az én tapasztalataim nagyon kedvezőek a Budapest Dental Fogászatról! Mikor az ember egy fogászatra vagy fogorvosi kezelésekre gondol, rendszerint a kellemetlenségekre gondol. Itt, a Budapest Dentalnál valahogy ezek kimaradtak! Én nem szorongva jöttem a kezelésekre, hanem mint egy programra, mintha egy teniszmeccsre jöttem volna. Számomra mindenképp megérte, hogy belevágtam, pedig hosszú folyamat volt. Tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel!”

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Laszlo-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Laszlo-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-László-portre

Dávid Budapest Dental páciens

„Köszönöm a doktornő csodálatos munkáját! Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam az elkészült eredményt. Szép és természetes – akárcsak az eredeti fogaim!”

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_David-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_David-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_David-profilkep_400x600

Ildikó Budapest Dental páciens

„Annyira jó érzés, hogy ismét szépek a fogaim! A kezelés előtt szörnyen féltem, de arra gondoltam, hogy túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy csúnya fogakkal éljek. Mák doktornőnek köszönhetően hamar elmúlt minden szorongásom, s a kezelés végeztével visszakaptam az önbizalmamat, ismét magabiztos vagyok a munkám során és a magánéletemben is. Mindenkinek feltűnt, hogy végre én is mosolygok a családi fényképeken!”

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Ildiko-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Ildiko-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Ildiko-profilkep

Esetbemutatások előtte utána képekkel

Munkáink színvonalát, szakmai hozzáértésünket leghitelesebben az esetbemutatások adják vissza. Az alábbiakban számos előtte utána típusú fényképet mutatunk be. A képre kattintva elérheti az esetbemutatás leírását. A képek és fogászati esetleírások segítséget nyújthatnak abban, hogy Ön is megtalálja saját fogászati helyzetére a legjobb megoldást!

Még több esetbemutatás

Összes
|
CAD-CAM cirkon fogkorona
|
Direkt héj
|
Fogkő eltávolítás
|
IMAX porcelán héj
|
Szürke fog kifehérítése
BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_12
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_15
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_19
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Direkt_hej_kezeles_utan_1
Direkt héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Fogko_eltavolitas_kezeles_utan_5
Fogkő eltávolítás

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_héj_kezeles_utan_1
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_hej_kezeles_utan_3
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_héj_kezeles_utan_4
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Szurke_fog_kifeheritese_kezeles_utan_1
Szürke fog kifehérítése

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

Fontos információk, gyakran feltett kérdések

Milyen szempontokra érdemes odafigyelni a megfelelő fogorvos kiválasztásakor?

A fogorvos választás vagy fogorvos váltás nem egyszerű folyamat. Alapos körültekintést igényel, mert döntésünknek nagy a tétje. Egy jó választás egészséges fogakat és önbizalommal teli mosolyt jelent majd, egy rossz döntés azonban csalódást és szomorúságot okoz.

Ezen az oldalon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek abban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie akkor, ha bölcsen akar fogorvost választani.

Minden fogászati kezelés más és más, ezért nem általános szempontokat szeretnénk megosztani Önnel, hanem egy-egy kezelésre jellemző legfontosabb tényezőket.

Keresse meg a fejezet címekben az Ön fogászati problémájára vonatkozó részt és ismerje meg az arra vonatkozó szempontokat!

A legjobb, amit tehetünk, hogy alaposan körül nézünk ezen a területen. A fogászati rendelők honlapjai, akár csak a Budapest Dental Esztétikai Fogászaté, minden esetben betekintést nyújtanak egy rendelő működésébe még azelőtt, hogy Ön ellátogatott volna a fogászatra személyesen. Az itt szerzett benyomások fontosak, de még nem elegendőek a megalapozott döntés meghozatalához.

A fogorvosok szinte minden esetben egy rendelőhöz kötődnek, tehát amikor keressük a megfelelő fogorvost, akkor első körben a megfelelő fogászati rendelőt kell megtalálnunk.

Például amennyiben Ön Budapesten lakik és egy olyan fogorvost keres, aki jártas az esztétikai fogászatban, akkor ezeket a kulcsszavakat beütve a Googleba rendelők sorakoznak majd Ön előtt, ahol esztétikai fogászati beavatkozásokat végeznek és nem fogorvosok. A rendelő honlapjain belül természetesen megtalálja majd azt a menüpontot, amely a fogorvos bemutatásához vezet (pl. Fogorvosok, vagy Munkatársaink) és ott megismerkedhet azokkal a fogorvosokkal, akik az adott rendelőben dolgoznak. Közülük kell majd kiválasztania azt, akinek az adataiban az szerepel, hogy az adott fogorvos jártas e az esztétikai fogászat területén, azaz esztétikai fogorvos specialista.

Miért fontos, hogy a fogászat jól megközelíthető helyen legyen?

A fogászati beavatkozások nagy többsége megköveteli azt, hogy Ön egynél több alkalommal térjen vissza a rendelőbe a kezelésekre. Vegyük például a fogszabályozást. Első alkalommal csak konzultálnak, beszélgetnek a fogszabályozó orvosával. Ezt követi a fogszabályozó készülék megtervezése és az ajánlat készítés, amelyet második alkalommal beszél majd át orvosával. Ha az ajánlat szimpatikus Önnek, akkor kerül sor a harmadik alkalomra, amikor a fogszabályozó készülék felragasztásra kerül. Ezt követik a meghatározott gyakoriságú aktiválások (ez az a folyamat, amelyben a fogszabályozó készüléket folyamatosan finom hangolják, hogy az kíméletesen, de határozottan a tervezett irányba szabályozza az Ön fogait), melyekre szintén vissza kell térnie a rendelőbe.

Fontos tehát, hogy a rendelő az Ön számára könnyen megközelíthető helyen legyen, hogy a látogatások nem okozzanak majd problémát akár tömegközlekedéssel érkezik, akár pedig autóval.

A Budapest Dental Esztétikai Fogászat rendelője a XIII. kerületben helyezkedik el, a Szent István körúton a Vígszínház és a Nyugati pályaudvar szomszédságában. A környéken számtalan parkolási lehetőség kínálkozik akár az utcán (sajnos parkolási díjkötelesen) akár a közelben lévő zárt parkolókban vagy parkolóházban.

A rendelő előtt halad el a 4-6-os villamos és pont a ház előtt van egy buszmegálló, ahol hat busz is megáll.

A könnyű megközelítés tehát fontos, Budapest XIII. kerülete pedig a város közlekedési vérkeringésének közepén helyezkedik el.

Milyen felszereltségű a Budapest Dental Fogászati rendelő?

Egy magas színvonalon működő és biztonságos fogászati rendelőnek megvannak a kötelező ismérvei, ismerje meg a Budapest dental Fogászat technológia hátterét:

 • Informatív honlapja van, ahol megismerheti a rendelői környezetet, a szolgáltatásokat és a fogorvosokat
 • Felkészült orvosi csapata a fogászat minden területén jelentkező problémák megoldására alkalmas (lásd: esztétikai fogászat, fogpótlás implantátumok segítségével, esztétikus tömések és porcelán koronák, szájhigiéniai kezelések, fogszabályozás vagy fogfehérítés, kivehető fogpótlás)
 • Az árak megfizethetőek és arányban vannak a kezelések minőségével
 • A szóbeli és írásbeli tájékoztatás minden részletre kiterjed és könnyen érthető, mert a páciensek nyelvén íródott
 • A rendelői környezet igényes és nyugalmat árasztó
 • A kezelőhelyiségek felszereltsége olyan technikai színvonalon van, hogy azzal miden fogászati kezelést nagy biztonsággal végre lehessen hajtani
 • Digitális diagnosztikai eszközök állnak a rendelő rendelkezésére, hogy azok segítségével fogorvosa könnyedén fel tudja tárni a fogászati problémák forrását
 • A sterilitás a legmagasabb fokon működik az európai sztenderdeknek megfelelőn
 • Az ügyfélszolgálat készséges és udvarias
 • A munkatársak türelmesek és empatikusak
 • Könnyen megközelíthető, központi helyen van

Tapasztalt fogorvos csapat - modern fogászati megoldások

A fogászati szakma az elmúlt években megváltozott, ma már sokkal többet várhat el egy fogorvostól vagy egy fogászati rendelőtől, mint akár azt néhány éve tehette.

Egy jó rendelő és egy jó fogorvos ma már sokkal többet ad Önnek, mint maga a fogászati tevékenység, lássuk, mit várhat el ma fogorvosától:

 • Türelem, empátia és megértés az egész fogászati kezelés időtartama alatt és még azt követően is
 • A fogászati kezelések személyre szabása, hogy Ön azokat probléma nélkül bele tudja illeszteni hétköznapi életébe
 • Az Ön elvárásainak és lehetőségeinek a maximális figyelembe vétele a kezelési tervek és az árajánlatok elkészítésekor
 • Érthető és befogadható magyarázat az Ön problémáját megoldó fogászati kezelésekről
 • Fájdalommentes kezelés, hogy az ne jelentsen kellemetlenséget Önnek
 • Felelősségvállalás, azaz garancia biztosítása a beavatkozásokra

Hogyan találom meg a legjobb megoldást, ha fájdalmas fogászati panaszaim vannak?

A fogászati jellegű fájdalom az egyik leggyötrőbb és legkellemetlenebb érzés. Amennyiben fájdalma van, legokosabb, ha házi praktikák helyett mihamarabb fogorvoshoz fordul. Nem érdemes „húzni az időt”. A fogászati problémák nem múlnak el maguktól! A fogfájás nem olyn mint egy nyak vagy derékfájás, hogy ha pihentetem, elmúlik. Ez egy egészen más rendszer. Ha a fogfájdalom egy időre megszűnhet is, a mélyben a folyamat tovább zajlik, mely később sokkal komolyabb szövődményekhez vezet, a fog elvesztése, csontfelszívódás, gócos problémák stb.

Ha Ön még nem biztos fogászati panaszában és több információt szeretne megtudni, hogy jobban be tudja azonosítani a problémát, fogászati weboldalunkon jó helyen jár, számos fogpanasz és fogfájdalom okairól és kezelési módjáról itt részletes információt talál.

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha esztétikus fogtöméseket szeretnék?

A fogtömés a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás egy fogászati rendelőben. Látszólag egy egyszerű rutineljárás, azonban itt is óriási minőségi különbségek lehetnek, ismerje tehát meg a funkcionálisan kifogástalan és esztétikus fogtömés kritériumait:

 • Az érzéstelenítés kíméletes, és a kezelés teljes időtartama alatt biztosítja a fájdalommentességet Önnek
 • Az esztétikus fogtöméshez alkalmazott tömő anyag minőségi forrásból származik és mindenben megfelel az európai sztenderdeknek
 • A tömés során alkalmazott orvosi módszertan biztosítja a tökéletes élzáródást és megakadályozza a jövőbeni szuvasodásokat
 • A tömés alábéleléses módszerrel készül, amely megakadályozza a tömések után gyakran fellépő feszítő érzést vagy fájdalmat
 • Fogászati rendelőnkben az SDR módszer alkalmazásával a fogtömés utáni fájdalom esélye minimális!
 • Az elkészült tömés harmonikusan illeszkedik meglévő fogaihoz, azaz egy külső szemlélő számára észrevehetetlen
 • A tömések elkészítésekor a funkcionális és az esztétikai szempontok egyaránt figyelembe vételre kerülnek (ez azt jelenti, hogy nem csak szép lesz, de rágni is tökéletesen fog tudni velük, és nem számíthat arra, hogy azok egy váratlan pillanatban meglazulnak vagy kiesnek.

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha koronákra vagy hidakra van szükségem?

A nem is távoli múlthoz képest ma már nagyságrendekkel több lehetőség közül választhatunk, ha esztétikus koronákat vagy fogászati hidat szeretnénk. Ezeknél a fogpótlásoknál a legfontosabb az, hogy Ön részletesen megismerje a lehetőségeket, hogy a lehető legjobbat választhassa ki közülük, ami mindenben megfelel az elképzeléseinek és a lehetőségeinek. Segítünk Önnek kiigazodni a koronák világában:

 • A korona vagy fogászati híd készülhet költségtakarékos, de kevésbé esztétikus fém vázra, melyre fogszínű porcelán leplezés kerül. Ez a fogpótlás típus a fémkerámia korona vagy fogászati híd
 • A fémmentes technológia azt jelenti, hogy a korona vagy híd váza nem fémből, hanem egy speciális anyagból, a cirkonból készül, és erre kerül rá a porcelán leplezés. Ennek az anyagnak a jó tulajdonsága a fémkerámia megoldáshoz képest az, hogy a váz színe fehér és áttetsző, így a végeredmény egy természetesen fehér színű korona. Ez a fogpótlás típus a cirkon kerámia korona vagy fogászati híd
 • A legszebb és legtermészetesebb korona készülhet teljes mértékben porcelánból is, (ezt nevezzük full porcelán koronának), ami azt jelenti, hogy a koronának nincs külön váza, hanem a teljes anatómikus fogforma porcelánból készül és az kerül beragasztásra. Ez a fogpótlás típus a teljes porcelán korona
 • Amennyiben Önnek voltak hiányzó fogai, melyek implantációval, azaz mesterséges foggyökér beültetésével pótoltak, akkor arra is több féle korona készülhet. Ezek is készülhetnek fémkerámia vázra vagy cirkonból, de ezen túlmenően még lehetnek fixen rögzítettek vagy lecsavarozhatóak is.

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha hiányzó fogaimat szeretném pótoltatni?

A hiányzó fogak pótlására a ma ismert legkiválóbb módszer a fogászati implantáció, azaz az a műtéti eljárás, melynek keretében a hiányzó fog helyébe egy mesterséges foggyökér kerül beültetésre. Ez a beavatkozást szakavatott fogászati implantológus kezében egy egyszerű rutin eljárás, de bizonyos feltételeknek ebben az esetben is teljesülniük kell a tartós és esztétikus fogpótlás és az Ön biztonsága érdekében:

 • A fogbeültetést megelőzően a diagnosztikának minden részletre ki kell terjednie és a diagnózist végző implantológusnak pontosan kell meghatároznia a beültetendő implantátumok helyét, hosszúságát és vastagságát igazodva az Ön csontállományának minőségéhez
 • A fogbeültetést végző szakembernek, azaz az implantológusnak felkészült szakembernek kell lennie, aki már több száz vagy ezer sikeres implantátum beültetést végzett el
 • A beültetendő implantátumnak minősített, megbízható forrásból kell származnia neves és évtizedes múlttal rendelkező gyártó cégtől
 • A fogbeültetés olyan steril környezetben kell, hogy történjen, amely megakadályozza a bakteriális felülfertőződés lehetőségét
 • Szükség esetén (azokban az esetekben amikor a csontállomány minősége vagy sűrűsége nem teszi lehetővé az implantátumok beültetését nagy biztonsággal) a műtétet végző implantológusnak felkészültnek kell lennie egy csontpótló beavatkozás elvégzésére

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha szeretném, hogy fogaim megszépüljenek, azaz esztétikai fogászati beavatkozáson szeretnék részt venni?

Az esztétikai fogászat népszerűsége évről évre megsokszorozódik. Ebből azt a következtetést tudjuk levonni, hogy egyre több fiatal és idősebb páciens szeretne megnyerő mosollyal rendelkezni és ezért hajlandó áldozatokat is hozni.

Az esztétikai fogászat szintén felkészült szakorvosokat feltételez, hiszen ezt is lehet professzionális színvonalon csinálni és középszerűen. A legfontosabb feltételek itt is hasonlóak, csak még nagyobb szerepet kapnak az esztétikai szempontok (Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az esztétikus fogpótlások funkcionálisan nem lennének megfelelőek, csak azt jelenti, hogy kidolgozásuk nagyobb szakértelmet és odafigyelést igényel).

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha szabályosabb fogakat szeretnék?

A fogszabályozás felnőtteknek és gyermekeknek szóló lehetőség egyaránt. Ha tesz egy rövid sétát mondjuk Budapest utcáin, akkor egyre több felnőtt szájban fedezheti fel beszéd vagy mosolygás közben a fogszabályozó készülékeket. És ez nem véletlen, hiszen a fogszabályozó technikák olyan fejlődésen mentek át, hogy ma már egyetlen generáció sincs kizárva a szabályos fogak lehetőségből.

Azonban ezen a területen is kellően elővigyázatosnak kell lennie, mert hozzá nem értő kezek egy életre szóló károkat okozhatnak fogaiban.

Mit kell tehát elvárnia a fogszabályozó orvosától:

 • Minden részletre kiterjedő tájékoztatás a fogszabályozási lehetőségekről és készülékekéről
 • Alapos diagnózist
 • Személyre szabott fogszabályozási terv készítését
 • Időbeosztáshoz és anyagi lehetőségeihez igazodó személyre szabott megoldásokat fogszabályozó terv formájában
 • Kíméletes felhelyezést
 • Rendszeres időközönként végzett hatásos aktiválást (a fogszabályozó készülék finom hangolását)
 • Kíméletes készülék eltávolítást
 • Az elért eredményeket megőrző retenciós megoldásokat (retenció alatt azt a folyamatot értjük, amikor a fogszabályozó levételét követően olyan eljárásokat alkalmazunk, amelyek segítségével megőrizhetjük a fogszabályozással elért eredményt)

Láthatatlan fogszabályozás – a jövő technológiája a szép mosolyért és a szabályos harapásért

Szeretne Ön is önbizalommal, büszkén mosolyogni, s kényelmetlenség nélkül rendbe tenni fogazatát?

A Budapest Dental elhozta Pácienseinek a fogszabályozás legkényelmesebb, s a hétköznapok során legkevesebb kompromisszummal viselhető fogszabályozó készüléket.

A számítógépes tervezésnek és a 21. század találmányának, a 3D nyomtatónak köszönhetően mikromilliméter pontossággal tervezett és kivitelezett, teljesen átlátszó sín készíthető, amely felnőtt korban sem akadályozza viselőjét a mindennapok során.

A láthatatlan fogszabályozó tökéletes megoldás Önnek, ha

 • már túl van a gyermek-és kamaszkoron, mégis fogszabályozásra lenne szüksége.
 • az Ön fogain elsősorban inkább esztétikai szempontú korrekcióra van szükség – pl. réses fogazat, kusza fogak
 • fontos Önnek, hogy a mindennapok során a lehető leginkább észrevétlen maradjon a fogszabályozó készüléke.

Fontos tudnivaló, hogy a legtökéletesebb eredmény eléréséhez akár 8-20 db sín készítése is szükséges lehet.

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha gyökérkezelésre van szükségem?

A gyökérkezelés talán a legkevésbé kedvelt fogászati beavatkozás. Alaposan megismerve azonban ezt a kezelést, rá kell, hogy jöjjünk, hogy sok esetben igen hasznos eszközről van szó fogaink megmentése érdekében.

Rossz hírét valószínűleg a kezeléssel járó kellemetlen érzésnek köszönheti, ami azonban nem kell, hogy minden esetben kötelező velejárója legyen a gyökérkezelésnek.

A gyökérkezelésnél két fontos kritérium van, melyet meg kell követelni fogorvosától:

 • Naprakész jártasság a gyökérkezelő eljárásokban
 • Minőségi gyökérkezelő eszközök és anyagok alkalmazás

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha kivehető fogpótlásra van szükségem?

Biztosan? Egészen biztos Ön abban, hogy kivihető fogsorral szeretné leélni életét? Mert az utóbbi időben ez a típusú fogpótlás jelentősen veszített a népszerűségéből. Mégpedig attól a pillanattól fogva, hogy megjelent a fogászati piacon egy olyan megfizethető megoldás, amellyel stabilitást lehet adni a kivehető fogsoroknak.

Ezt az eljárást úgy nevezik, hogy „kivehető fogsorok rögzítése mini implantátumokkal”

Érdemes megismerni ezt az eljárást, mert megváltoztatja a kivehető fogsorokhoz való hozzáállását egy életre. Kattintson ide, ha szeretne részletes információhoz jutni a kivehető fogsorok mini implantátumokkal történő rögzítéséről

Sokszor előfordul, hogy hirtelen tör ránk egy váratlan fogfájás, olykor hétvégén vagy késő este, amikor nincs lehetőségünk rá, hogy azonnal fogorvoshoz forduljunk. Miként enyhíthetjük a fogfájást a házi patika szereivel?

 • Kiváló fájdalomcsillapító lehet a hideg: helyezzen jeges borogatást az arcán arra a helyre, ahol a fájdalmat érzi. Ha a hideg fokozza a fájdalmat (ez fogbélgyulladásnál előfordulhat), hagyja abba a borogatást!
 • A szegfűszeget és a rozmaring szintén hatékony fájdalomcsillapító, óvatoson rágcsálja el a fájdalmas területen
 • Ha a panasza fogínnyel kapcsolatos, egy masszírozó fogmosás, fertőtlenítő öblögetés segíthet. Ne ijedjen meg, ha vérzik a fogíny, puha sörtéjű fogkefével és finom mozdulatokkal nem tehet kárt.
 • Ha a fogbél gyulladt be, a fájdalom több irányba is kisugárzik, s estére általában súlyosbodik a helyzet. Ezen a ponton már csak fogorvosi segítséggel orvosolható a helyzet, mindenképp telefonáljon, hogy mihamarabb egy jó orvoshoz juthasson. Amíg ez meg nem történik, vény nélküli fájdalomcsillapító segítsége ajánlott.
 • Tudjon meg még többet a fogfájásról és az esetleges kezelési módokról, megoldásokról!

S.O.S. fogorvos! – Letört a fogam!

Naponta több bejelentkezést is kapunk letört, kettétört fogakkal kapcsolatban. Hatalmas az ijedelem, amikor egy látszólag egészséges fog elreped, főként, hogy általában a legrosszabb pillanatban, vizsga vagy előadás előtt, esetleg munkanapon történik, amikor ráadásul még az idő is fontos faktor. Kétségbeesett telefonálóink ezer kérdést intéznek felénk:

 • El tudjuk-e látni rögtön a kettétört fogat?
 • Ki kell-e húzni?
 • Meg lehet-e menteni a fogat?
 • Ha igen, akkor milyen módon lehet felépíteni?
 • Melyik korona a legalkalmasabb a fogpótlásra?

A kérdésekre azonban, látatlanban nem tudunk válaszolni, a szakmailag pontos diagnózishoz mindenképpen szükséges egy személyes szájvizsgálat és egy panoráma röntgenfelvétel.

Tudjon meg még többet a letört fogakról és a letört fog ellátásának lehetőségeiről!

Érzékenység fogtömés után – Megszokott jelenség vagy forduljunk fogorvoshoz?

Többen jelentkeznek be hozzánk azzal a panasszal, hogy fogtömés után érzékennyé vált a foguk, sőt, esetenként fájdalom is jelentkezik. Milyen mértékű érzékenység lehet még elfogadható, s milyen esetben keressünk fel inkább újból fogorvosunkat?

Milyen esetben jelentkezhet fájdalom?

 • Régi fogtömés alatt alászuvasodás miatt jelentkezhet fogfájás figyelmeztető tünetként
 • Nagyméretű tömés esetén az esztétikus fogtömés okozhat feszültséget a fogban, s ez sajnos fájdalommal járhat.
 • Szintén nagyméretű, túl mély tömés esetén is fájdalom jelzi, ha a fogtömés eléri a fogbélt

A Budapest Dental fogorvosai a legújabb generációs, nanotechnológiás SDR tömőanyagokkal dolgoznak, amelynek köszönhetően a legmaximálisabban elkerülhető a fogtömés után jelentkező érzékenység és fájdalom.

Olvasson tovább, és tudjon meg még többet az esztétikus fogtömésről!

Mozgó korona – cserélni kell, vagy még megmenthető?

Gyakori kérdés bejelentkező pácienseinktől, hogy mi a teendő, ha megmozdul vagy le is esik a korona a fogukról. Biztosan ki kell cserélni? Megmenthető az alatta lévő saját fog vagy el is kell távolítani?

A fenti kérdésekre az adott szituáció pontos ismerete nélkül, sajnos, nem lehetséges érdemben válaszolni, azt azonban mindenképp fontos tudni és tisztázni, hogy milyen okból mozoghat a fogkorona:

 • Ha hosszú évek óta problémamentes korona „adja fel”, akkor legtöbbször koronaszél mellett kialakult fogszuvasodás vagy a harapási viszonyok megváltozása állhat a háttérben – ilyen esetben érdemes minél előbb fogorvoshoz fordulni, hogy a kiváltó problémát még idejében kezelni tudják
 • Ha frissen készített korona mozdul meg, előfordulhat, hogy még nem véglegesen, csupán ideiglenesen rögzítette a fogorvos a pótlást, ebben az esetben egy egyszerű visszaragasztás és végleges rögzítés könnyedén megoldja a problémát.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára