Direkt héj esetbemutatás esztétikus tömőanyagból

Érthető esztétikai igények

Páciensünk felső frontfogain csúnya elszíneződések, bemaródások láthatóak. A régi tömések elszíneződtek, helyükről kimozdultak. A fogtömések alászuvasodtak, új fogtömésre lenne szükség. A páciens olyan megoldást keres, hogy a fogtömések ténye ne lehetőleg ne látszódjon. Mivel a fogtömések mérete közepesnek mondható, az első fogászati állapotfelmérésen, először a porcelán héj lehetőségéről érdeklődött.

Diagnózis és kezelési terv

A vizsgálat és a röntgenfelvétel a közepes szuvasodások tényét igazolta. Ebben az esetben a direkt kompozit héj is és a porcelán héj is egyaránt választható esztétikai fogászati beavatkozások. A porcelán héj előnye a kiemelkedő esztétikai értéke, azonban elkészítéséhez valamivel több foganyag elcsiszolására lenne szükség ára pedig lényegesen magasabb, mint a direkt kompozit foghéj ára.

Direkt kompozit foghéj – több mint egy tömés, kevesebb, mint a porcelán héj

A kezelési tervben szereplő variációk és árak áttanulmányozása után megalapozott döntés születhetett: Bár a direkt kompozit foghéj esztétikai eredménye nem éri el a porcelán héj leheletfinom esztétikáját, ez is szép megoldást jelent, az ára kedvezőbb, a beavatkozás intenzitása (invazivitása) kevesebb. A mérleg nyelve tehát a kompozit foghéj javára dőlt el.

A biztos döntéshez tudás és tapasztalat kell

Rendelőnk további javaslattal élt, hogy a döntés végleges és a páciens számára kétséget kizáróan jó legyen. Próbáljuk meg a kompozit héjat először csak egy fogon. Ha tetszik ez az eredmény tovább megyünk, ha nem, még egyszer átbeszéljük az alternatívákat. Így nincs zsákbamacska, a legjobb döntés születhet.

A tükörkép válaszol: Minden fogra kompozit héj!

A kezelést a jobb felső kettes foggal kezdték. A kezelés körülbelül egy órát vett igénybe, érzéstelenítés mellett, a legkisebb fájdalom nélkül. A kezelés végén a tükörbe néző páciens egyértelműen meghatározta a többi fog sorsát is: „Ez tökéletes lett, nem hittem benne, hogy ennyire el lehet tüntetni, a tömés széleit. Megnyugodtam, kérem, a többi fogat is ezzel a módszerrel kezeljük!”

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Smile-to-Go direkt héj árak Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Nem elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés