Direkt héj esetbemutatás

Doktor úr, egy kis polírozást szeretnék!

Páciensünk a felső egyes fogain kialakult foltok miatt érkezett rendelőnk fogászati állapotfelmérésére. Érzése szerint a fogát polírozni kellene, mert a foltot fogmosással nem tudja eltávolítani. Elmondása szerint a folt körülbelül egy éve alakult ki, mintha egyre nagyobb lenne, nem tudja, mi lehet az. Egyéb panasza nincs, csak újra fehér fogakat szeretne.

Diagnózis: felmaródás, fogzománc hiány

A fogorvos számára ez nem egyszerűen esztétikai hiba, a zománc folytonossága már rég megszűnt, a fog felszínén a sárgás színű dentin látható. Ha nem kezelik időben a fogat, az idővel érzékennyé válik és a fogkopás tovább folytatódik. A fogzománc kopásának kiterjedése azonban aránylag szerencsés, direkt kompozit héjjal a fogfelszín szépen helyreállítható

Fogászati kezelési terv

A fogkopás kedvező kiterjedése lehetővé teszi, hogy a fogfelszín preparálása minimális legyen, és a problémát aránylag egyszerű módon, esztétikus fogtöméssel oldjuk meg. A Páciens eredeti elképzelései az egyszerű polírozásról azonban téves elképzelésnek bizonyultak, direkt kompozit héj készítésére van szükség.

Smile-to-Go esztétikus direkt héj

A Páciens, először kissé csalódott volt, hogy nem az elképzelései szerinti megoldást javasoljuk, de a fogkopás elméleti hátterének elmagyarázásával hamar megértette, a probléma máshogy nem orvosolható. A kezelési terv a direkt héj elkészítésén kívül, egy teljes körű dental higiéniai tisztítást is javasolt. A tisztítás részeként kivitelezett Air-Brush só polírozással a fogfelszíni valódi elszíneződések könnyen eltávolíthatóak. A Smile-to-Go direkt héj technika a szájhigiéniai kezelés után következhetett.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Smile-to-Go direkt héj árak Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 90%

Fájdalommentesség 90%

Elért esztétikai eredmény 90%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Nem elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés