Amalgám tömés csere porcelán inlayre esetbemutatás

Esztétikus inlay vagy porcelán korona? Mi a jó választás gyökérkezelt fog esetén?

A képen látható páciens őrlőfogát a mély fogszuvasodás miatt gyökérkezelni kellett. A gyökérkezelés folyamata rendben zajlott, lézeres gyökércsatorna fertőtlenítés és gyógyszeres lezárás után hamar panaszmentessé vált és elkészülhetett a gyökértömés. A gyökértömést jól záró alaptöméssel zárta le az endodontus, majd javasolta a fogkorona további restaurációját.

Gyökérkezelt fogak esetén az elsődleges választás a fog koronai részének felépítésére a csapos megerősítés majd a fog borítókoronával való ellátása. Páciensünk azonban nem akart még borítókoronát, egyszerűbb megoldás felől érdeklődött. Mivel fogának nagy része a mély szuvasodás ellenére épen megmaradt, a megmaradt zománcfalak emellett vastagak és erősek, így a borítókorona helyett a fogbetéttel történő restauráció mellett döntöttünk

Melyik esztétikus fogbetétet válasszuk?

Miután eldőlt, hogy a fogkorona rekonstruálására fogbetétet alkalmazunk, a következő lépés a fogbetét (másnéven inlay) anyagának kiválasztása. A klasszikus öntött arany fogbetétet a páciens azonnal elvetette, hiszen ő olyan megoldást keresett, ahol a fogon később majd nem is látszik, hogy valaha probléma volt vele.

Az esztétikus betéteknek két típusa van:

1. Gradia GC kompozit fogbetét
2. IPS IMAX préskerámia fogbetét

Míg az első típust, kedvező ára miatt szeretik a páciensek, a második típus, ugyan drágább, de még esztétikusabb megjelenés érhető el vele, a lepedék nem tapad a felszínére, így tartósabb megoldás, mint a Gradia fogbetét.

A páciens a legszebb esztétikai megoldást választotta, így végül préskerámia porcelán betét (IPS IMAX kerámia) készült.

Hogyan készül az IPS IMAX préskerámia betét

A fog koronai részét a képen látható módon készíti el a fogorvos. A fogról lenyomatot vesz, majd az üregbe ideiglenes fogtömés kerül. A fogtechnikusnak néhány napra van szüksége a betét elkészítéséhez, majd következik a beragasztás. Az egész procedúra egy hét alatt elkészül.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Esztétikus inlay Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 90%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Nem elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés