Porcelán héj esetbemutatás 3.

Fogívszűkület és fogtorlódás

A képen látható páciensnél mind az alsó, mind a felső állcsontban jelentős a fogívszűkület. A keskeny fogívhez azonban szép nagy fogak társulnak. Teljesen ésszerű, hogy a nagy fogak a keskeny fogívekben nem férnek el - így alakul ki a fogak torlódása. A fogtorlódás gyakori következménye, hogy az egymáson fekvő fogfelszínekről az ételmaradék és lepedék nem távolítható el teljesen. Az ott maradó lepedékben viszont a baktériumok savtermelése következtében hamar fogszuvasodás alakul ki. A képen látható páciens szinte minden foga szuvas, vagy tömött, a bal felső első foga nagyon jelentős mértékben károsodott és ez a fog sajnos el is halt a mély fogszuvasodás következtében.

Fogívszűkület korai kezelési lehetőségei fogszabályozással

Az időben elkezdett fogszabályozás fantasztikus segítség lehet! A gyermekeket érdemes már 6-7 éves korukban sőt, akár még előbb is elvinni fogszabályozási szűrése. Egyszerű fogszabályzó kezelésekkel 6-7 éves korban az állcsontok még könnyen kezelhetőek. Ebben a korban már láthatjuk, hogy felnőtt korban lesz- e fogívszűkület vagy sem. Amennyiben a fogívszűkület gyanúja a merül fel, abban az esetben mindenképp javasolt a korai kezelés. A korai kezelésekkel tehát a fogtorlódás és ezzel a másodlagos fogszuvasodás könnyen megelőzhető! Azok a felnőttek, akik ezen már túl vannak, fogai torlódottak, így számukra a korai kezelés “vonata már elment”, gondoljanak gyermekükre. Gyakori, hogy a fogív szűkületet a gyermek örökli, ugyanazt az állcsontot és ugyan azokat a nagy fogakat örökli. Érdemes tehát mihamarabb felkeresni a fogszabályozó szakorvost, akár 7 éves korban vagy még előbb is!

A képen látható páciens részére természetesen a legmegfelelőbb megoldás a felnőtt kori fogszabályozó kezelés lett volna. Ebben az esetben egy két fázisú kezelésről beszélhetnénk:

1. fázis - fogszabályozás, fogtorlódás rendezése
2. fázis - porcelán héjak készítése a sérült fogakra

A páciens azonban nem vállalta a fogszabályozás procedúráját és anyagi vonzatait. Megértette, hogy a fogtorlódást fogszabályozás nélkül lehetetlen feloldani. Így az elkészült porcelán koronák szépek és élethűek lesznek, de a rendezetlen fogállást nem tudjuk megszüntetni.

A kezelési terv tehát a következő: porcelán héjak a kevésbé sérült fogakra és porcelán korona a nagyon erősen szuvas, károsodott bal felső egyes fogra. A bal felső 1 fogra már sajnos nem lehetséges egyszerűen porcelán héjat készíteni, ez a fog ugyanis túlzottan károsodott. A kezelés első lépése a gyökérkezelés, majd ezután egy cirkon csappal szükséges a fogat megerősíteni. A cirkon csap teljesen fogszínű, az így helyreállított fogra már az IMAX porcelán korona felhelyezhető.

A többi, kevésbé sérült fogra pedig IMAX porcelán héjakat helyeztük fel. A végeredmény tökéletesen szé, esztétikus megjelenés, ahol természetesen a fogtorlódásból adódó helyhiányt nem tudtuk tökéletesen eltüntetni, de nem is ez volt a cél, ezzel a páciens a kezelés teljes hosszán tisztában volt. Az így elkészült mosoly természetes hatású, kiegyensúlyozott szép egészséges megjelenésű.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Kozmetikai szájhigiéniai kezelés csomag Tovább az árakra
Gyökérkezelés Tovább az árakra
Cirkon csap Tovább az árakra
Imax porcelán héjak készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 90%

Fájdalommentesség 82%

Elért esztétikai eredmény 90%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés