Porcelán héj esetbemutatás 1.

Elszürkült, sokszor tömött fogak kezelése

Ez a csodaszép, kedves arcú hölgypáciens édesapjától nagyon rossz fogakat örökölt. A rossz genetikai háttér mellett már gyermekkorban elindult a fogak szuvasodása. Már gimnáziumban gyökérkezelni kellett a fogakat, majd a hiányzó részeket tömőanyaggal pótolni.

18 éves korára a fiatal lány szürke metszőfogai miatt csak kevesett mosolygott, a hibás, tömött fogak komoly lelki feszültséget okoztak számára. 20 éves kora körül fogorvoshoz fordult, aki fémkerámia koronát javasolt. A korona azonban túl nagy beavatkozásnak tűnt – a páciens nem vállalta. Végül 27 éves korában szánta el magát – megismerkedve a Imax porcelán korona nyújtotta esztétikai előnyökkel és lehetőségekkel végül rászánta magát a kezelésre.

Porcelán fogkoronák előkészítése

A két első metszőfog még nem volt gyökérkezelve, így ezeket a fogakat nem kellett koronával borítani, csupán porcelán héj megoldással ki lehetett javítani a régi tömés okozta hibákat. A szürke metszőfogak eltakarására csak olyan minőségű porcelán koronát szabad választani amely valóban eltakarja az elszíneződött fogcsonkot. Az Imax technológia szerencsére erre lehetőséget ad. A fogtechnikus számára ugyanis nem csak a végleges fogszínt, hanem a lecsiszolt szürke fogcsonkok színét is meg kell adni. A szürke szín így tökéletesen eltakarható.

A páciens a legszebb megoldást szerette volna, így végül a porcelán korona mellett döntött. A 3 legszürkébb fogat tehát a fogorvos előkészítette vállas preparálási technikával, majd lenyomatot vett a fogakról.

IMAX porcelán technológia

Az Imax poprcelán technológia segítségével végre valóban élethű fogpótlásokat, fogkoronákat készíthetnek a fogorvosok. A technológia líthium-diszilikát üvegkerámiát alkalmaz, melynek segítségével a fogzománc tökéletesen élethűen utánozható. A líthium-diszilikát ráadásul egy meglehetősen erős anyag is, így amennyiben porcelán héjat készítünk belőle és a fog anatómiai viszonyai ezt megengedik, akár csiszolás nélkül is elkészülhet a fogpótlás.

Az Imax technológia segítségével két eredetileg eltérő színű fogra egyforma színű végeredményt is készíthetünk. Az korábbi préskerámia technikákkal ez a lehetőség nem volt elérhető.

Természetes gyönyörű mosoly…

Egy héttel az előkészítés után elkészültek a végleges porcelánkoronák. A páciens elégedett mosolya magáért beszél. A fogorvos a helyszűke miatt a felső kettes fogak elforgatását javasolta a páciensnek. A túl szabályos, egymás mellé sorban beillesztett fogak nem hatnak elég természetesen – jó döntés volt, az enyhe szabálytalanság természetessé és tökéletesen élethűvé varázsolta a fogakat…

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Szájhigiéniai kezelés, fogkőeltávolítás Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
Gyökérkezelések Tovább az árakra
Imax porcelán koronák Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 75%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 85%

PÁCIENS VIDEO

Nem elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés