Fogszabályozás vagy porcelánhéj? – érdemes alaposan utánajárni egy lelkiismeretes fogorvosnál…

 • 2014.11.15.
 • dr. Pattogató Rita
 • fogszabályzás, porcelán héj

A média hatalma manapság szinte korlátlan. Az esztétikus külső megjelenés tökéletességére hívják fel a figyelmet a TV sztárok, a filmek csillagai és az újságokról visszamosolygó szikrázóan hófehér fogakkal büszkélkedő modellek. Ha valakinek gyermekkori kilengései (pl: édesség-fogyasztás…) illetve a fogápolás hiányosságai, esetleg genetikai, öröklött tényezők miatt az idők során fogtömés, fogkorona, vagy fogpótlás kerül a szájába vagy egyszerűen csak nem állnak tökéletesen sorban a fogak – a mai esztétikai fogorvosok világában ez már a legtöbb esetben megoldható! Minden tökéletes, természetesen esztétikus és csillogó!

Olvasson tovább


Porcelán héj esetbemutatás 1.

 • 2014.11.16.
 • dr. Pattogató Rita
 • fogszabályzás, porcelán héj

Ez a csodaszép, kedves arcú hölgypáciens édesapjától nagyon rossz fogakat örökölt. A rossz genetikai háttér mellett már gyermekkorban elindult a fogak szuvasodása. Már gimnáziumban gyökérkezelni kellett a fogakat, majd a hiányzó részeket tömőanyaggal pótolni.

18 éves korára a fiatal lány szürke metszőfogai miatt csak kevesett mosolygott, a hibás, tömött fogak komoly lelki feszültséget okoztak számára. 20 éves kora körül fogorvoshoz fordult, aki fémkerámia koronát javasolt. A korona azonban túl nagy beavatkozásnak tűnt – a páciens nem vállalta. Végül 27 éves korában szánta el magát – megismerkedve a Imax porcelán korona nyújtotta esztétikai előnyökkel és lehetőségekkel végül rászánta magát a kezelésre.

Olvasson tovább


Porcelán héj esetbemutatás 2.

 • 2014.11.17./li>
 • dr. Pattogató Rita
 • fogszabályzás, porcelán héj

Páciensünk felső első fogai töröttek és kicsit csámpásan állnak. A fogak helyzetét fogszabályozással lehetne tökéletesíteni, de a páciens hallani sem akar a fogszabályozó kezelésről. A “csámpás” fogállás, és az alsó frontfogak torlódásának hátterében ugyanis fogívszűkület áll, melynek oki kezelése a fogszabályozás. Ez viszont másfél évet és nagy anyagi terhet jelentene, melyet a páciens nem akar vállalni. Emellett a fogakban sok tömés, fognyaki kopás is van, így porcelán héjakkal való takarásuk indokolt. A kezelési terv tehát Imax porcelán héj készítés a frontfogakra. Az Imax porcelán héjak egy hét alatt elkészíthetőek, a kezelés ideje alatt a fogorvos ideiglenes foghéjakat készít.

Olvasson tovább


Porcelán héj esetbemutatás 3.

 • 2014.11.18.
 • dr. Pattogató Rita
 • fogszabályzás, porcelán héj

A képen látható páciensnél mind az alsó, mind a felső állcsontban jelentős a fogívszűkület. A keskeny fogívhez azonban szép nagy fogak társulnak. Teljesen ésszerű, hogy a nagy fogak a keskeny fogívekben nem férnek el - így alakul ki a fogak torlódása. A fogtorlódás gyakori következménye, hogy az egymáson fekvő fogfelszínekről az ételmaradék és lepedék nem távolítható el teljesen. Az ott maradó lepedékben viszont a baktériumok savtermelése következtében hamar fogszuvasodás alakul ki. A képen látható páciens szinte minden foga szuvas, vagy tömött, a bal felső első foga nagyon jelentős mértékben károsodott és ez a fog sajnos el is halt a mély fogszuvasodás következtében.

Olvasson tovább


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés