Teljes kivehető műfogsor készítése

Teljes kivehető műfogsor vagy protézis készítése hagyományos módszerekkel, kedvező áron

A hagyományos kivehető fogsor a leggyakrabban választott kezelési mód idős korban a teljes fogatlan állapot kezelésére. Olcsó, megfizethető megoldás a teljes foghiány pótlására. A hagyományos teljes műfogsor nem rögzül fogra, nem kapaszkodik implantátumba, csupán a nyálkahártya tartja a helyén. A műfogsor elkészítésekor a fogorvosnak a szájüreg anatómiai viszonyait kell maximálisan felhasználnia ahhoz, hogy a műfogsor stabilan viselhető legyen. Sajnos ez kevés csont esetén, mikor a csontfelszínek ellaposodottak, nehezen kivitelezhető. Ilyen esetben, ha a műfogsort nem lehetséges elegendően stabilan elkészíteni, akkor szóba jöhet a reklámokból jól ismert műfogsor rögzítő krém használata.

A fenti képeken bemutatott páciensünk teljes kivehető fogpótlás készítése miatt érkezett rendelőnkbe. Kifejezett kérése volt, hogy természetes mosolyt szeretne; szeretné elkerülni az erőltetett, csempeszerű; „olyan tökéletes, hogy már mű” eredményt. A legolcsóbb árkategóriában gondolkodott, nyugdíja szerény, így nem akart sokat költeni fogaira.

Mennyi idő alatt készül el a teljes kivehető műfogsor

A teljes műfogsor elkészítési ideje kb. 2-3 hét. Első alkalommal egyszerű lenyomatvétel történik a fogatlan állcsontgerincekről. Másnap, egy úgynevezett egyéni lenyomatkanalat küld a fogtechnikus, melynek segítségével funkcionális lenyomat készül, azaz, olyan lenyomat, melynek készítése közben a páciensnek mimikai izmait is használnia kell, hogy a finom nyálkahártya mozgások is kirajzolódjanak majd a lenyomatban. Ez a lépés a fogsor készítés lelke! A funkcionális lenyomat sikere dönti ugyanis el, hogy a fogsor stabilan viselhető lesz e vagy sem. A fogorvosnak mindig akkor van könnyebb dolga, ha a csont még nem sorvadt el nagyon, így vannak olyan magas csont formák, amelyekre majd a fogsort jól rá lehet terjeszteni.

A következő napon készülhet el a harapás regisztrálása, mely az alsó és felső állcsont egymáshoz való viszonyát határozza majd meg. Ez is nehéz lépés, hiszen fogak híján már nincsenek olyan érintkező fogpárok, melyek megmutatnák a fogorvosnak az eredeti állcsontviszonyt. Egy méréses technika segít ebben, a cél, hogy az állkapocs ízület számára kényelmes, a tér mindhárom irányában megfelelő állcsontviszonyt rögzítsünk. Az állcsontok egymáshoz való viszonyának helyes meghatározása nem csak a rágás miatt fontos, de ez a magasság segít az arc megfiatalításában, az arcizmok, redők megemelésében.

A következő hét elején kerül sor az úgynevezett fogpróbára. Ekkor lényegében a kész fogsort próbálhatjuk meg, de még viaszból! A fogpróba alkalmával lehet ellenőrizni az esztétikai és funkcionális eredményeket, a fogszínt és a fogformákat. Ez alkalommal még van lehetőség változtatni, színt, fogformát cserélni.

A második hét végére készül el a teljes műfogsor. Az átadáskor lehet, hogy kisebb igazításokra van szükség, mely igazításokat a fogsor viselés kezdetén egy-két hétig még ismét el kell végezni, míg tökéletessé nem válik az eredmény.

Milyen alternatív megoldása van a hagyományos fogsornak?

A leggyakrabban választott alternatíva a mini fogászati implantátumokkal stabilizált kivehető fogsor, mely hatalmas minőségi ugrást jelent viselői számára a hagyományos műfogsorhoz képest.

Míg a hagyományos műfogsor csak a nyálkahártyán kapaszkodhat meg, addig a mini implantátumos műfogsor a behelyezett mini implantátumokra, mint patentokra felrögzíthető. Nem billeg, nem mozdul el, nem esik ki, nem csúszkál!

A mini implantátumok további előnye, hogy kevés és vékony csont esetén is nagy eséllyel beültethető, olyan helyekre is, ahova a hagyományos fog implantátumok elhelyezése már nem lehetséges. Előny továbbá, hogy a műtéthez nem kell feltétlenül lebenyt készíteni, azaz sokkal kisebb műtéti terhelést jelent, így idősebb páciensek is bátrabban vállalják!

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Teljes kivehető fogsor készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 90%

Elért rágófunkció 75%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátummal

Kivehető fogsora kapcsán a lehető legjobb megoldást keresi? Akkor olvasson többet a mini fogászati implantátumokról, mely világszerte nagy sikernek örvend az idősebb páciensek körében. A mini fogásati implantátum kevés csont esetén is nagy eséllyel behelyezhető, kis műtéti megterheléssel jár.

A fix fogsor nem billeg! Válassza a mini fogászati implantátumokat!

A fix fogsor nem billeg!

A teljes műfogsor viselése mini fogászati implantátumokkal sokkal kényelmesebb. Régóta fogatlan szájban, kevés csont esetén is!

Tudjon meg többet!
A mini implantátumok sokkal vékonyabb titán fogászati csavarok, mint a hagyományos fog implantátumok

Mini fog implantátum

A mini fogászati implantátumok a hagyományos fog implantátumoknál jóval vékonyabb titán fogászati csavarok, vékony csont esetére is!

Tudjon meg többet!
A mini fog implantátumok nagy eséllyel helyezhetőek vékony csontba is

Kinek lehet fix fogsort készíteni?

Kattintson, és tudjon meg többet a kivehető fogsor rögzítésének lehetőségeiről. Sok esetben régi fogsorhoz is készíthető, kérdezze fogorvosát!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés