Legyen most a célod a szebb mosoly és valósítsd meg csupán 10 nap alatt!

Határozd el magad: foltos, tömött fogak helyett dönts a szebb mosoly és csodaszép fogak mellett!

A technika és a szakértelem adott. A többi már csak elhatározás kérdése

A képen látható hölgy páciens eldöntötte: nem takargatja tovább a mosolyát, hiszen megérdemli, hogy szép és tökéletes fogai legyenek. Nem akart újból és újból fogtömésekkel bajlódni, olyan megoldást keresett, amelynek segítségével tartósan és élethűen rendbehozhatóak a fogak. Fontos szempont volt az esztétika mellett, hogy a fogakból minél kevesebb anyagot veszítsen, tehát minél kevesebbet kelljen a fogakból elcsiszolni.

Az elcsiszolás kérdése fontos szempont: minél kevesebbet csiszolunk el a fogból, az annál nagyobb biztonsággal élő szövet marad, és így még hosszú távon sem kell a fog letörésére számítanunk. A szépség mellett tehát fontos szempont volt a biztonság, ami tökéletesen egyezik egy jó fogorvos szempontjaival is, hiszen, mi elhivatott fogdoktorok, persze, hogy szeretjük a fogakat szépre varázsolni, de a legfontosabb számunkra mégis a fog egészségének megőrzése, minél több élő fogszövet megtartása. A páciens, a Budapest Dental Esztétikai fogászaton belül, dr. Déry Judit fogorvost választotta, akiben egyszerre ismerhetett meg egy kedves embert és egy kiváló szakembert, így biztonsággal és örömmel vágott bele a kezelésbe.

Az eredmény magáért beszél. A fogak szépsége IPS-EMAX lithium diszilikát porcelán héjakkal és koronákkal lett helyreállítva. A teljes kezelésre csupán 10 nap, összesen két ülés szükséges!

A kezelés elindítása előtt, az első találkozás alkalmával érdemes néhány szempontot végiggondolni. Nálunk a rendelőben, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy pácienseinket megismertessük az összes lehetséges variációval, az előnyökkel és hátrányokkal, amelyek a kezelési tervét végül meghatározzák. Hiszen egy egy fogászati probléma megoldására sokszor számos különböző megoldás adódhat. Ebben az esetben is így volt ez, több megoldás, többféle szempont szerint.

Amennyiben a fogak élőek - azaz nem gyökérkezeltek - a foltos, tömött fogak esztétikai helyreállításánál az alábbi megoldások jöhetnek szóba:

Helyreállítás helyben építhető kompozit héjakkal

Helyreállítás I-MAX esztétikus porcelán héjakkal

Helyreállítás I-MAX esztétikus porcelán koronákkal

Helyreállítás cirkon vázas porcelán koronákkal

Milyen előnyös tulajdonságai és milyen hátrányai lehetnek a helyben építhető kompozit felépítéseknek?

A helyben, a rendelőben egy ülésben felépíthető kompozit héjaknak számos előnye van: Gyors, hiszen nem kell várni a fogtechnikusra, igaz, négy fognál ez már ugyanúgy minimum kettő vagy több ülés, mint egy porcelán héjnál, tehát ebben ennyi tömésnél már nincs különbség, de egy fognál számíthat az időfaktor. Minimális foganyagot kell elvennie a fogorvosnak, épp csak a régi töméseket és a szuvas területeket kell eltávolítani, különösebb további csiszolás nélkül. Hátránya lehet, hogy a fogak összeérő felszíneit nem mindig sikerül teljesen szépen kipolírozni, illetve hogy hosszú távon a kompozit széle megint picit megbarnul, így időnként polírozni vagy cserélni szükséges. Íme egy esetbemutatás, ahol tömött, elszürkült szélű fogakat kompozit héjakkal oldott meg egyik kollégánk: Kompozit héj esetbemutatás.

Milyen előnyös tulajdonságai és milyen hátrányai lehetnek az IPS E.MAX esztétikus porcelán héjaknak vagy koronáknak?

A fogtömések cseréje helyett kiváló választás lehet az IPS E.MAX préskerámia korona vagy héj. A kettő között lényegében annyi a különbség, hogy a héjak csak a fogak elülső felszínét takarják, míg a koronák a teljes fogfelszínt beborítják. Árban sincs különbség, az egyiket néhny miliméternyi porcelán különbözteti csak meg a másiktól. Az, hogy héj, vagy korona kerül a fogra attól függ, hogy az adott fogban mekkora a tömés, mennyi az ép foganyag és hogy mennyire stabil és normális az illető páciens harapása. Például mély harapás esetén nem javasolt héjakat készíteni, mert könnyebben tönkremehet.

Az IPS E.MAX az egyik legmodernebb fogászati korona és héj anyag, melynek segítségével természetazonos, csodálatos megjelenésű koronákat készíthetünk. A siker titka a litium-diszilikát alapanyag, mely a fényt átengedi, így a fogzománchoz hasonló tulajdonságokkal bír, ezért mind esztétikailag, mind a funkció (rágás, harapás) szempontjából tökéletes választás. Hátránya nem sok van, ha megfelelő indikáció mellett választja a fogorvos, tartós és igen esztétikus megoldás. Talán egy: ez az egyik legdrágább porcelán típus, hiszen technológiáját, anyagát tekintve is exkluzív, prémium fogtechnikai költséggel bír.

Milyen előnyös tulajdonságai és milyen hátrányai lehetnek a cirkon vázas porcelán koronáknak?

Míg az IPS E.MAX porcelán héjak és koronák teljesen alapváz nélküli, lehelet finom porcelán struktúrák, ha szeretnénk a legnagyobb biztonságra törekedni, válaszhatunk cirkon vázra égetett porcelán koronát is. A porcelán alatti cirkon struktúra a koronát erőssé és nagyon tartóssá teszi. A váz segítségével a porcelán korona nem csak szép lesz, de biztosan ellenáll a harapás, rágás nehéz fizikai erőinek is, akár mély harapás esetén is. Ha foghiány is van, amelyet pótolni szükséges, akkor csak cirkon vázas porcelán korona mellett dönthetünk, hiszen csak ez adja meg a foghiány áthidalására a kellő stabilitást. A cirkon vázas porcelán koronáknak egy hátránya van, hogy több csiszolás szükséges a fogból, hiszen ezek a koronák valamivel vastagabbak mint váz nélküli porcelán társaik.

Íme néhány cirkon kerámiás esetbemutatás, csak az összehasonlítás kedvéért, az információra éhes olvasóknak!

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Ultrahangos fogkő eltávolítás Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
IPS E.MAX préskerámia koronák készítése Tovább az árakra

További hasznos cikkek a témában:

SZEBB MOSOLYÉRT

Hogyan emelje a belső motivációját, ha fogászatról van szó? Segítünk! Kattintson a részletekért!

Tovább

ESETBEMUTATÁSOK

Megismerné, hogy milyen minőségben dolgoznak fogorvosaink? Kattintson az esetbemutatásokhoz!

Tovább

ESZTÉTIKUS FOGPÓTLÁSOK

Minden info egy helyen a legmodernebb esztétikus fogpótlásokról! Kattintson a részletekért!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés