Kivehető teleszkópos műfogsor készítése

Előzmények, érkezés a fogorvosi rendelőbe

Teleszkópos fogsort a fogorvos abban az esetben javasol a páciensnek, ha már nagyon kevés, csupán egy vagy két fog maradt csak a fogívben. Az alábbi esetben a 63 éves férfi páciens összesen hét maradék foggal rendelkezett, a foghiányokat kapcsos elhorgonyzású kivehető fogpótlással pótolták (ezt a képen nem viseli). Látható a képen, hogy a szemfogaira már régebben koronákat készítettek, hogy megvédjék a fogakat a kapcsok dörzsölő hatásaitól. A koronák nyakánál az íny már visszahúzódott, így a korona alatt erőteljes szuvasodás indult el. Az alsó metszőfogai, erőteljesen mozgathatóak, így ezek eltávolítása sajnos indokolttá vált.

Kivehető fogpótlás tervezése

Az alsó metszőfogak eltávolítása után 4 hét gyógyulási idő következett. Ezután kerültek eltávolításra a régi borító koronák,majd elindulhatott a teleszkópos fogsor elkészítése. Mind alul, mind felül 2-2 fog maradt, ezekre kell a fogpótlást felépíteni.

Teleszkópos fogsor készítése

A teleszkópos fogsor elkészítése az egyik legbonyolultabb, nagyon sok fogorvosi és fogtechnikai munkafázist igénylő beavatkozás. Első lépésként a maradó fogakra (pillérfogak) primér koronák készülnek. Ezeket láthatjuk bepróbálás során a képeken. A primer koronák kis fémsapkák speciális finommechanikai kiképzéssel, melyeket a fogorvos véglegesen beragaszt a szájba.

Többszöri lenyomatok és próbák után készülnek el a fogsorok. A fogsorok belsejében a primer koronáknak megfelelően úgynevezett secunder teleszkóp koronák találhatóak. Ezek a koronák csúsznak rá pontosan a szájban levő primer koronákra és tartják helyben a fogsort.

Teleszkópos fogsor – kiváló esztétika, biztos tartás:

A fogsor belsejében megbúvó teleszkóp rendszerből kívülről semmi nem látszik. A teleszkópkoronák biztosan tartják helyben a fogsort, nincs szükség fogsorragasztóra a helybentartáshoz. Sőt! A pillérfogakon a teleszkóprendszer által a fogak tengelyével párhuzamos erőhatások érvényesülnek, mely megfelelő kedvező hatással bír a fogágyra, csökkenti a fogak meglazulásának esélyét. A kis fémsapkák nem látszódnak, a páciens bátran ehet, beszélgethet és mosolyoghat…

Milyen alternatív megoldása van a hagyományos fogsornak?

A leggyakrabban választott alternatíva a mini fogászati implantátumokkal stabilizált kivehető fogsor, mely hatalmas minőségi ugrást jelent viselői számára a hagyományos műfogsorhoz képest.

Míg a hagyományos műfogsor csak a nyálkahártyán kapaszkodhat meg, addig a mini implantátumos műfogsor a behelyezett mini implantátumokra, mint patentokra felrögzíthető. Nem billeg, nem mozdul el, nem esik ki, nem csúszkál!

A mini implantátumok további előnye, hogy kevés és vékony csont esetén is nagy eséllyel beültethető, olyan helyekre is, ahova a hagyományos fog implantátumok elhelyezése már nem lehetséges. Előny továbbá, hogy a műtéthez nem kell feltétlenül lebenyt készíteni, azaz sokkal kisebb műtéti terhelést jelent, így idősebb páciensek is bátrabban vállalják!

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Teleszkópos kivehető fogsor készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 70%

Elért esztétikai eredmény 90%

Elért rágófunkció 85%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátummal

Kivehető fogsora kapcsán a lehető legjobb megoldást keresi? Akkor olvasson többet a mini fogászati implantátumokról, mely világszerte nagy sikernek örvend az idősebb páciensek körében. A mini fogásati implantátum kevés csont esetén is nagy eséllyel behelyezhető, kis műtéti megterheléssel jár.

A fix fogsor nem billeg! Válassza a mini fogászati implantátumokat!

A fix fogsor nem billeg!

A teljes műfogsor viselése mini fogászati implantátumokkal sokkal kényelmesebb. Régóta fogatlan szájban, kevés csont esetén is!

Tudjon meg többet!
A mini implantátumok sokkal vékonyabb titán fogászati csavarok, mint a hagyományos fog implantátumok

Mini fog implantátum

A mini fogászati implantátumok a hagyományos fog implantátumoknál jóval vékonyabb titán fogászati csavarok, vékony csont esetére is!

Tudjon meg többet!
A mini fog implantátumok nagy eséllyel helyezhetőek vékony csontba is

Kinek lehet fix fogsort készíteni?

Kattintson, és tudjon meg többet a kivehető fogsor rögzítésének lehetőségeiről. Sok esetben régi fogsorhoz is készíthető, kérdezze fogorvosát!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés