Kapcsos nélküli kivehető műfogsor készítése

Tönkrement a régi fémkerámia híd

A képen látható hölgynek kezelés előtt egy 12 tagú fémkerámia hídja volt (jobb felső 7-től bal felső 5-ig, a bal felső 4 és bal felső 5 szabadvég, azaz az utolsó fog a bal oldalon a 3-as fog volt. A képen is látható komoly ínygyulladás mellett a röntgenfelvétel alászuvasodott pillérfogakat, gyökércsúcs körüli gyulladásokat mutatott. A páciens nagyon kellemetlen szájszagra, erős ínyvérzésre, vissza-visszatérő komoly fájdalmakra illetve rágás közben a bal oldalsó állkapocsizület komoly kattogására panaszkodott.

Fogeltávolítás után ideiglenes fogsor apró kapcsokkal a gyógyulás idejére

A régi fémkerámia híd eltávolítása után végül sajnos 4 fog menthetetlennek bizonyult, ezeket el kellett távolítani. A többi pillérfogat tömésekkel láttuk el, majd ideiglenes fogpótlás készült – a fogakra ideiglenes koronák, a fogatlan területre ideiglenes fogsor, apró kapcsokkal – a gyógyulás idejére. Mivel a bal oldalon az utolsó fog a bal felső 1 fog maradt, így a kivehető fogpótlás vagy az implantátumos megoldás jöhetett csak szóba, hiszen a bal hátsó területen nincsen pillérfog, melyen hidat lehetne készíteni. A fogbeültetés azonban a komoly vércukorproblémák miatt elvetésre került.

“Nem akarom, hogy lássák, kivehető a fogsorom!”

Mivel a magas vércukor miatt a fogászati implantációs műtétet elvetették, a rágófogak pótlására a kivehető fogsor jön szóba. A kivehető fogsoroknak számos típusa létezik, ezek közül a szebbik, azaz a rejtett elhorgonyzású kivehető fogpótlás mellett döntött a páciens. Ugyanezt a foghiányt olcsóbban kapocs elhorgonyzású fogsorral is lehetett volna orvosolni, azonban a bal felső 1 fogon a kapocs esztétikailag hátrányosan mutatott volna, így az úgynevezett finommechanikai elhorgonyzás mellett döntöttünk. A képeken látható, hogy a bal felső 1 illetve jobb felső 5 fémkerámia koronák oldalába egy-egy apró kis gömböt épített be a fogtechnikus. Ezekre a piciny gömbökre, mint patentokra ugrik fel a fogsor, így kívülre nem szükséges kapcsot készíteni a fogsor a patentokkal stabilan rögzül a szájban.

Észrevehetetlen az átmenet a saját fogak és a kivehető fogsor között!

A fenti képeken az elkészült kombinált, rejtett elhorgonyzású kivehető fogsor képe látható beragasztás után. Az átmenetet a fix koronák és a kivehető fogsor közt csak nagyon nehezen vesszük észre. Nincsenek fém kapcsok, semmi ami elrontaná az összhatást. 14 természetes hatású fog látszik, csak a fogorvos és a páciens tudja, hogy a pótlás alatt összesen 5 db valódi fog van. Az alsó frontfogak közti rések (diastémák, trémák) a hölgyet nem zavarták és nem is szerette volna ezeket a fogakat lecsiszoltatni, ezért az alsó fogívben csupán két oldalsó híd készült a rágófogak pótlására.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Kapocs nélküli kivehető fogsor készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 90%

Fájdalommentesség 80%

Elért esztétikai eredmény 92%

Elért rágófunkció 90%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátummal

Kivehető fogsora kapcsán a lehető legjobb megoldást keresi? Akkor olvasson többet a mini fogászati implantátumokról, mely világszerte nagy sikernek örvend az idősebb páciensek körében. A mini fogásati implantátum kevés csont esetén is nagy eséllyel behelyezhető, kis műtéti megterheléssel jár.

A fix fogsor nem billeg! Válassza a mini fogászati implantátumokat!

A fix fogsor nem billeg!

A teljes műfogsor viselése mini fogászati implantátumokkal sokkal kényelmesebb. Régóta fogatlan szájban, kevés csont esetén is!

Tudjon meg többet!
A mini implantátumok sokkal vékonyabb titán fogászati csavarok, mint a hagyományos fog implantátumok

Mini fog implantátum

A mini fogászati implantátumok a hagyományos fog implantátumoknál jóval vékonyabb titán fogászati csavarok, vékony csont esetére is!

Tudjon meg többet!
A mini fog implantátumok nagy eséllyel helyezhetőek vékony csontba is

Kinek lehet fix fogsort készíteni?

Kattintson, és tudjon meg többet a kivehető fogsor rögzítésének lehetőségeiről. Sok esetben régi fogsorhoz is készíthető, kérdezze fogorvosát!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés