Kapcsos kivehető műfogsor készítése

Eljött a változtatás ideje!

A képen látható ötvenes éveiben járó hölgypáciens hátsó örlőfogai sajnos már régóta hiányoznak. Az elülső fogakon ideiglenes, félig lemozdult koronákat, szuvasodásokat láthatunk. Nehéz a rágás, minden falatot össze kell vágni hiszen nincsenek rágófogak, harapni sem könnyű ezekkel a fogakkal. Esztétikailag a rendezetlen, hiányos fogazat nem kelt előnyös benyomást. Nehéz így boldogan mosolyogni – mit fognak szólni?... Eljött a változtatás ideje. A pénztárca ugyan nem enged meg implantátumokat, fogbeültetést és komoly porcelán hidat, amivel az ilyen esetet fix fogpótlással lehetne pótolni, így a kivehető megoldások után néztünk.

Van másik fogsor megoldás kapocs nélkül is?

A kivehető fogpótlásokon belül drágább megoldás a kombinált, rejtett elhorgonyzású fogpótlás. Ez a megoldás ugyan tartalmaz kivehető elemet, de ennek rögzítése a szájban rejtetten történik, azaz nincsenek kapcsok, tökéletesen láthatatlan marad. Ez a megoldás mind fogorvosi, mind fogtechnikai szempontból az egyik legnehezebb fogpótlástípus, ezáltal a kivehető fogpótlásokon belül drágább kategóriát képvisel. (Ezeken a képeken nem ez a megoldás látható)

Esetbemutatás kapocs nélküli kivehető fogpótlásról

Kombinált kapcsos kivehető fogsor

A képeken látható kapcsos kombinált kivehető fogpótlás olcsóbb kategóriának számít, hiszen nem tartalmaz finommechanikai rejtett rögzítő elemeket. A rögzítés az íny és a fognyak határán húzódó fémkapcsokkal van megoldva. Mint látható, a szájban a régi koronák eltávolítása után összesen három darab menthető fog maradt. A megmaradt fogakra fémkerámia koronák kerültek vállas fogelőkészítéssel. A fémkerámia koronák szájpad felöli oldalát a fogtechnikus úgy képzi ki, hogy a fogsor biztosan és stabilan ülhessen fel ezekre a részekre.

A fogsor a szájpadot szabadon hagyja

Fontos a biztos támaszkodás, különben a fogsor kibillenne helyéről. A fogsorról készített képen láthatóak a kapcsok, illetve a szájpadra fektetett fémlemez. A fémlemez középső része nagy részen „hiányzik” szabadon hagyva ezzel a szájpadot. Amennyiben egy másik megoldással – például teleszkópos fogsor – oldottuk volna meg a foghiányok pótlását, a legtöbb esetben a szájpadot be kellett volna borítani műanyag fogsorrészekkel, ez azonban nehezíti a megszokást, sőt bizonyos pácienseknél állandó problémákat okoz a hangképzésnél.

Szép esztétikai hatású fogpótlás

A kapcsos kivehető fogpótlás szerencsés választás volt ebben az esetben. A szerencse az ajak lefutásában rejlik – a fognyakak ugyanis magasan találhatóak, így mosolygásnál ezek egyáltalán nem láthatóak. A porcelán leplezett fémkerámia koronák és a műanyag fogor közötti különbség a fogtechnikus tökéletes munkájának köszönhetően szintén láthatatlan. A következő feladat az alsó fogsor rendbetétele lesz, de erre egy következő alkalommal kerül majd sor…

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Kapcsos kivehető fogsor készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 85%

Elért rágófunkció 85%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátummal

Kivehető fogsora kapcsán a lehető legjobb megoldást keresi? Akkor olvasson többet a mini fogászati implantátumokról, mely világszerte nagy sikernek örvend az idősebb páciensek körében. A mini fogásati implantátum kevés csont esetén is nagy eséllyel behelyezhető, kis műtéti megterheléssel jár.

A fix fogsor nem billeg! Válassza a mini fogászati implantátumokat!

A fix fogsor nem billeg!

A teljes műfogsor viselése mini fogászati implantátumokkal sokkal kényelmesebb. Régóta fogatlan szájban, kevés csont esetén is!

Tudjon meg többet!
A mini implantátumok sokkal vékonyabb titán fogászati csavarok, mint a hagyományos fog implantátumok

Mini fog implantátum

A mini fogászati implantátumok a hagyományos fog implantátumoknál jóval vékonyabb titán fogászati csavarok, vékony csont esetére is!

Tudjon meg többet!
A mini fog implantátumok nagy eséllyel helyezhetőek vékony csontba is

Kinek lehet fix fogsort készíteni?

Kattintson, és tudjon meg többet a kivehető fogsor rögzítésének lehetőségeiről. Sok esetben régi fogsorhoz is készíthető, kérdezze fogorvosát!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés