Ideiglenes kivehető fogpótlás gyógyulási időre fogbeültetés után

Fogbeültetés után várnunk kell a gyógyulásra

A fogászati implantáció során egy titán csavart helyez el az implantológus fogorvos a csontba. A titán csavarnak természetesen van primer stabilitása, hiszen be van csavarozva a csontba, ez azonban még nem biológiai (secunder) stabilitás. A végleges stabilitás kialakulásához idő kell, hiszen a csont sejteknek hozzá kell nőniük a speciálisan kiképzett fogászati implantátum felszínéhez. A csontosodás ideje 4-6 hónap között mozog. Erre az időre természetes, hogy mind rágás, mind esztétikai szempontból szüksége van a pácienseknek valamilyen fogpótlásra.

Ideiglenes de kivehető fogpótlás

A fogbeültetéssel végzett fogpótlások nagy előnye, hogy a fogpótláshoz a foghiány előtti és mögötti fogakat sértetlenül hagyja. Ezek tehát teljesen ép fogak. A hagyományos ideiglenes fogpótlások, ideiglenes hidak mindig úgy készülnek, hogy a végleges fogászati hídhoz lecsiszolt fogcsonkra a készülés idejére ideiglenes hidat tesz a fogorvos. A fogimplantációs fogpótlások esetén azonban nincs lecsiszolt fogcsonk!

Olyan megoldást kell tehát választani, mely:

  • nem sérti a foghiány melletti fogakat
  • esztétikus
  • a gyógyulás ideje alatt a rágófunkciót biztosítja

A foghiányt határoló fogak megsértése nélkül azonban csak kivehető fogpótlást lehet készíteni. A kis kivehető fogpótlás apró kapcsokkal kapaszkodik a hiányt határoló fogakhoz.

Megfelelő esztétika és funkció - néhány hónapra

A foghúzás illetve fogbeültetés után a kis kivehető “klipsz” néhány nap alatt elkészül. Hordását természetesen meg kell szokni, hiszen furcsa kis szerkezet, nem túl stabil, hiszen két apró kapocs tartja csak a fogakon. Néhány nap alatt azonban meg lehet vele barátkozni, hiszen a végeredmény a fontos, tudjuk, csak néhány hónapig kell élvezzük kis kivehető fogpótlásunk társaságát...

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Ideiglenes fogpótlás árak Tovább az árakra
Fogbeültetés árak Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 70%

Elért rágófunkció 65%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Kivehető fogsor rögzítése mini implantátummal

Kivehető fogsora kapcsán a lehető legjobb megoldást keresi? Akkor olvasson többet a mini fogászati implantátumokról, mely világszerte nagy sikernek örvend az idősebb páciensek körében. A mini fogásati implantátum kevés csont esetén is nagy eséllyel behelyezhető, kis műtéti megterheléssel jár.

A fix fogsor nem billeg! Válassza a mini fogászati implantátumokat!

A fix fogsor nem billeg!

A teljes műfogsor viselése mini fogászati implantátumokkal sokkal kényelmesebb. Régóta fogatlan szájban, kevés csont esetén is!

Tudjon meg többet!
A mini implantátumok sokkal vékonyabb titán fogászati csavarok, mint a hagyományos fog implantátumok

Mini fog implantátum

A mini fogászati implantátumok a hagyományos fog implantátumoknál jóval vékonyabb titán fogászati csavarok, vékony csont esetére is!

Tudjon meg többet!
A mini fog implantátumok nagy eséllyel helyezhetőek vékony csontba is

Kinek lehet fix fogsort készíteni?

Kattintson, és tudjon meg többet a kivehető fogsor rögzítésének lehetőségeiről. Sok esetben régi fogsorhoz is készíthető, kérdezze fogorvosát!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés