Csiszolás nélküli fogpótlás esetbemutatás - Cirkon Maryland híd

Felső kismetszők csírahiánya

A képen látható férfipáciens felső kismetsző fogai hiányoztak. Ezeket nem sérülés vagy fogszuvasodás miatt veszítette el, soha nem rendelkezett velük. A fogak fejlődése során nem alakultak ki maradó fogcsírák a kismetszők helyén, így a tejfogak kiesése után foghiány keletkezett. A páciens kiváló szájhigiéniával rendelkezik, egészséges íny, ép fogak, egy-két apró fogtömésen kívül semmilyen elváltozás nem látszódik. Ilyen ép fogazat láttán feltétlenül a legkisebb beavatkozással járó lehetőséget fontolgatja mind a fogorvos, mind páciense.

Első lépés: fogszabályozás

A kezelés előtti kép már fogszabályozás utáni állapotról készült. Az első lépés azonban a fogcsíra hiányok helyén kialakult szűk rések tágítása kellő méretűre, hogy valóban esztétikus fogpótlást lehessen készíteni. A fogpótlás előtt tehát megelőző, úgynevezett preprotetikai fogszabályozásra volt szükség, melynek ideje kb. 1,5 év volt.

Maryland híd vagy fogimplantátum?

A foghiány melletti fogak épen és érintetlenül maradnak abban az esetben, ha fogimplantátumot helyez a fogorvos a csontba. A műgyökér beültetése azonban szájsebészeti procedúra, a páciens ennél is egyszerűbb és kíméletesebb megoldást híve volt, így Maryland fogpótlás készült, fémmentes cirkon vázzal, porcelán leplezéssel.

Mit jelent a Maryland híd kifejezés?

A Maryland fogpótlás egy fogpótlás típus neve. Azokat az egy foghiányt pótló hidakat nevezzük így, amikor a határoló fogakat nem csiszoljuk le koronának, a fogpótlás helybentartása a fogak szájüreg felöli oldalán hátlapos módon erős ragasztással oldott meg. Csak azokban az esetekben alkalmazható, amikor a fogak helyzete és a harapási viszonyok ezt megengedik (pl. mélyharapás, fogcsikorgatás, fogszorítás esetén kizárt)

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Csiszolás nélküli fogpótlás Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 95%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 95%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés