Csiszolás nélküli fogpótlás esetbemutatás 2

Szeretném az ép fogaimat megőrizni!

Kedves arcú hölgypáciensünk jobb felső kisőrlő foga pótlása végett kereste fel rendelőnket. Fontos volt számára, hogy ha lehetséges, őrizzük meg épen, a foghiány előtti jobb felső 4 és a hiány mögötti jobb felső 6 fogakat. Az ilyen eset legkézenfekvőbb megoldása a fogimplantációs műtét lenne, azonban a Páciens csontműtétet nem vállalt.

Diagnózis

Az állapotfelmérés során fogpótlás igénye esetén szinte minden esetben tanulmányi lenyomatot készítünk. A lenyomat kiöntése után a fogorvos kézben tudja megvizsgálni a fogak helyzetét, a harapási viszonyokat, stb. Esetünkben a foghiányt határoló fogak közti távolság nem haladta meg az 1,2 cm-t, illetve normál harapást diagnosztizálhattunk, így a Páciens kérésének megfelelően, bátran beszélhetünk csiszolás nélküli fogpótlás elkészítéséről.

Fogászati kezelési terv

Mivel a Páciens már az állapotfelméréskor egyértelműen elzárkózott a fogbeültetetés lehetőségétől, a kezelési tervben ezt az alternatívát nem is tüntettük fel. Az ajánlat szerint a foghiány, mivel minden ilyen kritériumnak megfelel, pótolható csiszolás nélküli fogpótlással, vagy hagyományos híddal, ez utóbbi esetben azonban a fogakat vállas előkészítéssel koronának kell előkészíteni. A hagyományos, azaz koronákkal készülő híd – ugyan stabilabb és tartósabb megoldás – azonban sokkal több ép foganyag feláldozásával jár, mint a csiszolás nélküli alternatíva.

Csiszolás nélküli fogpótlás – előnyök és hátrányok

Az előnyök és hátrányok alapos értékelése után a Páciens a kevesebb foganyag veszteséggel járó, csiszolás nélküli fogpótlás mellett döntött. A döntéshez hozzá járult az is, hogy ez a fogpótlás típus volt a legkedvezőbb áron elérhető megoldás. A csiszolás nélküli pótlás garanciája csupán két év, mivel ez a fogpótlás típus statikailag gyengébb, hiszen a fogpótlás minimális beavatkozással készül, kisebb erő tartja a fogakon, mint a hagyományos, koronás hidat, így cserére gyakrabban lehet szükség.

Csiszolás nélküli fogpótlás – gyors és fájdalommentes

A fogpótlás egy hét alatt készül el. Első alkalommal minimális fog előkészítés történik, a foghiányt határoló fogakba kis kazettákat szükséges fúrni, ezek tartják majd meg a fogpótlást. A kazetták foganyag igénye jóval kisebb, mint ha a fog felszínét csiszolnánk le koronának – innen az elnevezés: fogpótlás csiszolás nélkül. Egy héttel később a pótlás erős kémiai ragasztással rögzíthető a kifúrt kazettákba, az eredmény: igényes, esztétikus helyreállítás.

A fogtechnikai munkafázis ebben az esetben gyorsabb, mint a többi fogpótlástípus esetén, hiszen nem szükséges fémváz vagy egyéb váz próbájára várni. A fogpótlás merevítéséért a pótlás belsejében húzódó erős rost, a Construct® szál felel (NASA fejlesztés).

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Csiszolás nélküli fogpótlás Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 80%

Fájdalommentesség 100%

Elért esztétikai eredmény 80%

Elért rágófunkció 80%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés