Oralkamera fogászati diagnosztika

A fogászati kamera lényegében egy miniatürizált fényképezőgép, melynek segítségével a számítógép monitorjára száz vagy még többszörös nagyításban, élvezhető képminőségű, színes fényképeket rögzíthetünk a fogakról, s a száj egyéb területeiről. A nagy nagyítású fog fotóknak értékes felhasználási lehetősége rejlik az állapotfelmérésben, diagnózis készítésben és a Páciensek informálásában egyaránt.


Miért nem fáj a fog, ha lyukas?

Mikor a páciensek számára szabad szemmel is látható „lyukak” láthatóak a fogakon, a fogorvos már fogja a fejét: a prognózis ilyenkor már nem túl jó. A páciens szerint apró lyuknak tartott elváltozás a fog mélyében ugyanis kiterjedt barlangot rejthet. Sokszor előfordul, hogy ebben az állapotban már nem is elegendő egy egyszerű tömés, ha a fogszuvasodás megközelíti vagy eléri a fogbélkamra tetejét, akár a gyökérkezelés is szóba jöhet. Tán sokak számára érthetetlen, de ebben a fázisban a nagy baj ellenére a fog még nem fáj. Sajnos a fájdalom jelentkezése már a folyamat mélységi kiterjedését jelzi. A zománc és a dentin szövete ugyanis nem tartalmaz érző idegeket. Fájdalom csak akkor jelentkezik, amikor a fog közepén levő fogideget már ingerek érik.

A fogszuvasodás nem máról holnapra alakul ki. Sokszor már hónapok, sőt akár évek alatt készülgetnek. A szuvasodási folyamat hol előre halad, hol megáll egy kicsit, felszínesebb esetben, míg a zománcszövet egysége nem bomlik meg, még vissza is fordulhat.


Egy kis rendszerességgel és odafigyeléssel sok fogászati betegséget megelőzhetünk

A szuvasodás természete miatt javasolja minden fogorvos: „Kérem, fél év múlva nézzen be a rendelőbe egy gyors fogászati ellenőrzésre”. A korán felfedezett elváltozások ugyanis jól, gyorsan és sokkal olcsóbban gyógyíthatóak, mint az elhanyagolt fogászati esetek. A fogászati kamera segítségével a fogorvos a kisebb elváltozásokat kinagyítva vizsgálhatja, diagnosztizálhatja. Ez lehetőséget teremt a szuvasodások időben történő felfedezéséhez és gyors kezeléséhez. A kamera által készített fotónak köszönhetően alaposabban megvizsgálhatóak a tömések, fogpótlások széli záródásai, repedései – ezzel időben felfedezhetőek, így megelőzhetőek súlyosabb fogászati problémák.


A fogászati kamera, mint ismeretbővítő eszköz

Nem utolsó sorban a fogászati kamera hasznos interaktív eszköz. Nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is nagy élmény lehet saját fogaik hatalmasra nagyított, éles fotójának vizsgálata a számítógép képernyőjén. Tapasztalataink szerint a képek hatékonyabb szájápolásra ösztönöznek gyermeket és felnőttet egyaránt, a fogak egészségéről alkotott kép a látottak alapján új tudásanyaggal bővül. Hosszútávon e szemlélődés értékes fogakat menthet meg.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés