Fogászati állapotfelmérés – kezelési terv készítése

A komplex fogászati kezelés első és egyik legfontosabb lépése az állapotfelmérés. Mindegy hogy egy egyszerűbb beavatkozásról, vagy egy bonyolultabb fogászati kezelés sorozatról van szó – az alapos vizsgálat, pontos diagnózis és a lépésről lépésre végiggondolt kezelési terv egyaránt fontos. A kezelési terv biztos alapot, ezáltal biztonságot jelent a páciens és az orvos számára egyaránt.


Bejelentkezés állapotfelmérésre

Amennyiben Ön úgy döntött, szívesen felkeresné rendelőnket, hogy állapotfelmérésen vegyen részt és kezelési terv javaslatot kérjen fogorvosainktól, úgy bejelentkezését fogadjuk on-line, vagy telefonon is. Rendelőnk munkanapokon, hétfőtől péntekig, 8.00 – 20.00 óráig tart nyitva. Címünk: 1137 Budapest, Szent István krt. 10. (Vígszínház mellett)
Várjuk szeretettel! Budapest Dental Csapat


Első alkalommal a Budapest Dental Fogászati Központban

Amennyiben úgy döntött, hogy kikéri fogorvosaink véleményét fogazati állapotával kapcsolatban, szeretne bővebb információt, tanácsot kapni a kezelés lehetőségeiről, úgy javasoljuk, hogy keresse fel fogorvosi rendelőnket személyesen. Az orvossal való személyes konzultáció még nem kötelez semmire, ismerkedésre és a lehetőségek feltérképezésére szolgál.

Első alkalommal nem javasoljuk a fogászati kezelés elkezdését. A sürgősségi esetek természetesen kivételt képeznek, de egyéb esetben konkrét kezelést csak a már meglévő kezelési terv alapján kezdünk el.

Ez a rendszer egyrészt lehetőséget biztosít arra, hogy az adott kezeléséhez előre megtervezett módon megfelelő mennyiségű idő álljon rendelkezésre, másrészt biztonságosabb és kényelmesebb az olyan kezelés vagy kezeléssorozat, melynek részleteiről vagy éppen áráról a Páciens már pontos képet kapott, kérdéseit a kezelés előtt feltehette, így pontosan tudja, mi történik vele.


Megérkezés a rendelőbe – általános anamnézis karton kitöltése

A vizsgálat minden esetben előzetes időpont egyeztetés alapján történik. Érkezés után a recepción egy általános egészségi állapotot felmérő kezelési kartont kap kézhez. Ennek kitöltésével orvosa tájékozódhat az Ön egészségi állapotáról, amely a fogászati kezelések tervezésekor és kivitelezésekor alapvető fontosságú.

Amennyiben Ön rendszeresen szed gyógyszereket, kérjük, hozza el ezek nevét és adagolását.

Amennyiben Ön rendelkezik hagyományos vagy digitális röntgenfelvétellel, ezt abban az esetben tudjuk felhasználni a kezelési terv kialakításához, amennyiben a felvétel az aktuális fogászati státuszt rögzíti, megfelelő minőségű és fél évnél nem régebbi.


Fogászati állapotfelmérés:

Az állapotfelmérés általában fél órát vesz igénybe, mely az alapos vizsgálat mellett elsősorban beszélgetésből áll. Megismerheti orvosát, elmondhatja panaszait, igényeit. Egy rövid és fájdalommentes vizsgálat során orvosa alaposan átnézi fogainak állapotát, helyzetét, a szájban levő esetleges elváltozásokat is. A vizsgálatot minden esetben panoráma röntgenfelvétel készítésével egészítjük ki, hiszen ez nélkülözhetetlen a teljes kép kialakításához.

A vizsgálatnak mindig része az úgynevezett stomato-onkológiai szűrés is, mely az esetleges kezdődő, vagy súlyosabb nyálkahártya elváltozásokat hivatott kiszűrni.

Az egyszerűbb kérdésekre természetesen adható azonnali válasz, át lehet beszélni az egyértelmű panaszokat és feladatokat. Legtöbbször azonban egy-egy probléma megoldására több eltérő kezelés is javasolható. A fogászati kezelési tervet gondosan, lépésről lépésre felépítve kell átgondolni. Komplexebb esetekben ezért a tervezési fázis inkább a rendelési műszak után, a legtöbb esetben a szakmai vezetéssel való konzultáció során történik.


Fogászati kezelési terv és árajánlat

A vizsgálat után általában 5 munkanapon belül juttatjuk el Önhöz (e-mailen) az írásos Fogászati kezelési tervet és árajánlatot. A kész tervet a kezelőorvos és a Budapest Dental szakmai vezetése együtt állítja össze. A szakmai konzultációt minden páciensünk esetében nagyon fontosnak tartjuk, hiszen így minden tudásunkat és tapasztalatunkat összegezhetjük, a sikeresebb kezelés érdekében.

Az ajánlatban a szájvizsgálat és a röntgenfelvétel során általunk szükségesnek tartott, illetve javasolt kezelési terv(ek) található(ak). Az ajánlatban javasolt kezelések a legtöbb esetben részekre bonthatóak, külön-külön is elvégezhetőek a páciens igénye szerint. A kezelési terv tehát egy ajánlás, melynek megvalósításáról – részben vagy egészben – a páciens dönt. Bizonyos esetekben a száj egészének komplex kezelése szükséges, ilyenkor az egyes kezeléseket külön elvégezni nem lehetséges, vagy hátránnyal járna.


Ingyenes konzultáció – a kezelési terv megbeszélése

A kezelési terv áttanulmányozása után a kezelések mikéntjét és sorrendjét a kezelőorvossal ingyenes konzultáció keretein belül beszélheti meg. Fontosnak tartjuk, hogy a kezelés csak akkor kezdődjön el, ha minden kérdésére kielégítő választ kapott, ismeri a kezelési lehetőségeket és a várható eredményeket. Pontosan tudja, mi fog történni, és határozott a kezelés megkezdésében.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés