Első alkalommal a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Egy új hely megismerése, főleg ha az egészségügyi intézmény – sokunkat bizonytalansággal tölthet el. Vajon jó helyre megyünk-e, tudják-e orvosolni a panaszainkat? Mit kell vinni? Kell e várni? Mi fog történni? Természetesen csak a valódi találkozás adhat igazi tapasztalást, de az alábbi sorok mégis segíthetnek eligazodni, amennyiben Ön először érkezik hozzánk.

1. lépés – recepció
Érkezés után az alapadatok megadása és az általános egészségi állapot felmérő teszt (anamnézis lap) kitöltése következik. A kitöltésben segítenek munkatársaink, illetve később a kezelőorvos is.
Kérjük, hozza el magával, milyen gyógyszereket szed rendszeresen, milyen egészségügyi problémákkal kezelik. Gondolja át, volt-e valaha problémája véralvadással, allergiás-e bizonyos anyagokra, stb.
Rendelőnk nem OEP szerződött rendelő, hanem magán fogászat. Ezért TAJ kártyájára a kezelésekhez nincs szükség. Amennyiben azonban gyógyszer felírására kerülne sor, a receptre a TAJ kártya számát is fel kell tüntetnünk, ezért kérjük, hozza ez is magával.

2. lépés – Beszélgetés a fogorvossal
Fogászati panaszok, igények, elképzelések megbeszélése. Mi a legfontosabb az Ön számára fogaival kapcsolatban? Ha góckutatásra jött, mesélje el általános panaszait is, melyek alapján a fogászati góc gyanúja felmerült.

3. lépés – Fogászati állapotfelmérés, gócvizsgálat
Fájdalommentes vizsgálódás, melynek során a fogorvos felméri a fogak, a száj állapotát, feljegyzi a fogászati státuszt. Minden eseten végzünk stomato – onkológiai szűrést (rákszűrés) is. A gócvizsgálathoz és a biztos diagnózishoz és kezelési tervhez az állapotfelmérés mellett a csont vizsgálata is szükséges, ezért röntgenfelvételre is szükség van.
A komplexebb esztétikai fogpótlások tervezéséhez tanulmányi lenyomatvételre is szükség lehet (fájdalmatlan) illetve az esztétikai tervezéshez fotó felvételekre is szükség lehet.
A felmérés során átbeszélik a szájüregből kiinduló, esetlegesen a szervezet távolabbi területeit érintő megbetegedések hátterét – ide tartoznak a fogakkal kapcsolatos gócos megbetegedések.

4. lépés – Panoráma röntgenfelvétel készítése
A röntgenezés csökkentett sugárdózissal történik, biztonságos eljárás, mely kiváló minőségű digitális röntgenképet ad. A röntgenfelvételen láthatók az esetleges elváltozások, gócok, gyulladások.
A digitális röntgenfelvételt a hagyományos film formátum helyett Pácienseink CD-n vihetik el. A digitális felvétel éles, lehetőséget ad a részletek kinagyítására, kontúrozásra, fényviszonyok állítására. Összességében precízebb diagnosztikai eszköz, mint a hagyományos röntgenfilm felvétel.
A panoráma röntgenfelvétel mellett szükség lehet arra, hogy az egyes fogakról úgynevezett intraorális röntgenfelvétel is készüljön. Erre elsősorban góckutatáskor, vagy gyulladásos gyökércsúcsi elváltozások gyanújakor van szükség. A kiegészítő röntgenfelvételekért az első állapotfelmérés során nem kell fizetni, ezek árát a panoráma röntgenfelvétel tartalmazza.

5. lépés – megbeszélés
Röntgenfelvételek és a fogászati státusz megbeszélése, kérdések megválaszolása, kezelési terv körvonalazása. Esztétikus fogpótlások terve esetén az egyes fogpótlás típusok bemutatása, várható előnyök, hátrányok megbeszélése.

6. lépés – fizetés a recepción
Fizetésre készpénzzel vagy egészségpénztári kártyával van lehetőség. Az állapotfelmérés áráról részletesen itt tájékozódhat. A kifizetett összeg tartalmazza a kezelési terv és árajánlat árát is, melyet 5 munkanapon belül küldünk meg az Ön részére.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!
Budapest Dental Csapat

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés