Gyerekek a fogászaton

Minden életkorban fontos a megfelelő fogmosás és a rendszeres fogászati ellenőrzés, azonban a gyerekkorban kialakult jó vagy éppen rossz szokások döntően befolyásolhatják a későbbi problémák megjelenését, s a szájápoláshoz való hozzáállást. Éppen ezért érdemes már egészen pici, akár óvodás korban megismertetni a kicsiket a fogkefe mellett a fogorvosi rendelővel is, hogy a bizalom, ne a félelem legyen a fogászathoz kapcsolt első érzés.


Egy kis liftezés az örömteli élményekért

Saját pozitív tapasztalataik után egyre több páciensünk határoz úgy, hogy kisgyermekét is a Budapest Dental Esztétikai Fogászatra hozza el egy első „konzultációra”. Gyerkőcök esetén, természetesen nem egy klasszikus állapotfelérés történik, inkább kötetlen ismerkedés a rendelővel és a fogorvossal. A gyerekek kipróbálhatják, hogy milyen érzés a fogászati székkel liftezni-zümmögni, s ha kíváncsiak, akkor a doktor néni azt is megmutatja nekik, hogy hogyan lehet a legügyesebben eltávolítani a fogaikról a gonosz fognyűvő manókat.


Fájdalom helyett a kíváncsiság legyen a vezér!

Mindenképp tanácsos a fogászattal való ismerkedést még akkor megejteni, amikor semmi probléma nincs a gyermek fogával, s valóban csak egy pár perces, oldott hangulatú, minden szorongástól és fájdalomtól mentes első barátkozás a cél. Sok esetben éppen az okozza a későbbi félelmeket, hogy az első fogászati élmény fogfájáshoz kötődött, amikor a feszültség és a riadalom miatt maga a kezelés is nagyobb sokkot okozott, mintha már ismerős lett volna a környezet.


Az alábbi esetekben tudunk segíteni

Fogászati kezeléseket általában 5 éves kor felett tudunk vállalni, természetesen ennek függvénye a gyermek együttműködése a fogorvossal. Minthogy rendelőnk nem specializálódott kifejezetten gyermekfogászati esetek ellátásra, így gyerekeknél az alábbi kezeléseket tudjuk elvégezni:

Barázdazárás – az újonnan előbújt őrlőfogak védelmében
Fogszabályozás – a szép mosoly mellett a fogak megfelelő fejlődése és az egészséges harapás érdekében is
Fogászati ellenőrzés – kicsiknek és nagyoknak egyaránt fontos
Iskolafogászat részére igazolás kiállítása – amennyiben nálunk történik az éves kontroll és a fogászati kezelések is
Apróbb tömések– hogy aztán nagyobb baj ne legyen belőle!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés