Fogszuvasodás és fogágybetegségek megelőzése helyes szájápolással

Mit tehetünk fogaink egészségéért? Rengeteg mindent! Ha tudatosak és rendszeresek vagyunk, ha megértjük, hogy fogaink valóságos kincsek, nem kell bajlódnunk a fogszuvasodással. Rendszeres és alapos szájápolás mellett a fogorvost elég félévente egyszer meglátogatni és a kontrollvizsgálat csupán pár perc alatt megerősíti – érdemes az erőfeszítés, a doktor leteheti a fúróját, csak az egészséges fogaink látványában gyönyörködhet.


A fogak egészségének megőrzése érdekében a legfontosabb teendőnk a megelőzés


Milyen betegségeket okozhat a fogakon hagyott lepedék?

Amennyiben a lepedéket nem távolítjuk el a fogakról és a fogközökből, előbb fogkő, majd fogágybetegség alakul ki, végül csontpusztulással akár fog elvesztésével kell számolnunk. Ugyancsak a fogakon maradó lepedék okozza a fogszuvasodás kialakulását is.

Fogkő vagy lepedék
Fogínysorvadás, fogágybetegség kialakulása

Várandós kismamák esetében az ínygyulladás esélye még nagyobb, hiszen ilyenkor egyrészt a gyakori hányások miatt nő a nyál savassága, ami károsítja a fogzománcot, másrészt a hormonális változások miatt hajlamosabbak az ínygyulladásra.

Kismama fogászat

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés