Tudnivalók az orvosi fogfehérítés után

Orvosi fogfehérítés - Budapest Dental Fogászat

Az elért eredmény megtartása érdekében pár dologra érdemes odafigyelni a rendelői fogfehérítés befejezése után. Nem mindegy milyen ételeket, italokat eszünk, és ha a fehérítés során, vagy ez után érzékenységet tapasztaltunk, jól jöhet, ha tudjuk, milyen módos segíthetünk ezen a legkönnyebben.


Instrukciók fogfehérítés után

A fogfehérítés napján esetleg másnap érzékenyek lehetnek a fogak, de a legtöbb esetben ez nem jellemző, többnyire a fogfehérítés után nincs kellemetlen panasz.

Nagyon hideg-meleg étel fogyasztását kerülni kell pár napig, és az olyan ételeket is, amik festékanyagot tartalmaznak – pl. bor, tea, kávé, paradicsom, kóla, magyaros, paprikás ételek, ételfestéket vagy színezéket tartalmazó élelmiszerek. Kerülni kell a színes szájvizek használatát is! A színes ételek, italok fogyasztása negatív irányba módosíthatják a kialakult fogszínt.

Ha a kávéról nem tudunk lemondani, jó praktika szívószállal inni, az ételeket pedig pár napig a színűk alapján is figyelni kell. Világos színű, kevés festékanyagot tartalmazó ételek, mint pl. habarásos főzelékek, szárnyasok, kesudió, tejtermékek, fehér húsú gyümölcsök megfelelő táplálékok lehetnek fogfehérítés után.

Érdemes fogérzékenység ellen ható fogkrémet használni, még akkor is ha nem volt ilyen jellegű panaszunk. Legmegfelelőbbnek erre a célra a különböző Sensodyne márkák, illetve az Elmex márkájú fogkrémek bizonyultak. A fogkrémeket minimum egy hétig érdemes használni, de az sem árt, ha tovább. Elmex gél is használható, mely magasabb fluorid tartalmú, mint a normál fogkrémek, így lenyelni nem szabad.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés