Otthoni fogfehérítés tapasztalatai

Fogfehérítés otthon - Budapest Dental Fogászat

Kísérletekkel és tapasztalatokkal egyaránt igazolt, hogy az Opalescence® géllel végzett fogfehérítés eredménye két évig megmarad. A fogak színe hamarabb sötétedik, ha újra érintkezésbe kerülnek olyan elszíneződést okozó termékekkel, mint amilyen a nikotin, a kávé vagy a gyümölcslé. Ebben az esetben az Opalescence® gél néhány éjszakán át tartó használatával a fogak újra visszafehéríthetőek.


Fogérzékenység

Néhány páciens fokozott hideg érzékenységről tett említést a kezelés során. Ez a jelenség a kezelés időleges felfüggesztését vagy befejezését követő 1 – 3 napon belül megszűnik. Esetleg ajánlatos lehet ebben az esetben, ha a fogsínt csak minden második, vagy harmadik éjjel viseli, vagy napközben alkalmazza két-három órára. A tünetek enyhítésére használható az érzékenységet csökkentő fogkrém, illetve komolyabb esetben fluor tartalmú gél, melyet a fogfehérítő sínnel kell a fogakra helyezni.

Fogfehérítés és fogérzékenység


Ételekkel, italokkal kapcsolatos tapasztalatok

A magas citromsav tartalmú ételek és italok fogyasztásától a fogak érzékenyebbé válhatnak. A kóla, mindegy, hogy normál vagy light formában fogyasztjuk, sok citromsavat és színezőanyagot tartalmaz, így a fogfehérítés eredményét jelentősen rontja, fogérzékenységet okozhat.


A fog felszíne nem egyenletesen fehéredik

A fogak ínyhez közel eső része eleve sötétebb színű. Ezért ez a terület hosszabb idő alatt fehéredik ki és általában sötétebb árnyalatú is marad, mint a fog többi része. Ez egyébként így természetes, a fog árnyalatait eltüntetni nem lehet és nem is szabad. Oka a zománc vastagságában keresendő, mely vékonyabb a fognyakon, vastagabb a középső részeken s eltérő vastagságú a fogak éli részén, a kopottság mértékétől függően. Minél vékonyabb a zománc, annál inkább áttűnik a fogszerkezet következő eleme a zománc alatti dentin szövet. A dentin sárgás színű, a fogfehérítő gél erre a fogszövetre – szerencsére – nem hat. Szerencsére, mert a dentin már érzékeny szövet.

A fog világosodása általában a 3. nap körül kezd láthatóvá válni. A legkedvezőbb eredményt 6-8 napi történő folyamatos hordás mellett érhetjük el. A fehéredés mértéke a fog genetikai színétől, a zománc vastagságától nagyban függ, általában 4-5 árnyalatnyi fehéredésre lehet számítani.


Rendszeres és alapos fogmosás

A fogak rendszeres tisztítása a fehérítő kezelés előtt és után nagyon fontos. Mindig alaposan mosson fogat az Opalescence® fogfehérítő fogkrémmel. A fogmosás kihagyása szinte mindig fogérzékenységet okoz, emellett a sín higiéniai állapota kifogásolhatóvá válik.


Érdekes színek

Egyes régi amalgámtömések bíborszínű elszíneződést okozhatnak a fogsínben. Ez normális jelenség, a kezelést nem befolyásolja.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés