Otthoni fogfehérítés során felmerülő leggyakoribb kérdések és válaszok

Fogfehérítés otthon - Budapest Dental Fogászat

Az otthoni fogfehérítés szinte mindenkit érdekel. A fehérítést kedvező áron lehet igénybe venni, kényelmesen, a páciens saját üteme szerint alkalmazható, nem kell folyton a fogorvoshoz rohangálni. Igaz, az otthoni fogfehérítés első lépései a fogorvosi rendelőben történnek, de így a páciens részletes instrukciókkal térhetnek haza. Természetesen mind a kezelés tervezésekor, mind később a házi fehérítés során rengeteg kérdés merül fel, melyekre az alábbiakban igyekszünk válaszolni.


Mennyibe kerül az otthoni fogfehérítés?

Az otthoni fogfehérítés áráról, mely a szakorvosi konzultációt, a fogfehérítő sín és a két hétre elegendő fogfehérítő gélt tartalmazza, az alábbi, Otthoni fogfehérítés árak menüpont tartalmazza.


Mennyi időre elegendő a szett tartalma?

Általában 2 hétig tartó fogfehérítést tesz lehetővé. Két hét alatt 6-8 alkalommal lehet a felső és külön az alsó fogsort fehéríteni. A fogív méretétől függően azonban ez változhat, nagyobb fogív esetén több, míg kisebb esetén kevesebb gél is elegendő, így több alkalomra osztható el.


Ha otthoni fogfehérítést szeretnék, hogyan fogjak hozzá

Bár az otthoni fogfehérítés kozmetikai fogászati beavatkozásnak számít, csak egészséges fogak és íny esetén végezhető. A biztonságos kezelés érdekében először tehát állapotfelmérésre kell eljönni. Az állapotfelmérésen meghatározhatóak a szükséges előkészítő kezelések, mint például a fogkőeltávolítás, illetve a vizsgálat alapján részletes kezelési terv készül a várható kezelésekről és azok árairól.

Otthoni fogfehérítés előkészületek


Csak otthoni fogfehérítést szeretnék, ebben az esetben is kell állapotfelmérés?

Igen. A fogfehérítés csak egészséges fogazat és íny esetén lehetséges, ennek állapotáról a fogorvosnak meg kell győződnie, mielőtt megkezdődne a kezelés. Látatlanban nem szabad fogfehérítést kezdeni.


Hogyan kell használni a fogfehérítő szettet?

A fogorvos részletes utasításokkal látja el az otthoni fogfehérítéssel kapcsolatban. A sok információt azonban nem kell mind fejben tartani, az alábbi menüpont mindent részletesen elmagyaráz:

Az otthoni fogfehérítés szabályai


Miért kell fogorvos egy otthoni fehérítéshez

A fogorvos, vagy dentalhigiénikus elsősorban a kezdeti lépésekhez kell: felmérni és meghatározni, vajon kivitelezhető e biztonsággal a fogfehérítés. Elkészíteni az egyedi sínt, megtanítani a fehérítő szett használatát. Ugyan a kezelés otthon történik, de a fehérítés folyamata alatt a fogorvos ingyenes konzultáción bármikor elérhető, ez tovább biztonságot jelent.

Otthoni fogfehérítés fogorvosi felügyelettel


Mit tegyek, ha a fehérítés hatására érzékennyé váltak a fogaim?

Igen, ez a lehetőség előfordulhat, főleg hosszas otthoni fogfehérítés során. Az albbi menüpont jó tippekkel szolgál a fogérzékenység megelőzésére és kezelésére:

Fogérzékenység kezelése


Milyen fogszín változásra számíthatok?

A fogszín általában 4-5 árnyalatot változik. A változás azonban nagyban függ a fog genetikai színétől, a zománc vastagságától is. A melegebb barnásan, sárgásan elszíneződött fogak kedvezőbben reagálnak, mint a kések, szürkés árnyalatú fogszínek.

Tapasztalatok az otthoni fogfehérítésről


Mire kell különösen odafigyelni az otthoni fogfehérítés alkalmazása során?

A gyártó és a fogorvos tanácsainak betartásával a házilag kivitelezett fogfehérítés biztonságos eljárás. Pár különösen fontos betartandó szabály van, melyeket az alábbi oldalon talál:

Otthoni fogfehérítés – a fogorvos tanácsai

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés