Legyen Ön is büszke a mosolyára! Préskerámia koronákkal a fogak eredeti szépsége visszaállítható

Az E-max porcelán héjjal a fogak eredeti szépsége és az önbizalommal teli mosoly visszaállítható!

Mekkora különbség! És csupán 10 nap kell hozzá, meg egy kis bátorság!

A képen látható páciens felső frontfogaiba már évekkel ezelőtt fogtömések kerültek. A kompozit fogtömések az évek során elsárgulnak, szélük elbarnul, ez bizony természetes jelenség. A tömések megújítására több módszer is létezik. Az egyik típus, amikor új kompozit tömések kerülnek a fogakba, illetve a fogak felszínére. Ez abban az esetben lehetséges, ha a fogak eredeti zománcszerkezetéből még kellően sok megmaradt az újbóli építkezéshez.

Amennyiben azonban az eredeti fogzománc anyaga már nagyon sérült, esetleg a fogat időközben gyökérkezelni kellett, ezért elszürkült, vagy a fogak eredeti formáján is változtatni szeretnénk, a fogtömések cseréje helyett jobb választás lehet az IPS E.MAX préskerámia korona.

Az IPS E.MAX az egyik legmodernebb fogászati korona és héj anyag, melynek segítségével természetazonos, csodálatos megjelenésű koronákat készíthetünk pácienseink részére. Anyagát tekintve litium-diszilikát, mely a fogzománchoz hasonló tulajdonságokkal bír, ezért mind esztétikailag, mind a funkció (rágás, harapás) szempontjából tökéletes választás.

Préskerámia korona előtt Préskerámia korona után

Dr. Csáthy Csilla fogszakorvos esete

Mikor cirkon kerámia és mikor préskerámia?

Mikor a páciensek a rendelőbe érkezve megoldást keresnek fogászati problémájukra, a fogorvosok több esztétikai módszert is javasolhatnak. A mai legnépszerűbb és az esztétikai területen leginkább bevált anyag a cirkon kerámia és a litium diszilikát, azaz préskerámia restauráció. Vannak esetek amikor inkább az egyik, van, amikor inkább a másik megoldás előnyösebb az adott fogászati szituációban.

Lássuk, mikor melyik megoldás felé döntsünk:

CIRKON KERÁMIA KORONA IPS E.MAX KORONA
foghiányok áthidalására elsősorban foghiány nélküli esetben
csiszolás mindig szükséges akár csiszolás nélkül is
csak korona vagy híd korona vagy héj
őrlőfogak területére is elsősorban frontfogak területére

Mikor válasszunk koronát és mikor héjat?

Gyakori kérdés még, hogy mikor kell teljes borítókorona mellett dönteni, és mikor elég a porcelán héj felhelyezése? Erre a választ mindig az adott fogászati szituáció adja meg, hiszen vizsgálni kell a fogak állapotát, elhelyezkedését, harapás állapotát. Összefogalásul íme egy táblázat:

TELJES KORONA PORCELÁN HÉJ
több foganyag hiányzik kevesebb foganyag hiányzik
gyökrékezelt fogak elsősorban élő fogak
rendellenes harapás esetén is jó csak normál harapás esetén
csak csiszolással akár csiszolás nélkül is

Milyen kiegészítő kezelésekre lehet szükség a porcelán koronák vagy héjak készítésekor?

Az első és legfontosabb, hogy a koronák elkészítése idejére a fogíny mindenképpen egészséges legyen. Mivel a legtöbb páciens esetében találunk valamennyi fogkövet és ínygyulladást, így a folyamat a legtöbb esetben a dentalhigiéniai kezeléssel kezdődik, ultrahangos fogkő levétel, fogínykezelések.

Amennyiben a frontfogakra új esztétikus koronák kerülnek majd, érdemes elgondolkodni az előzetes fogfehérítésen is. Amennyiben a fogak a koronák készítése előtt kb 2 héttel kifehéríttetjük, úgy az új préskerámia koronákat már egy világosabb fogszínhez választhatja a fogorvos, így a teljes fogazat és a mosoly esztétikai minősége magasabb lesz.

Préskerámia korona előtt Préskerámia korona után

Dr. Csáthy Csilla fogszakorvos esete

A koronák készítésekor a fogorvos a korona vagy héj alatti területet átcsiszolja. Amennyiben szuvas részeket talál a régi tömés vagy korona alatt, akkor azokat a megfelelő anyaggal felépíti. Ezek a fogfelépítések a porcelán korona árában eleve benne vannak, azokért külön fizetni nem szükséges.

Az állapotfelmérés során minden esetben készül panoráma röntgenfelvétel. A panoráma röntgenen sok olyan részlet is láthatóvá válik, melyeket szabad szemmel az orvos nem láthat. Így fény derülhet esetlegesen elhalt, vagy gyulladt foggyökerekre is, amelyeket a korona készítés előtt gyökérkezelni kell. Ezért fontos, hogy ha szebb megjelenést tervezünk, soha ne az utolsó pillanatban kezdjük el a fogászati kezelést. Igaz, hogy a porcelán héjak a legtöbb esetben 10 nap alatt elkészülnek, de csak abban az esetben, ha nem kell komolyabb előkezeléseket végezni!

A Budapest Dental fogászaton több fogászati szakma képviselője dolgozik együtt, így általános fogorvos, szájsebész, fogszabályozó szakorvos is. Ennek megfelelően számos esetben komplex kérésekkel keresnek fel pácienseink. Előfordulhat, hogy a préskerámia koronák felhelyezése előtt a megfelelő formai hatás érdekében a fogakat először fogszabályozni szükséges, hogy egymáshoz, illetve az ajakhoz képest megfelelő pozícióban álljanak, illetve, hogy a harapást megfelelő módon állítsuk be. Csak a végleges beállítás után kezdhetünk el préskerámia koronákat készíteni. Ilyen esetben a kezelés bizony elhúzódik, akár 2 év hosszú is lehet.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Ultrahangos fogkő eltávolítás Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
IPS E.MAX préskerámia koronák készítése Tovább az árakra

További hasznos cikkek a témában:

SZEBB MOSOLYÉRT

Hogyan emelje a belső motivációját, ha fogászatról van szó? Segítünk! Kattintson a részletekért!

Tovább

ESETBEMUTATÁSOK

Megismerné, hogy milyen minőségben dolgoznak fogorvosaink? Kattintson az esetbemutatásokhoz!

Tovább

ESZTÉTIKUS FOGPÓTLÁSOK

Minden info egy helyen a legmodernebb esztétikus fogpótlásokról! Kattintson a részletekért!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés