Cirkon korona esetbemutatás 7.

Szürke, gyökérkezelt fogak kezelése Cirkon fogkoronával

A képeken látható fiatal férfi páciens minden foga tökéletesen ép, kivéve az elülső metszőfogakat. Ezek közül több felső metszőfogat fogszuvasodás következtében már jóval korábban gyökérkezelni kellett. A gyökérkezeléssel a fogakat szerencsésen sikerült megmenteni, azonban a fogak eredeti természetes szép színe megváltozott, az évek során a fogak sárgásan, szürkésen elszíneződtek. A fogorvoshoz fordulás előtti utolsó pont az addig a bal felső metszőfog eltörése volt, mely baleset következtében kettétört. Az így kialakult összkép már nem várhatott tovább, a páciens esztétikai fogászatunkhoz fordult segítségért.

Gyökérkezelések idejére ideiglenes fogkoronák

Az állapotfelmérés során a röntgenfelvétel alapján kiderült, hogy a jobb felső 3 fog időközben elhalt, így ennek a fognak a gyökérkezelésére is sort kell keríteni. Mivel a gyökérkezelés hosszabb időt vesz igénybe, hiszen a gyökércsatornát fel kell tárni, gyógyszerekkel a teljes tisztulásig lezárni, közben lézerrel kifertőtleníteni, a gyökércsatorna hosszát digitálisan bemérni, a páciens e kezelések idejére ideiglenes koronákat kapott. Az ideiglenes fogpótlás a kezelések során a fogászati rendelőben aránylag könnyen eltávolíthatóak, míg napközben – kellő óvatosság mellett – nyugodtan használhatóak a rágáshoz és elfogadható esztétikai hatást nyújtanak.

ZirkonZahn® - kiváló cirkon minőségi garancia

A megfelelő vállas korona-előkészítés után a fogtechnikai laboratórium először a Zirkonzahn® márkájú cirkon fogkorona vázát küldi el a fogorvosnak próbára. A vázpróba alkalmával ellenőrizhető a koronák pontossága, mely a tartósság és a későbbi fogszuvasodás megelőzése végett nagyon fontos. Amennyiben a váz tökéletesen illeszkedik a következő lépés a porcelán koronák próbája. Először végleges szín nélkül csak a formai ellenőrzés folyik, ez a mattpróba lépése, a végleges fogszínt csak később viszi fel a fogtechnikus, mikor a fogforma már a páciens által is elfogadott. A képeken látható páciens Hugh Jackman egyik mosolygós képét hozta el a rendelőbe referenciaként, ő olyan formájú fogakat szeretne amilyen a filmsztárnak van. Törekedni lehet erre, persze a végeredmény nem csak a fogtechnikus kézügyességétől függ, hanem a fogak eredeti anatómiai adottságaitól is, amelyik meghatározza a lehetőségeket.

Digitális fogszín meghatározás a természethű végeredményért

Többszöri igazítás után a forma megfelelőnek bizonyult, már csak a helyes fogszín meghatározása van hátra. A Degudent cég Shade pilot fogszínmeghatározó rendszerével a fogorvos könnyedén meghatározhatja a fogszínt. A páciens a gép által javasolt fogszínnél valamivel világosabb fogak mellett döntött. Az elkészült fémmentes cirkon vázas porcelán koronákat egy hétre ideiglenesen ragasztottuk be, majd végleges beragasztásra a páciens teljes panaszmentessége és elégedettsége után került sor. A koronák egyenként kerültek beragasztásra, ilyen esetben ugyanis nincs szükség a fogak sínezésére, a természetes fogazat visszaállítása a cél.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Szájhigiéniai kezelés, fogkőeltávolítás Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
Gyökérkezelések Tovább az árakra
CAD CAM cirkon koronák Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 75%

Fájdalommentesség 95%

Elért esztétikai eredmény 85%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés