Cirkon korona esetbemutatás 5.

Fiatal korban elvesztett fogak pótlása

Fiatal korban elvesztett fogak esetén a nyelv a foghiány helyére türemkedik, ezt láthatjuk páciensünk esetében is az “Előtte” képen. Ez nehéz szituációt eredményez, hiszen nemcsak a fogak pótlásáról kell gondoskodni, de a nyelv vissza szoktatása is nehézséget okozhat. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ideiglenes fogpótlást tovább kell hordania a páciensnek, míg az új szituációt tökéletesen megszokja. A foghiány helyére a hiánnyal ellentétes alsó fog kiemelkedett, ezt fogászati szakmai nyelven elongációnak nevezzük. Az elongáció azért kedvezőtlen, mert a fogak lecsiszolásakor nagyobb eséllyel lehet szükség gyökérkezelésre a kiemelkedett pozíció miatt. Négy foghiány pótlása történt az oldalsó zónában. Az oldalsó hidak esetén a hagyományos fém kerámia ugyanúgy választható, mint a cirkon kerámia. Páciensünket azonban olyan megoldás érdekelte, amely maximálisan esztétikus, hosszútávon megbízható, így esett a választása a fémkerámia koronánál valamivel drágább, cirkon porcelán fogkoronára.

Mit jelent a vállas fogkorona előkészítés

A vállas fogkorona előkészítés egy olyan fogorvosi eljárás, melynek során a borító koronához a fog nyaki részén egy kis peremet alakít ki a fogorvos. Ez az elkészítési mód sokkal nehezebb fogorvos részére, mint a hagyományos csiszolás esetén,  azonban sokkal megbízhatóbb a végeredmény: az így előkészített fogkorona illeszkedése tökéletesen precízen megvalósítható, az így elkészített korona nem irritálja fogínyt, így az hosszú távon is egészséges, rózsaszín és feszes maradhat. A Budapest Dental fogászaton minden borító fogkoronát vállas korona előkészítéssel készítünk, hiszen kifejezett célunk, hogy aa fogpótlás során a lehető legtermészetesebb módon avatkozzunk be a fogszövetekbe és a szervezetbe.

Fogászati kezelési lépések:

Páciensünk első alkalommal csak a felső fogak hiányát szerette volna pótoltatni, mivel azonban a bal alsó kisőrlő fog jelentősen felemelkedett a régebben kihúzott fog helyére, ezért a felső foghiány pótlása alsó fogak rendezése nélkül nem volt megvalósítható. Mivel a kezelési terv készítése közben a fogorvos erre a szituációra már jó előre felhívta a páciens figyelmét, így a kezelési terv elfogadásakor már nem jelentett problémát az, hogy ezt a fogászati kezelést bizony nem lehet csak külön a felső vagy külön az alsó fogívre szétbontani. A kezeléseket egymással össze kellett hangolni ahhoz, hogy ne csak tökéletesen esztétikus, de a rágó funkciónak is teljesen megfelelő, harmonikusan illeszkedő fogpótlásokat lehessen létrehozni. Az oldalsó zónákban a négy oldalsó cirkon híd körülbelül egy hónap alatt készült el.

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
Gyökérkezelések Tovább az árakra
CAD CAM cirkon koronák Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 90%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés