Cirkon korona esetbemutatás 13.

Miért érdemes fogeltávolítás után fél éven belül fogbeültetést kérni?

A képen látható páciens bal felső első fogát már nagyon régen eltávolították. Sajnos abban az időben a fogbeültetés még nem volt olyan rutinszerűen elérhető beavatkozás egy fogorvosi rendelőben, mint amilyen manapság. Ezért az általánosan bevált rutin szerint a páciens a hiányzó fog pótlására fémkerámia hidat kapott. A foghiány melletti fogakat a fogorvos lecsiszolta és így készült el a hídpótlás.

A kihúzott fog helyén azonban a csont nagyon gyorsan sorvadni kezd. A szervezet ugyanis úgy van kitalálva, hogy ahol nincs funkció, azaz a fogak esetén rágás, ott a szövetek elkezdenek lebomlani. A csont visszahúzódásával természetesen a fogatlan állcsontgerinc rész is elkezd a fogínnyel együtt visszahúzódni, egyre magasabbra.

Előbb utóbb tehát a foghiányt pótló porcelán pótfog alatt egyre nagobb hézag keletkezik, apótfog és a fogíny közé az étel beékelődik, a rés beszédkor is kellemetlen hangokat adhat. Másik probléma pedig, hogy a csont elbomlása miatt egyre kevesebb a lehetőség a hagyományos fog implantátumok beépíthetőségére, hiszen a csont 3 dimenzióban sorvad, így egyre vékonyabb és egyre alacsonyabb csontkínálat marad a foghiány helyén

Lehet e tenni a beültetett titán fog implantátumra cirkon fogkoronát?

Természetesen lehet. Bár a képen látható páciens esetén az elülső fogat már csak csipőcsontból kivett csont grafttal lehetett volna helyreállítani (ezt a páciens nem vállalta), a hátsó hiányzó fogai esetén fogbeültetés és cirkon porcelán fogkorona az esztétikus megoldás. A titán fog implantátum csavar ugyanis mélyen a csontban helyezkedik el. A fog implantátum csavarnak nem csak a külseje menetes, amely a csonttal érintkezik, hanem belül is van benne menet, ebb kell becsavarni a fog implanátum csontosodása után a felépítményt. Ez a felépítmény már lehet cirkonium, és erre pedig tökéletesen esztétikusan el lehet készíteni a cirkon porcelán fogkoronát.

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése, elfogadása Tovább az árakra
Ultrahangos fogkő eltávolítás Tovább az árakra
Gyökérkezelések Tovább az árakra
Csapos műcsonk Tovább az árakra
Fogbeültetés Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
CAD CAM cirkon koronák Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 87%

Fájdalommentesség 80%

Elért esztétikai eredmény 85%

Elért rágófunkció 85%

PÁCIENS VIDEO

Elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés