Láthatatlan fogszabályozás – az esztétikus és szép mosolyért

Tökéletes fogsor, szabályos harapás – mindig is vágyott rá, ugye? Gyerekként nem vették észre időben, hogy Önnek is fogszabályozásra lett volna szüksége, kamaszkorában pedig szintén elmaradt a fogszabályozó kezelés, mégsem szeretné kusza fogakkal leélni az életét? Mit tehet, ha a munkája vagy mindennapi élete miatt nem lenne előnyös, ha hagyományos fogszabályozót hordana? A Budapest Dental Esztétikai Fogászat tudja a megoldást – Happy Smile, a láthatatlan fogszabályozó!

A láthatatlan fogszabályozót Önnek találták ki, ha...

 • már túl van a gyermek-és kamaszkoron, mégis fogszabályozásra lenne szüksége.
 • az Ön fogain elsősorban inkább esztétikai szempontú korrekcióra van szükség – pl. réses fogazat, kusza fogak
 • fontos Önnek, hogy a mindennapok során a lehető leginkább észrevétlen maradjon a fogszabályozó készüléke.
 • fontos Önnek, hogy néhány órára (tárgyalás, randi idejére) akár a fogszabályozó viselését fel is függeszthesse.
 • szeretné vonzó külseje mellett önbizalmát is megőrizni, és magabiztosan beszélni, dolgozni fogszabályozó készülék viselése közben is.
 • szeretne fogszabályozó készülékével is teljes életet élni, felhőtlenül nevetni, gondtalanul étkezni.
 • könnyen tisztítható, higiénikus fogszabályozó készüléket szeretne, s így a fogszabályozási folyamat teljes időtartama alatt is szeretné biztonságban tudni fogai épségét.
 • fontos Önnek, hogy fogszabályozó készüléke ne okozzon sérülést a fogzománcon a fogszabályozás hosszú hónapjai, évei során.
 • milliméter pontosságú, számítógéppel tervezett és high-tech eszözökkel kivitelezett fogszabályozó készüléket szeretne, amelyet kizárólag az Ön részére, az Ön fogai szerint készítünk el.
 • fontos Önnek, hogy professzionális tudással és a legmodernebb eszközökkel végeztesse fogászati, és egyben fogszabályozó kezelését is.

Milyen lépésekből áll a láthatatlan fogszabályozás?

1. lépés: Fogszabályozási konzultáció a Budapest Dental Fogászaton
2. lépés: Lenyomatvétel
3. lépés: Számítógépes tervezés, részletes kezelési terv felállítása, a szükséges sínek pontos számnak meghatározása
4. lépés: Kezelés lemodellezése számítógépen a páciens részére. Ön megnézheti, hogy a kiindulási állapotból a láthatatlan fogszabályozó kezeléssel pontosan milyen eredmény várható
5. lépés: Első sín átadása
6. lépés: Kettő-hat hetente további sínek átadása és ellenőrzés
7. lépés: befejezés, amennyiben szükséges, az elért eredmény rögzítése ragasztott retainer készülékkel

Milyen elven működik a láthatatlan fogszabályozás?

A láthatatlan fogszabályozás első és legfontosabb eleme a fogszabályozási kezelési terv felállítása. A hagyományos kezelési terv készítés mellett itt belép egy speciális tervezési lépés is, a számítógépes tervezés, ahol a szükséges sínek először a virtuális térben kerülnek megtervezésre. A számítógépes tervezés segítségével még a kezelési folyamat megkezdése előtt pontos képet kapunk a várható eredményről, így Ön nem vesz zsákba macskát, pontos képe lesz arról, hogy a sínek hordása után fogai, mosolya milyen képet mutat majd.

A kezelési terv alapján a szükséges ultravékony biokompatibilis fogszabályozó sínt mikromilliméter pontossággal készíti el a fogtechnikus lézeres scanner és 3D nyomtató segítségével. Ezt követően a sínt a fog felszínére helyezi a fogszabályozó szakorvos, s az alig észrevehetően, viselőjét napi életvitelében nem akadályozva fejti ki hatását, és rendezi a fogazatot az előre meghatározott pozícióba. A fogszabályozó sínt bizonyos időközönként (2-6 hetente) szükséges cserélni. Egy kezelési folyamat során 8-20, vagy még annál is több fogszabályozó sín készül a legtökéletesebb végeredmény érdekében. Az átlátszó műanyag sín hajszálpontosan fogja át és tartja a megadott helyen a páciens fogait, s a kívánt helyen megfelelő mértékű nyomást fejt ki a mozgatni kívánt fogakra.

Mire alkalmas a Happy Smile láthatatlan fogszabályozó?

Mint minden orvosi kezelésnek, úgy a láthatatlan fogszabályozásnak is megvannak a maga lehetőségei és ezzel együtt határai is. Az alábbi harapási és fogazati eltérések kezelésére kiválóan alkalmas a Happy Smile fogszabályozó rendszer, amelyet fogszabályozó szakorvosok és elégedett páciensek egyaránt ajánlanak:

 • fogtorlódások megszűntetése, kusza fogazat "kiegyenesítése"
 • fogív szűkületek kezelése
 • fogak közötti rések (diasthema) zárása korona vagy héj nélkül, így értékes foganyag menthető meg
 • nyitott- és fedőharapás megoldása
 • keresztharapás kezelése

Ki végzi a láthatatlan fogszabályozó kezelést a Budapest Dental Fogászaton?

A fogszabályozás a fogászat legspeciálisabb, nagy tudást és sokévnyi tapasztalatot igénylő ágazata. A fogszabályozás segítségével egészen hihetetlen fogorvosi kezelések megvalósítására is lehetőség nyílik. A fogorvosi tudás és tapasztalat úgy a legértékesebb, ha folyamatosan bővítjük, frissen tartjuk, és követjük a legmodernebb számítógépes technika által kínált lehetőségeket.

A Budapest Dental Esztétikai Fogászat tapasztalt és jól képzett fogszabályozó szakorvosa, dr. Balogh Katalin, pácienseinek a legprofesszionálisabb fogorvosi ellátást ajánlja. A fogszabályozásban elérhető legújabb technikák és fejlesztések segítségével látja el mind a gyermekek, mind a felnőttek fogszabályozó kezelését.

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos

Mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás?

A teljes láthatatlan fogszabályozási kezelés ára elsősorban a szükséges sínek számától függ. Minél bonyolultabb esetről van szó, annál több sínre van szükség a harmonikus mosoly eléréséhez. A kezeléshez szervesen tartozik a kezelési terv és a számítógépes tervezés is, melynek külön ára van, hiszen bonyolult, több órát igénybe vevő tervezési munkafolyamatról van szó, melynek végeredményeként meghatározható a szükséges sínek száma, és grafikusan lemodellezhető a teljes fogszabályozási folyamat. Pontos árajánlatot tehát csak a számítógépes tervezés és modellezés után kaphatunk.

Láthatatlan fogszabályzás árak

További fontos információ a költségek megtervezéséhez:

 • Átlagos esetben 8 fogszabályozó sínre, míg bonyolultabb esetben 15-20 sínre is szükség lehet, állcsontonként.
 • Maximális hordási idő mellett (napi minimum 20-22 óra), havonta átlagosan 2 sín használható állcsontonként. Minél többet hordjuk a sínt, annál hamarabb léphetünk tovább a következő sínre, így annál rövidebb ideig tart a kezelés
 • A kezelés megkezdéséhez a lenyomavételt és a kezelési terv készítés költségével kell számolni (38000 Ft). Kezelési terv ár beszámítás láthatatlan fogszabályozó kezelésnél nincs!
 • Amennyiben a viselési idő megfelelő, havonta 2 db sín árával kell számolni (56000 Ft/hó/állcsont)
 • A kezelések átlagideje (maximális hordás mellett) 4 – 10 hónap (azaz 8-20 sín állcsontonként)