Fogszabályozás gyermekeknek és felnőtteknek

Budapest Dental fogászat > Fogszabályozás

Fogszabályozással a természetes, szép mosolyért

Bízza mosolyát a Budapest Dental fogszabályozó orvosaira és a Budapest Dental Fogászat csapatára! Kiemelt előnyünk, hogy több fogászati szakma dolgozik Önért egy helyen! Csapatban összedolgozhat a fogszabályozás a fogpótlástannal, a szájsebészettel vagy a fogbeültetéssel is. Minden egy helyen az Ön egészséges mosolyáért!

Gyermek fogszabályzás a Budapest Dental Fogászaton

Gyermek fogszabályzás

Előzze meg a súlyosabb rendellenességet korai fogszabályzó kezeléssel! Ne várja meg míg minden maradó fog előbújik, hiszen a csontnövekedés szabályzásával komoly harapási és esztétikai problémákat előzhet meg gyermekénél!

 • Konzultációs lehetőség!
 • Kedvezmények gyerekeknek a kezelés tervezés árából!
 • Kedvezmények gyerekeknek a fogszabályozó készülékek árából!
Tudjon meg többet!
Felnőtt fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Felnőtt fogszabályzás

Fogszabályozni addig lehet, míg a páciensnek foga van! De nem csak esztétikai okokból választják sokan a felnőtt fogszabályzást! Számos ízületi panasz, harapási rendellenesség kezelése csak fogszabályozással oldható meg.
 

 • Konzultációs lehetőség!
 • Több szakma együtt a felnőtt kezelésekben
 • Modern lehetőségek a fogszabályozásban!
Tudjon meg többet!
Láthatatlan fogszabályzás

Láthatatlan fogszabályzás

A láthatatlan átlátszó sínes fogszabályozás modern és kényelmes lehetőség, melyet egyre több felnőtt páciens választ a hagyományos fogszabályozás helyett. Elsősorban enyhébb vagy közepes rendellenességek esetén javasolt.

 • Konzultációs lehetőség!
 • Digitális kezelési terv, bemutató video
 • Modern lehetőségek a fogszabályozásban!
Tudjon meg többet!

Mennyibe kerül a fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Fogszabályozás konzultáció árak

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Hagyományos fogszabályozáshoz
Láthatatlan fogszabályozáshoz

Tudjon meg többet

Gyermek Fogszabályozás árak

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Myofunkcionális trénerek
Éjszakai fogszabályozók

Tudjon meg többet

Felnőtt
Fogszabályozás árak

Rögzített fogszabályozó kezelések
Esztétikus fogszabályozók
Fém fogszabályozók
Lágy erőkkel működő fogszabályozók

Tudjon meg többet

Olvassa el a BLOG cikkeket, melyet mások hasznosnak találtak fogszabályozás témakörben

A foghúzás megúszható! Csak kezdjük el időben a fogszabályozást!

A foghúzás megúszható! Csak kezdjük el időben a fogszabályozást!

A gyermekkori fogszabályozás lehetőségei sokkal szélesebbek, mint a felnőttkori fogszabályozásé. Ne szalasszuk el!

Tudjon meg többet!
Fogszabályozás éjszakai fogszabályozóval

Fogszabályozás éjszakai fogszabályozóval
 

Tudta, hogy az éjszakai fogszabályozót nem csak éjszaka kell hordani? Fontos tudnivalók kivehető fogszabályozót viselőknek!

Tudjon meg többet!
Fogváltás és fogszabályozás

Fogváltás és fogszabályozás
 

Miért kiemelten fontos időszak a fogszabályozásban a fogváltás korszaka? Tudja meg Ön is, hogy ne szalassza el a gyermekkori fogszabályozás lehetőségeit!

Tudjon meg többet!

Válasszon fogászati szolgáltatásaink közül

Felnőtt
fogszabályzás

Mit kell tudni a felnőttek fogszabályozásáról

Gyermek fogszabályzás

Mit kell tudni a gyermekek fogszabályozásáról

Fogszabályozó
típusok

Hagyományos és modern fogszabályzók

Válassza a Budapest Dental Fogszabályozó szakembereit

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos

Balogh Doktornő több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a gyermek és felnőtt fogszabályozás területén. A Budapest Dnetal Fogászaton 2011-óta rendel, számos sikeres fogszabályozási kezelést végzett el. Esztétikai fogászati rendelőnkben a leggyakoribb fogszabályozási kezelés az úgynevezett preprotetikai fogszabályozás. Ezekben az esetekben a fogszabályozó szakorvos, fogpótlás specialista és sokszor az implantológus szakorvos együtt, csapatban közreműködve dolgoznak, mindenki szakterületének legjavát adva a valóban esztétikus és tartós végeredményért.

Tovább

Dr. Pattogató Rita – Fogszabályozás Rezidens orvos, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa

Dr. Pattogató Rita – Fogszabályozás Rezidens orvos, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa

Fogszabályozással a szép arcért és az egészséges rágásért. Mintegy 15 év általános fogászati gyakorlat után döntöttem úgy, hogy általános fogászati ismereteimet tovább bővítem a fogszabályozáshoz szükséges szaktudással. Legkedvesebb területem a gyermekfogszabályozás. Fogorvosi Diploma (1997); Fog és Szájbetegségek Szakorvosi Diploma (1999); Konzervlófogászat és Fogpótlástan Szakorvosi Diploma (2006), Fogszabályozás Szakorvosi Diploma (jelenleg Rezidens orvos, szakvizsga várható ideje 2019). Budapest Dental Fogászat Alapítás (2003)

Tovább

Fogszabályozás - kérdések és válaszok

A fogszabályozás a fogászat legrégebben elkülönült szakterülete. A fogszabályozás, latinul orthodoncia, a görög ortho – magyarul: egyenes és az odontos – magyarul fogak összekapcsolásából adódik, végeredményben egyenes, szabályos fogakat, fogsort jelent.

A fogszabályozás elsősorban a fogazat rendellenességeinek gyógyítását célozza meg, fogtorlódások, réses fogazat, a fogak előre vagy hátradőlése, helyzeti és alaki rendellenességei, nyitott és mélyharapások, rendellenes harapási viszonyok helyreállítása a cél.

Fogszabályozás során arra törekszünk, hogy egyenletesebb, rendezettebb fogíveket, harmonikusabb fogív illeszkedést (harapást) érjünk el, az egyéni adottságok figyelembe vétele mellett.

A fogszabályozó kezelések – főleg a felnőtt fogszabályozásban – sokszor társként szegődhetnek az esztétikai fogászati módszerek mellé. Alkalmazásával lehetőség nyílhat szebb, harmonikusabb mosoly kialakítására, vagy az esztétikai problémák mellett a funkcionális problémák orvoslására.

Felnőtt korban, mikor az állcsontok fejlődése már befejeződött és kialakult a fogazat illetve az állcsontok rendellenessége, akkor a fogszabályozás célja, hogy mind funkcionálisan, mind esztétikailag javítson a kialakult fogászati helyzeten. Sok esetben más esztétikai fogászati társszakmával együtt alkalmazva hozza meg a megfelelő, igényes eredményt. Fogpótlások, porcelán héjak készítése előtt sok esetben szükség lehet fogszabályozási előkészítésre.

Mivel az állcsontok mérete, alakja ekkor már kialakult, a fogszabályozás elsősorban fogmozgatásokról, enyhébb vagy közepesebb mértékű fogív tágításokról szól. Amennyiben súlyosabb eltérést szükséges korrigálni, előfordulhat, hogy a fogszabályzás a szájsebészet segítségét kéri, ilyenkor egyszerűbb vagy bonyolultabb állcsont műtétekre lehet szükség.

Bizonyos csírahiányok vagy egyéb foghiányok, esetleg a sorba állított fogak alaki rendellenességei esetén a fogszabályozás az esztétikai fogászat segítségét kéri, a fogak elrendezése után porcelán koronákra, héjakra vagy egyéb fogpótlásokra, fogbeültetésekre lehet szükség.

Felnőtt korban az esztétikai és harapási problémákon túl, idősebb korban is szükség lehet a fogak sorba rendezésére. A különböző fogágybetegségek, vagy akár a normál biológiai csontpusztulás a fogak ágyát meggyengíthetik, így a fogak az eredeti pozíciójukból elmozdulhatnak. Akár esztétikailag szeretnénk jobb eredményt elérni, akár csak az a célunk, hogy a fogak további elvándorlását megakadályozzuk vagy lassítsuk, fogínysorvadás esetén első lépés a fogak visszaterelése az eredeti pozícióba. A fogszabályozás szájhigiéniai és parodontológiai fogínykezelések után következik, majd a fogak sorba állítása után a legtöbb esetben szükség van rendszeres szájhigiéniai, parodontológiai kezelésekre és egyéb esztétikai fogászati kezelésekre, fogpótlásokra is.

Az egészséges, szabályos fogazat, a száj, a mosoly és az arc harmóniája a növekvő társadalmi tudatosságnak köszönhetően egyre inkább a középpontba kerül. Bár az esztétikai fogászat választ és lehetőséget nyújt sok fogazati eltérésre, igényesen és szépen korrigál számos esztétikai panaszt, önmagában nem mindig elegendő a tökéletes megoldáshoz. Bizonyos zavaró fogazati eltérések az esztétikai fogászattal önállóan nem, vagy kevésbé eredményesen orvosolhatóak, ezekben az esetekben fogszabályozó kezelésre lehet szükség.

 • az esztétikai fogászati kezelésekkel: porcelán koronák, porcelán héjak;
 • a konzerváló fogászati kezelésekkel: esztétikus fogfelépítések;
 • a szájsebészettel: állcsont műtétek, fogbeültetés;
 • a parodontológiával (fogínnyel, fogínysorvadással, fogágy problémákkal foglalkozó fogászati ág): sínezés, idősebb kori fogszabályozás

A különböző fogászati ágak egymással karöltve, egymást kiegészítve arra törekszenek, hogy végül minél harmonikusabb, esztétikusabb mosolyt érjenek el!

Gyermekfogászati felmérések szerint a gyermekek 30-50%-nak lenne szüksége fogszabályozásra. Sok esetben találkozhatunk a torlódott, előre álló, vagy éppen réses fogazattal, mély vagy nyitott harapási rendellenességgel. Az esztétikai problémák mellett a fogazati rendellenességek kellemetlen harapási panaszokat is okozhatnak, melyekkel, ha időben foglalkozunk, később komolyabb fogászati problémákat előzhetünk meg.

A fogszabályozási kezeléssel gyermekkorban az állcsontok, fogazat növekedésének és fejlődésének helyes irányba való terelése a cél:

 • ebben a korban lehetőség van az enyhébb fogászati fejlődési problémák gyors és hatékony kezelésére
 • a később kialakuló súlyosabb fogazati rendellenességek megelőzésére
 • rossz szokásokról való leszoktatásra
 • felnőttkori fogszabályozás előkészítésére súlyosabb állcsont eltérések esetén

A gyermekkori fogszabályozás főként váltófogazatban – 6 éves kor után indul el, de már tejfogazatban is lehet megelőző fogszabályozási kezeléseket végezni.

A gyermekkori fogszabályozás elsősorban kivehető fogszabályozó készülékeket használ a fogfejlődés befolyásolására. A színes, többnyire műanyag fogszabályozó készülékeket a gyermekek szívesen viselik, az átépülésben, kialakulóban, fejlődésben levő csontozatban a fogszabályozás könnyebben, biztosabb eredményekkel folyhat.

Világmárkák a fogszabályozásban

Felnőttkori fogszabályzás porcelán fogszabályzóval

Ön milyen fogszabályozót keres?

Kedvező áron igényelhető apró fém tappancsos fogszabályozót? Esztétikus megjelenésű porcelán fogszabályozót? Modern technológiájú önligírozó fogszabályozót a gyorsabb kezelésért? Kivehető, éjszakai vagy láthatatlan fogszabályozót? Segítünk a választásban!


Legnézettebb oldalaink

Kattintson a gyors információkért. Válassza legnézettebb oldalainkat és tudjon meg többet a Budapest Dental minőségről!

Fogászati esetbemutatások

Fogászati esetbemutatások

Az “előtte - utána” fogászati képek sok segítséget nyújtanak mindazoknak, akik fogászati beavatkozás előtt állnak és kíváncsiak az esztétikai fogászati lehetőségekre. Ismerje meg tapasztalat fogorvosaink munkáit!

Tudjon meg többet!
Referencia Páciensek

Referencia Páciensek

Egy jó fogorvos vagy fogászat megtalálása nehéz és időigényes folyamat. A döntéshez talán segítséget nyújt, ha elolvassa azoknak a pácienseknek a véleményét, akik már ismerik a Budapest Dental minőséget!

Tudjon meg többet!
Fogászati árak

Fogászati árak

Tájékozódjon a fogászati árakról! Ezen az oldalon részletes szolgáltatás leírásokat, fizetési és garanciális információkat talál! A biztos és tervezhető árajánlat a fogászati állapotfelmérésen derül ki, jelentkezzen be bátran!

Tudjon meg többet!