Fogszabályozás profi szakemberrel a Budapest Dental esztétikai fogászati rendelőben

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos több mint 15 éve gyakorolja hivatását. Több ezer gyermek és felnőtt sikeres fogszabályozó kezelését végezte el. A sikeres és stabil fogszabályozás titka a szaktudásban és a tapasztalatban rejlik. Nálunk mindkettőt megtalálja! Várjuk Önt szeretettel!

Dr. Balogh Katalin Budapest Dental Fogszabályozás

Fogszabályozó szakorvos

Dr. Balogh Katalin a Budapest Dental Fogászat fogszabályozó szakorvosa több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a gyermek és felnőtt fogszabályozás területén. Egyaránt alkalmazza a hagyományos és modern fogszabályzó módszereket is.

Tudjon meg többet!
Gyermek fogszabályzás a Budapest Dental Fogászaton

Gyermek fogszabályzás

Előzze meg a súlyosabb rendellenességet korai fogszabályzó kezeléssel! Ne várja meg míg minden maradó fog előbújik, hiszen a csontnövekedés szabályzásával komoly harapási és esztétikai problémákat előzhet meg gyermekénél!

Tudjon meg többet!
Felnőtt fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Felnőtt fogszabályzás

Fogszabályozni addig lehet, míg a páciensnek foga van! De nem csak esztétikai okokból választják sokan a felnőtt fogszabályzást! Számos ízületi panasz, harapási rendellenesség kezelése csak fogszabályozással oldható meg.

Tudjon meg többet!

Tájékozódjon a fogszabályzási kezelés árakról

FIX FOGSZABÁLYZÓ ÁRAK

 • Hagyományos fém fogszabályzók
 • Porcelán fogszabályzók
 • Önligírozó fogszabályzók

Tovább

KIVEHETŐ FOGSZABÁLYZÓ ÁRAK

 • Csontfejlődés irányítás
 • Éjszakai fogszabályzók
 • Bimaxilláris fogszabályzók

Tovább

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÓ ÁRAK

 • Számítógépes tervezés
 • Láthatatlan sínek
 • Részletfizetés

Tovább

FOGSZABÁLYZÁS KONZULTÁCIÓ
ÁRAK

 • Alapos fogszabályzó vizsgálat
 • Lehetőségek megbeszélése
 • Alternatív kezelési javaslatok

Tovább

Válasszon fogászati szolgáltatásaink közül

Felnőtt fogszabályzás

Mit kell tudni a felnőttek fogszabályozásáról

Gyermek fogszabályzás

Mit kell tudni a gyermekek fogszabályozásáról

Fogszabályozó típusok

Hagyományos és modern fogszabályzók

Fogszabályozás gyermek és felnőttkorban a szép mosolyért és az egészséges rágásért!

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos

Dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvos

Balogh Doktornő több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a gyermek és felnőtt fogszabályozás területén. A Budapest Dnetal Fogászaton 2011-óta rendel, számos sikeres fogszabályozási kezelést végzett el. Esztétikai fogászati rendelőnkben a leggyakoribb fogszabályozási kezelés az úgynevezett preprotetikai fogszabályozás. Ezekben az esetekben a fogszabályozó szakorvos, Fogpótlás specialista és sokszor az implantológus szakorvos együtt, csapatban közreműködve dolgoznak, mindenki szakterületének legjavát adva a valóban esztétikus és tartós végeredményért.

Tovább

Gyermek fogszabályzás lehetőségei

Gyermekek fogszabályzó kezelése

A gyermekek fogszabályozó kezelését gyakran sokkal korábban érdemes elkezdeni, mint ahogy azt a legtöbb szülő gondolja. Már 7 éves korban, vagy akár még korábban is érdemes felkeresni a fogszabályzó szakorvost! Tévhit, hogy meg kell várni a fogak leváltását, a maradó fogak előtörését! Fontos tudni, hogy szinte minden eset más! Nem szabad arra hagyatkozni, hogy mikor kezdték el a szomszéd kisfiának, vagy a rokonunk kislányának a fogszabályozását! Vannak olyan esetek, amikor valóban sak a fogakat kell sorba rendezni, ezekben az esetekben a fogváltás után kell elkezdeni akezelést. A legtöbb eset azonban két fázisos kezelés. Ez azt jelenti, hogy a korai időszakban az első fázisban kivehető készülékes csont fejlődés irányítás van, majd, amennyiben szükséges, a fogváltás után a második fázisban történik a fix készülékes fogszabályozás. Forduljon időben szakemberhez!

Tovább

Felnőtt fogszabályzás lehetőségei

A felnőtt fogszabályozás lehetőségei

Felnőttkorban a csontozat már kialakult. Amennyiben az állcsontok egymáshoz való viszonya optimális, de a fogíveken belül résesség vagy torldás van, úgy a fogaknak a fogíven történő átmozgatásával a legtöbb esetben szép és harmonikus eredmény érhető el. Amennyiben a két állcsont egymáshoz való vizsonya nem harmónikus, úgy a fogszabályozás során vagy kompromisszumot kell kössünk, vagy orthognáth műtétre van szükség. A felnőtt fogszabályozás során - éppúgy, mint a gyermek foogszabályozáskor - az első és alapvető teendő a kezelés szigorú szabályok szerinti megtervezése. A tervezéshez lenyomatok, gipszminták, fényképek, panoráma és teleröntgen felvételek kellenek. Sok számolás, gondolkodás vezet oda, hogy végül a kezelési terv elkészülhessen. Ha megvan, hogy mi az oka a rendellenes helyzetnek, megvan, hogy mit szeretnénk elérni - kompromisszummal vagy anélkül, akkor történik a fogszabályozó készülék kiválasztása. Ez a felnőttek esetében legygyakrabban esztétikus fogszabályzót jelent, de sok felnőtt páciens választja nyugodt szívvel a gyorsabb fogszabályozást lehetővé tévő fém fogszabályzót is.

Tovább

Fogszabályozás - kérdések és válaszok

A fogszabályozás a fogászat legrégebben elkülönült szakterülete. A fogszabályozás, latinul orthodoncia, a görög ortho – magyarul: egyenes és az odontos – magyarul fogak összekapcsolásából adódik, végeredményben egyenes, szabályos fogakat, fogsort jelent.

A fogszabályozás elsősorban a fogazat rendellenességeinek gyógyítását célozza meg, fogtorlódások, réses fogazat, a fogak előre vagy hátradőlése, helyzeti és alaki rendellenességei, nyitott és mélyharapások, rendellenes harapási viszonyok helyreállítása a cél.

Fogszabályozás során arra törekszünk, hogy egyenletesebb, rendezettebb fogíveket, harmonikusabb fogív illeszkedést (harapást) érjünk el, az egyéni adottságok figyelembe vétele mellett.

A fogszabályozó kezelések – főleg a felnőtt fogszabályozásban – sokszor társként szegődhetnek az esztétikai fogászati módszerek mellé. Alkalmazásával lehetőség nyílhat szebb, harmonikusabb mosoly kialakítására, vagy az esztétikai problémák mellett a funkcionális problémák orvoslására.

Felnőtt korban, mikor az állcsontok fejlődése már befejeződött és kialakult a fogazat illetve az állcsontok rendellenessége, akkor a fogszabályozás célja, hogy mind funkcionálisan, mind esztétikailag javítson a kialakult fogászati helyzeten. Sok esetben más esztétikai fogászati társszakmával együtt alkalmazva hozza meg a megfelelő, igényes eredményt. Fogpótlások, porcelán héjak készítése előtt sok esetben szükség lehet fogszabályozási előkészítésre.

Mivel az állcsontok mérete, alakja ekkor már kialakult, a fogszabályozás elsősorban fogmozgatásokról, enyhébb vagy közepesebb mértékű fogív tágításokról szól. Amennyiben súlyosabb eltérést szükséges korrigálni, előfordulhat, hogy a fogszabályzás a szájsebészet segítségét kéri, ilyenkor egyszerűbb vagy bonyolultabb állcsont műtétekre lehet szükség.

Bizonyos csírahiányok vagy egyéb foghiányok, esetleg a sorba állított fogak alaki rendellenességei esetén a fogszabályozás az esztétikai fogászat segítségét kéri, a fogak elrendezése után porcelán koronákra, héjakra vagy egyéb fogpótlásokra, fogbeültetésekre lehet szükség.

Felnőtt korban az esztétikai és harapási problémákon túl, idősebb korban is szükség lehet a fogak sorba rendezésére. A különböző fogágybetegségek, vagy akár a normál biológiai csontpusztulás a fogak ágyát meggyengíthetik, így a fogak az eredeti pozíciójukból elmozdulhatnak. Akár esztétikailag szeretnénk jobb eredményt elérni, akár csak az a célunk, hogy a fogak további elvándorlását megakadályozzuk vagy lassítsuk, fogínysorvadás esetén első lépés a fogak visszaterelése az eredeti pozícióba. A fogszabályozás szájhigiéniai és parodontológiai fogínykezelések után következik, majd a fogak sorba állítása után a legtöbb esetben szükség van rendszeres szájhigiéniai, parodontológiai kezelésekre és egyéb esztétikai fogászati kezelésekre, fogpótlásokra is.

Az egészséges, szabályos fogazat, a száj, a mosoly és az arc harmóniája a növekvő társadalmi tudatosságnak köszönhetően egyre inkább a középpontba kerül. Bár az esztétikai fogászat választ és lehetőséget nyújt sok fogazati eltérésre, igényesen és szépen korrigál számos esztétikai panaszt, önmagában nem mindig elegendő a tökéletes megoldáshoz. Bizonyos zavaró fogazati eltérések az esztétikai fogászattal önállóan nem, vagy kevésbé eredményesen orvosolhatóak, ezekben az esetekben fogszabályozó kezelésre lehet szükség.

 • az esztétikai fogászati kezelésekkel: porcelán koronák, porcelán héjak;
 • a konzerváló fogászati kezelésekkel: esztétikus fogfelépítések;
 • a szájsebészettel: állcsont műtétek, fogbeültetés;
 • a parodontológiával (fogínnyel, fogínysorvadással, fogágy problémákkal foglalkozó fogászati ág): sínezés, idősebb kori fogszabályozás

A különböző fogászati ágak egymással karöltve, egymást kiegészítve arra törekszenek, hogy végül minél harmonikusabb, esztétikusabb mosolyt érjenek el!

Gyermekfogászati felmérések szerint a gyermekek 30-50%-nak lenne szüksége fogszabályozásra. Sok esetben találkozhatunk a torlódott, előre álló, vagy éppen réses fogazattal, mély vagy nyitott harapási rendellenességgel. Az esztétikai problémák mellett a fogazati rendellenességek kellemetlen harapási panaszokat is okozhatnak, melyekkel, ha időben foglalkozunk, később komolyabb fogászati problémákat előzhetünk meg.

A fogszabályozási kezeléssel gyermekkorban az állcsontok, fogazat növekedésének és fejlődésének helyes irányba való terelése a cél:

 • ebben a korban lehetőség van az enyhébb fogászati fejlődési problémák gyors és hatékony kezelésére
 • a később kialakuló súlyosabb fogazati rendellenességek megelőzésére
 • rossz szokásokról való leszoktatásra
 • felnőttkori fogszabályozás előkészítésére súlyosabb állcsont eltérések esetén

A gyermekkori fogszabályozás főként váltófogazatban – 6 éves kor után indul el, de már tejfogazatban is lehet megelőző fogszabályozási kezeléseket végezni.

A gyermekkori fogszabályozás elsősorban kivehető fogszabályozó készülékeket használ a fogfejlődés befolyásolására. A színes, többnyire műanyag fogszabályozó készülékeket a gyermekek szívesen viselik, az átépülésben, kialakulóban, fejlődésben levő csontozatban a fogszabályozás könnyebben, biztosabb eredményekkel folyhat.

Video

Világmárkák a fogszabályozásban

Felnőttkori fogszabályzás porcelán fogszabályzóval

Ön milyen fogszabályozót keres?

Kedvező áron igényelhető apró fém tappancsos fogszabályozót? Esztétikus megjelenésű porcelán fogszabályozót? Modern technológiájú önligírozó fogszabályozót a gyorsabb kezelésért? Kivehető, éjszakai vagy láthatatlan fogszabályozót? Segítünk a választásban!


Legnézettebb oldalaink

Kattintson a gyors információkért. Válassza legnézettebb oldalainkat és tudjon meg többet a Budapest Dental minőségről!

Fogászati esetbemutatások

Fogászati esetbemutatások

Az “előtte - utána” fogászati képek sok segítséget nyújtanak mindazoknak, akik fogászati beavatkozás előtt állnak és kíváncsiak az esztétikai fogászati lehetőségekre. Ismerje meg tapasztalat fogorvosaink munkáit!

Tudjon meg többet!
Referencia Páciensek

Referencia Páciensek

Egy jó fogorvos vagy fogászat megtalálása nehéz és időigényes folyamat. A döntéshez talán segítséget nyújt, ha elolvassa azoknak a pácienseknek a véleményét, akik már ismerik a Budapest Dental minőséget!

Tudjon meg többet!
Fogászati árak

Fogászati árak

Tájékozódjon a fogászati árakról! Ezen az oldalon részletes szolgáltatás leírásokat, fizetési és garanciális információkat talál! A biztos és tervezhető árajánlat a fogászati állapotfelmérésen derül ki, jelentkezzen be bátran!

Tudjon meg többet!