Fogbeültetés, csontpótló műtétek, fogimplantátumok

Budapest Dental fogászat > Fogbeültetés

Ha hiányzó fogát szeretné a leginkább természethű módon pótoltatni és fontos Önnek az átgondoltság, a tapasztalat, és a szakértelem, akkor a legjobb helyen jár!

Fogbeültetéssel az elveszített fog helyére műgyökér kerül, ez a fogimplantátum. A fogimplanátum biokompatibilis anyag, amely azt jelenti, hogy a csontszövet teljesen befogadja, sőt hozzánő az implantátum felszínéhez. A műgyökér a csontosodási folyamat befejeződése után tovább építhető, azaz a fogbeültetéssel az elveszett fog gyökere és koronai része is pótolható. A fogbeültetés segítségével az elveszített fog élménye tehát visszaadható, a fogimplantációs fogpótlás mind a rágás, mind az esztétika szempontjából kiváló megoldást jelent.

A Budapest Dental Fogászaton nem kezdőkkel találkozik! Mi nem csak kiváló szájsebészt, hanem fogpótlás specialista és implantológus együttes “team” munkáját javasoljuk Önnek a kiváló eredmény érdekében!

Erősen leegyszerűsítve a fogbeültetés folyamata három alapvető részből áll: műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során, 4-6 hónap múlva ínyformázás és felépítmény, végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona. Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes részvételére van szükség.

A műgyökér beültetése kritikus, tehát az a legjobb, ha tapasztalt és szakértő szájsebész kolléga végzi a műtétet. A műtétet megelőzően a tervezéshez és a beültetést követően a végleges fogpótlás elkészítéséhez azonban olyan szakember tudására van szükség, aki együttesen “képben van” mind a fogbeültetés lehetőségei, mind a fogpótlások készítése területén! Ha tehát Ön nem csak biztonságos és precíz műgyökér beültetésre, hanem tartósan és kiválóan funkcionáló és esztétikailag is kifogástalan műgyökér alapú fogpótlásra is vágyik, válassza specialistáinkat!

A biztonságos fogpótlás alappillérei: tapasztalt fogpótlás specialista & szájsebész & profi technológiai háttér

Megfelelő, hosszú távon jól és kényelmesen viselhető eredmény csakis megfelelő alapokon, azaz alapos és átgondolt tervezés alapján lehetséges, a kezdő lépés tehát nem a szájsebész, hanem a fogpótlás specialista szakterülete. A szájsebész, a megfelelően előkészített alapokon, a megfelelően megtervezett fogimplantációs műtétet, csontpótlást végzi el, a megfelelő időben a lehető legnagyobb szakértelemmel, ő tehát a precízen kivitelezett műtétért felelős. Az pedig, hogy csak a legkiválóbb anyagokkal és eszközökkel érhető el profi eredmény, mindenki számára köztudott.

A Budapest Dental Fogászaton a fogbeültetéssel kapcsolatos fogpótlások tervezését dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa végzi, a műgyökér beültetéseket, csontpótlás műtéteket pedig dr. Némethy Miklós és dr. Gszelman Ferenc dentolaveoláris szájsebész szakorvos végzik, így a különböző szakterületeken megszerzett jártasság és tapasztalat összeadódik.

Ismerje meg dr. Némethy Miklós Master of Implantologie, Konzerválófogászat és Fogpótlástan Szakorvost!

“A fogbeültetés sikeraránya 98%. Ezt a fokú biztonságot megfelelő tervezéssel és előkészítéssel érjük el. Nem utolsó sorban kiváló eszközöket és a legmegbízhatóbb fogimplantátum márkákat alkalmazzuk. Teljes körű megoldásokat kínálunk egy vagy több foghiány, vagy akár teljes fogatlanság esetére. Kevés csont esetén megbízható csontpótlási lehetőségeket nyújtunk. Sikerünk továbbá abban rejlik, hogy rendelőnkben több szakma specialistái dolgozhatnak együtt a tervezéstől a kivitelezésen át a nyomonkövetésig. A protetikus megtervezi, az implantológus megműti, a parodontológus utánköveti. Teljes körű, kiemelt minőségű fogászati szolgáltatás és gondozás hosszú éveken át!” (Dr. Némethy Miklós Master of Implantologie)“

Fogbeültetés árak, tények, tudnivalók! Ha meggyőztük szakértelmünkről, jöhet a következő fontos kérdés: Mennyibe kerül a tökéletes végeredmény?

A fogbeültetéssel kialakítandó fogpótlás ára több tényezőtől függ. Az első kérdés, hogy egyszerű fogbeültetésről van e szó, vagy csontpótlásra, esetleg arcüreg emelő műtétre is szükség van e ahhoz, hogy a műgyökeret biztonságosan be lehessen ültetni az állkapocsba. Következő kérdés a beültetendő fogimplantátum márkája, minősége. A Budapest Dental Fogászaton csak jól bevált és kiváló eredményességű fogimplantátum márkákat javaslunk pácienseinknek, három különböző árkategóriában. Ha eldőlt, a fogimplantátum márkája, még ki kell válasszuk a készülő fogpótlás anyagát is, itt könnyebb a dolgunk, mert fémmentes cirkon kerámia, vagy fémet tartalmazó fémkerámia koronák között dönthetünk.

A Budapest Dental Fogászaton 2017-ben legtöbben a Neo Biotech® prémium minőségű fogimplantátumot választották!

NEOBIOTECH®
TITÁN
FOGIMPLANTÁTUM

129000 Ft

NEOBIOTECH®
TITÁN
FELÉPÍTMÉNY

45000 Ft

FÉMKERÁMIA
KORONA
FOGIMPLANTÁTUMRA

45900 Ft

A NeoBiotech® fogimplantátum kitűnő választás abban az esetben is, ha Önnek egy vagy több foghiányát szükséges fogbeültetéssel pótolni. Kevés csont esetén lehetőség van csontpótlásra vagy arcüreg emelő műtétre is. A beültetett NeoBiotech® fogimplantátumos műtétek sikeraránya 98%. A NeoBiotech® márkán kívül választható még a svéd Nobel Biocare Replace® márkája vagy a magyar DenTi® fogimplantátum is. Ezzel a három fogimplantátum családdal Ön bármely árkategóriában magas minőségű és kiváló eredményeket felmutató fogimplantátumhoz juthat. A különbség elsősorban anyagtani, a Nobel Biocare Replace® fogimplantátummal például rövidebb csontosodási időt ígérnek, így Ön gyorsabban juthat végleges fogpótláshoz.

Tudjon meg még többet a rendelőnkben alkalmazott fogimplantációs rendszerekről!

NEO BIOTECH - LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK

Tovább

NOBEL REPLACE - KIFINOMULT LUXUS

Tovább

DENTISYSTEM - LEGOLCSÓBB ÁRAK

Tovább

Az árak fontosak. De van ami ennél még fontosabb: az eredmények!

Ön foghúzás előtt áll? Vagy már régebben elveszítette a fogát? Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen régen történt a foghúzás. Nem mindegy, milyen a csont. Legyen tudatos abban, hogy mire számíthat, hogy milyen lehetőségei vannak. Az alábbi cikkek hasznos információkat tartogatnak Önnek, válassza ki saját szituációját és merüljön bele a tudásba!

EZT OLVASSA EL, HA ÖN NEMSOKÁRA FOGHÚZÁS ELÉ NÉZ
 

Tovább

EZT OLVASSA EL, HA ÖNNEK 1 ÉVEN BELÜL TÖRTÉNT FOGHÚZÁSA

Tovább

EZT OLVASSA EL, HA MÁR RÉGEBBEN HÚZTÁK KI AZ ÖN FOGÁT

Tovább

EZT OLVASSA EL, HA EGY RÉGI HÍDJÁT SZEDIK LE MOSTANÁBAN

Tovább

EZT OLVASSA EL, HA KONKRÉTAN AZ ÁRAKRA KIVÁNCSI
 

Tovább

EZT OLVASSA EL, HA A FOGPÓTLÁSOK ÉRDEKLIK
 

Tovább

A fogbeültetéssel nem érdemes késlekedni, az idő sajnos Ön ellen dolgozik. Minél több idő telik el a foghúzás után, annál több ideig marad a csont “használatlanul”, így annál jobban esik össze, “sorvad”. Sajnos minél laposabb és vékonyabb a csont a kihúzott fog helyén annál kevesebb lehetőség van a műgyökér beültetésre.

Ne feledje! A fogbeültetés optimális ideje: a foghúzás után fél év múlva, de egy éven belül! Minél később vág bele, annál kevesebb és vékonyabb a csont!

Ha Ön túlesett egy foghúzáson, legyen az tegnap, vagy akár évekkel ezelőtt, elvesztett fogát érdemes a lehető legbiztonságosabb és legtermészetesebb módon pótoltatnia! A fogbeültetés és csontpótlás technikája ennek kulcsát nyújtja Önnek! Biztonságos és élvezetes rágást, szép és természetes mosolyt! Hiányozzon csupán egy vagy több fog, vagy akár az összes, tapasztalt implantológus specialistáink a legmodernebb megoldásokkal várják!

Vágjon bele nyugodtan, kétségek nélkül a fogimplantációs fogpótlásba! Hogy mi kell ehhez?

Az, hogy Ön a megfelelő információk birtokában legyen. A félelmeket és a bátortalanságot a tudás fénye könnyen legyőzi! Persze az első lépés mindig a belső DÖNTÉS. Mit szeretne elérni? Fontos-e Önnek a saját teste, a fogai? Ha meghozta a döntést, a félelmeket a legkönnyebben a tudással lehet legyőzni. Olvasson ismerkedjen a témával. Járja körül a lehetőségeket, a következményeket. Tudjon meg minél többet a csontról a fogbeültetésről és a fogpótlásokról. Szánjon időt önmagára és az információk begyűjtésére.

Szánjon elegendő időt Önmagára! Kapkodás és rossz döntések helyett olvassa el a BLOG bejegyzéseinket fogbeültetés témakörben!

A cápa megteheti.
És Ön?

A fogaink maguktól nem pótlódnak. Ha sikeres és tartós fogpótlást szeretne, gondolkodjon és tervezzen tudatosan!

Tovább

Ön teljesnek érzi magát foghiánnyal?

Ha Ön nemrégiben foghúzáson esett át, ez a cikk Önnek szól! Fogbúcsúztatás után lépjen a tettek mezejére!

Tovább

Kerülje el Ön is a kivehető fogpótlást!

Ha kevés a csont a csontbeültetés segíthet. Tájékozódjon a titánhálóról és a csontbeültetés lehetőségeiről!

Tovább

Olvassa el azokat a cikkeket, amelyek Önt a leginkább érdekelhetik!

Válogasson a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok közül!

A sikeres fogbeültetés technikája

A sikeres fogbeültetés technikája

A fog implantáció sikere a megfelelő tervezésen, előkészítésen és biztos műtéti technikán múlik. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyeket a test „saját részének” tekint. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőhetnek, azaz „bio” anyagok. A fogbeültetés tervezésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy a beültetés több lépcsős kezelés sorozat, ezért az elkészülés ideje is hosszabb, mint a hagyományos fogpótlásoké.

A mi sikerünk titka

Fogbeültetés gyakori kérdései

Fogbeültetés gyakori kérdései

A fogbeültetés – bár a fogászat egyik legmodernebb ága, nem alkalmazható minden esetben. A kezelés megtervezésekor rengeteg szempontot érdemes végiggondolni, biztos és jó döntést csak az előnyök és hátrányok alapos ismerete mellett lehet meghozni. Jó tudni, hogy a fogászati vizsgálat mellett az általános egészségügyi állapotot is figyelembe kell venni. Tervezéskor érdemes utána nézni, van e lehetőség más, egyszerűbb vagy előnyösebb módon pótolni a foghiányt, hiszen nem biztos, hogy minden esetben a fog implantáció a legoptimálisabb eszköz a fogak pótlására. Mielőtt belevágunk egy műtéti sorozatba, jó tudni, hogy mennyi ideig tart a fogbeültetés és hány lépésből is áll pontosan. A Fogbeültetés Gyakori kérdéseire adott válaszok segítenek eligazítani az olvasót, így nagyobb biztonsággal kezdhet hozzá fogpótlása megtervezésének.

Tudjon meg többet

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A modern 3 dimenziós CT felvétel segítségével a fogimplantációs műtét biztonságosan megtervezhető. A CT-n pontos mérésekkel megítélhető, hogy milyen messze van az állkapocs ideg vagy az arcüreg alja. Kiszámítható, hogy milyen átmérőjű és hosszúságú fogimplantátum csavarokat válasszon az orvos a műtét során. Az előzetes mérések hozzásegítenek ahhoz, hogy a műtét kiszámíthatóbb legyen, kisebb eséllyel fordulnak elő nem várt szövődmények. Rendelőnkben minden esetben a legnagyobb biztonsággal járunk el, így fogbeültetés tervezése során minden Páciensünkről kérjük a 3 dimenziós CT felvétel elkészíttetését.

3D CT felvétel

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Fogbeültetés során egy vagy több hiányzó fogat pótolhatunk. Megfelelő csontkínálat mellett lehetőség van akár teljes fogatlanság esetén is fix fogpótlás készítésére. Egy foghiány esetén fogbeültetés legnagyobb előnye, hogy a fogpótlás során a foghiány melletti ép fogakat nem érintjük. Több fog hiánya esetén lehetőség van arra, hogy a hiányzó fogakat egyenként pótoljuk egy-egy fogimplantátummal, vagy bizonyos esetekben kevesebb implantátum csavar beültetésével oldjunk meg hosszabb áthidalásokat. Az implantációs műtét tervezése nagyon egyedi, nincs két egyforma eset. A végleges fog implantációs kezelési terv elkészítéséhez részletes szájvizsgálat, panoráma röntgen felvétel és 3 dimenziós CT felvétel szükséges.

Fogptólások

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Teljes fogatlanság esetén, amennyiben a csont már nem elegendően vastag normál fog implantátumok beültetésére, mini fog implantátumok segíthetnek hozzá a kényelmes fogpótlás elkészítéséhez. A mini fog implantátumok a kivehető fogsor jobb rögzüléséhez járulnak hozzá. A mini implantátumos megoldás tehát nem fix fogsort jelent, de élvezhetőbbé teszi a kivehető fogsor viselését, az ilyen módon stabilabb fogsorral biztonságosabbá válik az étkezés, kellemesebb érzéssé a beszéd. A mini fog implantátumok beültetése emellett kisebb műtéti kockázattal jár, könnyebben kivitelezhető, mint a hagyományos implantátumok behelyezése. Fix korona vagy fogpótlás készítésére azonban nem alkalmas, ilyen esetben a normálméretű fogimplantátum csavarok segítenek.

Fix fogsor

Ön is eredmény orientált? Válassza komoly tapasztalattal és szakértelemmel bíró fogorvos csapatunkat!

Referencik, videók, pácienseink véleménye