Fogbeültetés – az esztétikai fogászat modern lehetősége

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Rendelőnkben kiváló minőségű svéd, német és magyar fog implantátum márkák közül választhat. Sok éves tapasztalattal és kellő rutinnal rendelkező implantológus és szájsebészszakembereink várják Önt szeretettel!

Fogászati implantátum márkák, Dentisystem, Replace, 3M fog implantátumok

Fog implantátum márkák

Rendelőnkben csak kiváló minőségű svéd, német és magyar fog implantátum márkákat forgalmazunk, melyek minőségi garanciát jelentenek pácienseink számára. Sikerarányunk 97%!

Tudjon meg többet!
Budapestdental videogaleria, páciensbeszámolók, fogorvosbemutatkozó videok

Videogaléria

Tájékozódjon hiteles forrásból! Kattintson a videogalériára és nézze meg a páciens beszámolókat, orvos bemutatkozásokat, fogászati kezelési tájékoztatókat…

Tudjon meg többet!
Mitől lesz sikeres a fogbeültetés?

SZAKÉRTŐ FOGORVOS CSAPAT

A fogbeültetés rutin fogászati eljárás. A kezelést érdemes ebben az esetben is kiváló szakemberre bíznia, hiszen a tervezés, a műtét és az utógondozás mind ugyanolyan fontos a sikerhez!

Tudjon meg többet!

Tudjon meg minél többet a sikeres fogbeültetésről!

FOGBEÜLTETÉS ÁRAK

 • Replace® fog implantátum
 • Dentisystem® fog implantátum
 • 3M ESPE® implantátum

Tovább

A SIKER TITKA

 • Sikeres fogbeültetések
 • A fogbeültetés előnyei
 • A fogbeültetés kockázatai

Tovább

MINI CSAVAROK

 • Kivehető fogsor rögzítés
 • Könnyű műtéti technika
 • Akár régi fogsorhoz is

Tovább

SZAKEMBEREK

 • Master of implantologie diploma
 • Dento - alveoláris szakvizsga
 • Tudás és szakeértelem

Tovább

Esetbemutatások előtte utána képekkel

Munkáink színvonalát, szakmai hozzáértésünket leghitelesebben az esetbemutatások adják vissza. Az alábbiakban számos előtte utána típusú fényképet mutatunk be. A képre kattintva elérheti az esetbemutatás leírását. A képek és fogászati esetleírások segítséget nyújthatnak abban, hogy Ön is megtalálja saját fogászati helyzetére a legjobb megoldást!

Még több esetbemutatás

Összes
|
CAD-CAM cirkon fogkorona
|
Direkt héj
|
Fogkő eltávolítás
|
IMAX porcelán héj
|
Szürke fog kifehérítése
BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_12
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_15
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_CAD-CAM_Cirkon_fogkorona_kezeles_utan_19
CAD-CAM cirkon fogkorona

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Direkt_hej_kezeles_utan_1
Direkt héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Fogko_eltavolitas_kezeles_utan_5
Fogkő eltávolítás

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_héj_kezeles_utan_1
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_hej_kezeles_utan_3
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_IMAX_Porcelán_héj_kezeles_utan_4
IMAX porcelán héj

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

BUDAPEST_DENTAL_Fogaszat_Szurke_fog_kifeheritese_kezeles_utan_1
Szürke fog kifehérítése

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

Válasszon fogbeültetés témáink közül

Gyors információk a legfontosabb Fogbeültetés témákról

A sikeres fogbeültetés technikája

A sikeres fogbeültetés technikája

A fog implantáció sikere a megfelelő tervezésen, előkészítésen és biztos műtéti technikán múlik. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyeket a test „saját részének” tekint. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőhetnek, azaz „bio” anyagok. A fogbeültetés tervezésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy a beültetés több lépcsős kezelés sorozat, ezért az elkészülés ideje is hosszabb, mint a hagyományos fogpótlásoké.

A mi sikerünk titka

Fogbeültetés gyakori kérdései

Fogbeültetés gyakori kérdései

A fogbeültetés – bár a fogászat egyik legmodernebb ága, nem alkalmazható minden esetben. A kezelés megtervezésekor rengeteg szempontot érdemes végiggondolni, biztos és jó döntést csak az előnyök és hátrányok alapos ismerete mellett lehet meghozni. Jó tudni, hogy a fogászati vizsgálat mellett az általános egészségügyi állapotot is figyelembe kell venni. Tervezéskor érdemes utána nézni, van e lehetőség más, egyszerűbb vagy előnyösebb módon pótolni a foghiányt, hiszen nem biztos, hogy minden esetben a fog implantáció a legoptimálisabb eszköz a fogak pótlására. Mielőtt belevágunk egy műtéti sorozatba, jó tudni, hogy mennyi ideig tart a fogbeültetés és hány lépésből is áll pontosan. A Fogbeültetés Gyakori kérdéseire adott válaszok segítenek eligazítani az olvasót, így nagyobb biztonsággal kezdhet hozzá fogpótlása megtervezésének.

Tudjon meg többet

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A fogbeültetés tervezése – 3 D CT felvétel

A modern 3 dimenziós CT felvétel segítségével a fogimplantációs műtét biztonságosan megtervezhető. A CT-n pontos mérésekkel megítélhető, hogy milyen messze van az állkapocs ideg vagy az arcüreg alja. Kiszámítható, hogy milyen átmérőjű és hosszúságú fogimplantátum csavarokat válasszon az orvos a műtét során. Az előzetes mérések hozzásegítenek ahhoz, hogy a műtét kiszámíthatóbb legyen, kisebb eséllyel fordulnak elő nem várt szövődmények. Rendelőnkben minden esetben a legnagyobb biztonsággal járunk el, így fogbeültetés tervezése során minden Páciensünkről kérjük a 3 dimenziós CT felvétel elkészíttetését.

3D CT felvétel

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Foghiányok pótlása fogimplantációval

Fogbeültetés során egy vagy több hiányzó fogat pótolhatunk. Megfelelő csontkínálat mellett lehetőség van akár teljes fogatlanság esetén is fix fogpótlás készítésére. Egy foghiány esetén fogbeültetés legnagyobb előnye, hogy a fogpótlás során a foghiány melletti ép fogakat nem érintjük. Több fog hiánya esetén lehetőség van arra, hogy a hiányzó fogakat egyenként pótoljuk egy-egy fogimplantátummal, vagy bizonyos esetekben kevesebb implantátum csavar beültetésével oldjunk meg hosszabb áthidalásokat. Az implantációs műtét tervezése nagyon egyedi, nincs két egyforma eset. A végleges fog implantációs kezelési terv elkészítéséhez részletes szájvizsgálat, panoráma röntgen felvétel és 3 dimenziós CT felvétel szükséges.

Fogptólások

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Mini fogimplantátumok – kedvelt lehetőség teljes fogatlanság esetén

Teljes fogatlanság esetén, amennyiben a csont már nem elegendően vastag normál fog implantátumok beültetésére, mini fog implantátumok segíthetnek hozzá a kényelmes fogpótlás elkészítéséhez. A mini fog implantátumok a kivehető fogsor jobb rögzüléséhez járulnak hozzá. A mini implantátumos megoldás tehát nem fix fogsort jelent, de élvezhetőbbé teszi a kivehető fogsor viselését, az ilyen módon stabilabb fogsorral biztonságosabbá válik az étkezés, kellemesebb érzéssé a beszéd. A mini fog implantátumok beültetése emellett kisebb műtéti kockázattal jár, könnyebben kivitelezhető, mint a hagyományos implantátumok behelyezése. Fix korona vagy fogpótlás készítésére azonban nem alkalmas, ilyen esetben a normálméretű fogimplantátum csavarok segítenek.

Fix fogsor

Gyakori kérdések a fogbeültetés során

Rendelőnkben Dr. Némethy Miklós a Budapest Dental Esztétikai Fogászat alapító fogszakorvosa végzi a fogbeültetéssel kapcsolatos fogpótlások, fogászati kezelések tervezését. Némethy doktor Master of Implantologie képesítéssel rendelkezik, melyet a kiváló Münsteri Egyetemi képzés teljesítésével nyert el 2008-ban. A fogimplantációs fogpótlások tervezésének első lépése az alapos szájvizsgálat, melyet minden esetben ki kell egészíteni panoráma röntgenfelvétellel. Ennek alapján az első konzultáció során fel lehet mérni a fogbeültetés lehetőségeit, nagyjából fel lehet vázolni a kezelési tervet. A végleges és pontos fogimplantációs kezelési tervhez azonban 3D CT felvétel szükséges. A 3 dimenziós felvétel segít valóban betekinteni a csontba, ennek segítségével lehet valós méréseket végezni, áttekintni az anatómiai képleteket, az arcüreget, az idegek lefutását, iletve meghatározni a csont vastagságát és szélességét. A 3 dimenziós CT felvétel kiértékelése néhány napot igénybe vesz, a végleges kezelési terv ennek alapján készül el.

Dr. Némethy Miklós

Az elkészült fogimplantációs terv alapján elindulhat a fogászati kezelés. Az első lépés általában az alapozás, mely jelenthet foghúzást, vagy más fogak vagy a fogíny rendbetételét. Fontos, hogy a fogbeültetés műtétre csak akkor kerülhet sor, ha a fogak és a fogíny egészségesek, a szükséges kezeléseket elvégezték, az íny gyulladásmentes. A műtéthez szükséges fog implantátumokat a 3D CT felvétel alapján kiszámított méretek alapján rendelik meg a szakemberek. Különböző átmérőjű és hosszúságú implantátum csavarok léteznek, melyek fogimplantátum márkánként jelentős különbségeket mutatnak. A tervezés során tehát ki kell választani a márkát és a mértetet is. Amikor a száj kellően előkészített, a fog implantátum márka kiválasztott és a csavarok meg vannak rendelve, megtörténhet a műtéti előjegyzés. Bizonyos esetekben a fogszakorvos antibiotikum terápiát javasol a fogbeültetés műtét előtt. A műtétre érdemes lelkileg és testileg egyaránt felkészülni, szabad napot kivenni, sok folyadékot - lehetőleg vizet fogyasztani és beszerezni vitaminokat, melyek szedése segíti a gyógyulást.

Felkészülés

A fogbeültetés helyi érzéstelenítésben történik. A páciensek 99%a arról számol be, hogy a műtét egyáltalán nem fájdalmas. Nyomást, hangokat ugyan lehet érzeni és hallani, de mivel a fogbeültetés csak gyullaásmentes környezetben történhet, ezért a beültetés nem fáj. A műtét előtt a szájat fertőtlenítő folyadékkal kell átöblíteni, hogy a felszíni baktériumokat elpusztítsuk, így a felülfertőzés esélye csökken. A műtét hossza függ a technikától, a foghiány helyétől és a beültetendő implantátumok számától. Kérdés hogy szükséges e csontpótlás, vagy arcüreg emelés (sinus-lift) a műtét során, vagy elegendő csak az implantátum csavarok beültetése. Kérdés, hogy szükség van a íny lebeny készítésére, vagy be lehet tenni a fog implantátum csavarokat lebenykészítés nélkül - mint például a mini implantátum műtét esetén. kérdéses, hogy egyszerre mennyi fog implantátum kerül be a szájba. Általánosságban elmondható, hogy a fogbeültetés műtét minimum fél - maximum másfél óra időtartamú, teljesen fájdalommentes fogászati beavatkozás

Fogbeültetés műtét

A fogimplantációs fogpótlások elkészülési ideje a hagyományos fogpótlások elkészülési idejénél hosszabb. Az időtartam természetesen függ attól, hogy milyen fogászati implantációs műtétről van szó és milyen típusú implantátumm készül. Az alábbiakban pontokba szedve láthatja a leggyakoribb műtét típusokat és azok teljes elkészülési idejét:

 • egy vagy több foghiány pótlása hagyományos fog implantátum csavarral, csontpótlás vagy arcüreg emelő műtét nélkül - kb. fél év (abban az esetben is, ha azonnal terhelhető implantátumról van szó!)
 • egy vagy több foghiány pótlása hagyományos fog implantátum csavarral, csontpótlással és/vagy arcüreg emelő műtéttel - kb. 14-16 hónap (több fázisban történik, két műtét is lehetséges)
 • teljes fogatlanság esetén, hagyományos fog implantátumokkal, All-on-four implantáció, azaz a végleges fogpótlás fix csavarozott híd - kb. 8 hónap
 • teljes fogatlanság esetén, mini fog implantátumokkal, kivehető fogsor stabilitásának rögzítése (azaz a fogpótlás marad kivehető, de fixen rögzíthető a mini fog implantátumokra) - kb. 2 hónap

Tudjon meg többet

Számos fog implantációs rendszer létezik. Svéd, német, magyar, koreai - szinte naponta jelennek meg az újabb és újabb fejlesztések, fog implantátum márkák. Vannak olcsóbbrendszerek és léteznek elképesztően drágák is. Hogy van e különbség? Igen van! Nagy különbségek lehetnek a fog implantátum családok között, és egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a szájba. Vannak rosszabb és kiváló minőségű alapanyagból dolgozó válallatok. Vannak vállalatok, akik mögött több évtizedes fejlesztés van, és vannak olyanok is, akik néhány év után állnak elő a gyártással.

Rendelőnkben csak jól bevált, hosszú fejlesztési tapasztalattal rendelkező vállalatok termékeit alkalmazzuk, mert bízunk a szaktudásban és a minőségben. Pácienseink részére elsősorban az alábbi fog implantációs rendszerek állnak rendelkezésre:

 • Replace - Prémium minőségű svéd implantciós rendszer
 • Dentisystem - kiváló minőségű magyar fog implantációs rendszer
 • 3M ESPE - kiváló minőségű német fog implantációs rendszer

Fog implantátumok

Az utóbbi évtized nagy áttörése a mini fogászati implantáumok megjelenése a fogbeültetés piacán. A mini implantátumok olyan csontba is beültethetőek, ahova a hagyományos implantátumok már nem férnek el. Ez a szituáció elsősorban teljes foghiány esetén, régóta fogsort viselő idősebb páciensek szájában fordul elő. A mini implantátum nem ad lehetőséget a teljesen fix fogászati híd készítésére, teherbírása a kivehető fogsor rögzítésére elegendő. Azzal azonban, hogy a műfogsor nem billeg, nem csúszkál és nem emelkedik ki a szájból, hiszen a mini implantátumokra “patentolva” azokon biztonságosan és fixen ül, valódi életminőség javulás érhető el.

Mini implantátumos fogsor

Fogbeültetés video

Fogbeültetés video

Budapest Dnetal Fogászat - tájékozódjon a fogászati árakról

Első a minőség! A fogbeültetés kezelések során magas minőségű, német, amerikai és svájci fogászati anyagokat és a legmodernebb fogászati technológiát alkalmazzuk! Up-to-date fogászati technikák, digitális diagnosztika, precíz implantológiai tervezés 3 D CT alapján, arcüregemelő műtétek, csontpótlás! Tapasztalja meg Ön is a Budapest Dental minőséget! Bízza a mosolyát tapasztalt fogorvos szakemberekre!


Legnézettebb oldalaink

Kattintson a gyors információkért. Válassza legnézettebb oldalainkat és tudjon meg többet a Budapest Dental minőségről!

Fogászati esetbemutatások

Fogászati esetbemutatások

Az “előtte - utána” fogászati képek sok segítséget nyújtanak mindazoknak, akik fogászati beavatkozás előtt állnak és kíváncsiak az esztétikai fogászati lehetőségekre. Ismerje meg tapasztalat fogorvosaink munkáit!

Tudjon meg többet

Referencia Páciensek

Referencia Páciensek

Egy jó fogorvos vagy fogászat megtalálása nehéz és időigényes folyamat. A döntéshez talán segítséget nyújt, ha elolvassa azoknak a pácienseknek a véleményét, akik már ismerik a Budapest Dental minőséget!

Tudjon meg többet

Fogászati árak

Fogászati árak

Tájékozódjon a fogászati árakról! Ezen az oldalon részletes szolgáltatás leírásokat, fizetési és garanciális információkat talál! A biztos és tervezhető árajánlat a fogászati állapotfelmérésen derül ki, jelentkezzen be bátran!

Tudjon meg többet!

Pácienseink mondták!

Szeretnénk bemutatni magunkat Pácienseinken keresztül! Olvassa el pácienseink véleményét fogászatunkról, orvosaink munkájáról és a Budapest Dental Csapatról. Köszönjük, hogy részesei lehetünk az Ön mosolyának is!

Szilárd Budapest Dental páciens

„Bár nagy munka volt és hosszú ideig tartott, mégis meglepően könnyedén és gördülékenyen ment minden. Számítottam rá, persze, hogy adódhatnak nehézségek, de semmilyen fennakadás vagy probléma nem akasztotta meg a kezelési folyamatot. Boldogan térek vissza azóta is a kontrollvizsgálatokra, mert látszik, hogy a Budapest Dentalnál mindenki szívvel lélekkel végzi a munkáját, nem csupán Guti doktornő, de a rendelő csapatának minden tagja. S végül ez a hangulat segített meghozni azt a döntést, hogy neki és a Budapest Dental Esztétikai Fogászatnak szavaztam bizalmat, nem az ár vagy a rendelő felszereltsége, hanem pozitív kisugárzása és barátságos, megnyugtató légköre miatt.”

Előtte

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Szilard-portre

Csaba Budapest Dental páciens

"Minden alkalommal nagyon jó érzéssel lépek a Budapest Dental rendelőjébe, hiszen már a recepciós hölgyektől megkapom az első mosolyt. Csilla doktornő nagyon kedves, gondoskodó volt, nem aggódtam egyetlen kezelése előtt sem, mert mindig tudtam, hogy mi fog történni, mindent türelmesen elmagyarázott. A legjobban az tetszik, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogy melyik fogamra került korona, a végeredmény elképesztően szép és természetes lett!"

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Csaba-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Csaba-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest Dental Fogászat Páciense - Csaba-portré_400x600

Mária Budapest Dental páciens

"Köszönöm Csáthy Csilla doktornő munkáját, aki megmutatta nekem, hogy fiatal orvos is lehet megbízható, jó szakember, aki a nehézségek ellenére is kitart elképzelései és ígérete mellett! Remek munkát végzett!"

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-portre