Fogkő eltávolítás árak

Fogínypanaszok, fogínyvérzés, fogkő?! Ön máris megtette az első lépést a megoldás felé.

Kevesen foglalkoznak a fogínyük egészségével eléggé tudatosan. A fogínybetegségek nagy része könnyen gyógyítható rendszeres kezelésekkel. Az egészséges fogíny nem vérzik! Ne várja meg a fogínysorvadást!

A fogínypanaszok megfelelő kezeléséhez ketten kellünk. Ön, aki elhatározott és kitartó a megelőzésben és a gyógyulásban, és mi, akik értünk hozzá, hogyan segítsünk. Kérjen időpontot most!

Kik várják Önt szájhigiéniai kezelésre?

A fogkozmetikai és szájhigiéniai kezeléseket dentalhigiénikus munkatársaink végzik. Ha Önnek fogorvos frásza van, akkor sem kell aggódnia, hiszen a kezelés előtt fogászati állapotfelmérés nem szükséges. Ismerkedjen meg mosolygós szájhigiénikus szakembereinkkel!

Leggyakrabban feltett kérdések a Fogkőlevétel kezelésekkel kapcsolatban

A Silver csomag az alap ultrahangos kezelést tartalmazza, melyet leggyakrabban dentalhigiénikus végez. A kezelés kb. 20 percig tart, a fogkő mennyiségétől függően. Az ultrahangos fogkő eltávolítás után, kefés fogfelszín polírozás történik. A csomag az AirBrush sópolírozást nem tartalmazza!

Bizonyos esetekben a fogkő mennyisége olyan nagy, hogy a SILVER Fogkőeltávolítás kezelés csomag keretein belül nem végezhető el a teljes kezelés. Ilyenkor egy második ülésre van szükség, mikor a kezelés befejezhető. A második kezelési lépés ára kedvezményes, az árakról a fenti részletes ártáblázat ad tájékoztatást.

A Gold csomag az alapos ultrahangos fogkő eltávolításon túl, a természetes fogfehérítő hatással bíró Air-Brush sópolírozást is tartalmazza. Ez a valódi Prfofesszionális fogkőleszedés. A kezelés során nem csak a fogíny szabadul meg a káros fogkő lerakódásoktól, de a fogfelszínek, fogak közti rések is csillogóan fehérekké válnak az Air-Brush sópolírozás segítségével.

Bizonyos esetekben a fogkő mennyisége olyan nagy, hogy a GOLD Fogkőeltávolítás kezelés csomag keretein belül nem végezhető el a teljes kezelés. Ilyenkor egy második ülésre van szükség, mikor a kezelés befejezhető. A második kezelési lépés ára kedvezményes, az árakról a fenti részletes ártáblázat ad tájékoztatást.

Az Ultrahangos fogkőeltávolítás fogfehérítéssel, lényegében egy kozmetikai szájhigéniai csomag, mely ötvözi a fogínykezelést a kozmetikai fogfehérítéssel. Az ultrahangos fogkőeltávolítással és Air-Brush sópolírozással megtisztított fogfelszínek kozmetikai fehérítése nagy hatékonysággal végezhető el.

Az eredmény: Egészséges feszes fogíny, tündöklően hófehér fogak!

A kezelés kifejezetten ajánlott fogorvos fóbiásoknak, hiszen ezt a csomagot rendelőnkben dentalhigiénikusok végzik!

Tovább a részletekért

Milyen kezelések szerepelnek a fogínygyulladás terápiájában a fogkőleszedésen kívül?

A sima felszín szomszédságában a csont „fellélegezhet” – nincs szükség az állandó harcra a baktériumok ellen, így nincs szükség a különböző gyulladást okozó faktorok termelésére sem. Kedvező egyensúly áll be a csontszövetben is, a lebontó folyamatok – felépítő folyamatok között, a csontszövet pusztulási üteme normalizálódik, azaz biológiai szinten marad.

 • Alapos és mindenre kiterjedő fogászati állapotfelmérés, melynek során diagnosztizáljuk a fogínysorvadás stádiumát, és megállapítjuk a kezelési lépéseket. Az állapotfelméréshez elengedhetetlen a panoráma röntgen felvétel, melynek segítségével a csontsorvadás állapota feltérképezhető

  Tovább
 • Megfelelő prognózisú esetben az első és legfontosabb lépés az ultrahangos fogkő eltávolítás, egy, kettő vagy akár több ülésben a fogkövesség mértékének függvényében. A professzionális ultrahangos fogkő eltávolítás elsősorban az íny feletti területek letisztítását végzi nagy hatékonysággal

  Tovább
 • Mélyebb fogínytasakok esetén, szükség lehet a mély területek megtiszítására is, melyet parodontológiai mély kürettázzsal vagy Vektor terápiával végzünk. A kezelés célja, hogy a szabaddás vált gyökérfelszínekről minden felrakódás, érdesség eltűnjön, helyette simára polírozott felszíneket kapjunk, ahol elindulhat a regenerálódás

  Tovább
 • Visszatérő fertőzések, illetve az előzőekben ismertetett kezelések ellenére sem gyógyuló fogíny gyulladás esetén antimikrobiális fotodinamikus terápiát végzünk. A terápia segítségével a baktériumok 99%a elpusztítható, mellékhatások nélkül, fájdalommentesen. Antibiotikum kúra miatt rezisztensé vált gyulladáskeltő baktériumok ellen is hatásos

  Tovább
 • Makacs, mély fogínytasakok esetén, szükség lehet a gyulladásos szövetek eltávolítására, melyet lézeres fogíny kezeléssel végzünk. A lézersugár elpárologtatja a tasak legmélyén megbúvó baktériumokat és elpárologtatja a gyulladásos szöveteket. A lézerfény kb. 1000nm mélységig hatol be a szövetekbe a kezelés helyén

  Tovább

További cikkek a fogkőleszedésről, fogínygyulladásról és fogínysorvadásról, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

A legtöbb embernek időnként fogkőfelrakódás jelenik meg a fogak felszínén, leggyakrabban a fogíny közelében. A fogkő a fogínnyel érintkező felszínen gyulladást vált ki, a gyulladás enyhébb esetben kellemetlen szájszagot, később fogínyvérzést, majd fogágypusztulást okoz!

Tovább

FOGÍNYGYULLADÁS

A fogínygyulladás kezelésének sikere akkor tapasztalható, ha a gyulladás kezelése minél hamarabb megkezdődik, majd a kezelések rendszeres időközönként (kb. fél évenként) megismétlésre kerülnek. A fogínygyulladás, amíg nem jár fogágy pusztulással, könnyen és gyorsan kezelhető!

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS

A fogínysorvadás a legtöbb esetben az elhanyagolt fogínygyulladás következményeként alakul ki. Elsődleges cél a korai kezelés, majd a rendszeres fenntartó kezelések. A fogínysorvadás terápiájában az alap ultrahangos kezelések mellett a mechanikus tisztítások és a lézeres kezelések szerepelnek

Tovább


ESETBEMUTATÁS

Sokan nem is sejtik, milyen fogkőmennyiség képes a fogak felszínén felhalmozódni. Az esetbemutatás cikk bemutatja a fogkőeltávolítás előtti és utáni állapotot. Érdemes megfontolni és igénybe venni a félévenként javasolt fogkőleszedés kezelést!

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS MEGELŐZÉSE

A fogínysorvadás megelőzésének leghatékonyabb eszköze a rendszeres dentalhigiéniai kezelés. A legtöbb páciens esetén fél éves fenntartó kezelésekkel a már előzetesen enyhén mozgathatóvá vált fogak stabilitása is fokozható, egyszerű ultrahangos fogkőleszedés kezelésekkel.

Tovább

MEGLAZULT FOGAK SÍNEZÉSE

A fogágypusztulás következménye a foglazulás. A foglazulás leggyakrabban az alsó metszőfogakat érinti. Rossz hozzáállás, ha a fogkövet nem engedjük leszedni, mondván - az tartja a fogakat. Ez nem igaz! A mélyben a fogkő gyulladást okoz és további fogágypusztulás következik be.

Tovább