Fogpótlással kapcsolatos kiegészítő kezelések

Budapest Dental fogászat > Fogászati árak > Egyéb fogpótlás árak

Fogpótlással kapcsolatos kiegészítő kezelések

A fogpótlások készítése során többféle kiegészítő kezelésre is szükség lehet. Ha például van régi korona a fogon, azt le kell arról vágni, ha a fog szerkezete nem eléggé teherbíró, csapos felépítéssel ki kell egészíteni. A kiegészítő kezeléseket a személyes állapotfelmérés alapján készülő fogászati kezelési terv és árajánlat tartalmazza részletesen.

RÉGI
BORÍTÓKORONA
ELTÁVOLÍTÁSA
koronánként

3000Ft
 • régi fémkerámia korona átvágása
 • régi cirkon kerámia korona átvágása
 • helyi érzéstelenítésben
 • fájdalommentes kezelés

CSAPOS
FELÉPÍTÉS
BORÍTÓKORONÁHOZ
FÉMÖTVÖZETBŐL

24000Ft
 • gyökérkezelt fogakba
 • kis fogszöveti hiánynál a rendelőben készül
 • nagy fogszöveti hiánynál a fogtechnikusnál készül
 • fémkerámia korona alá

CSAPOS
FELÉPÍTÉS
BORÍTÓKORONÁHOZ
CIRKONBÓL

33000Ft
 • gyökérkezelt fogakba
 • kis fogszöveti hiánynál a fogtechnikusnál készül
 • nagy fogszöveti hiánynál a fogtechnikusnál készül
 • fémmentes korona alá

Régi borítókorona eltávolítása

Régi fémkerámia borítókorona vagy híd cseréje kapcsán kikerülhetetlen esemény a régi korona átvágása, a ragasztás meglazítása és ilyen módon a korona eltávolítása. A kezelés során éles vágóeszközzel a korona tengelyében bemetszést ejtünk, majd a koronát sürített levegőt alkalmazó technikával távolítjuk el.

A kezelés helyi érzéstelenítésben történik. A régi korona sajnos roncsolás nélkül nem távolítható el, a csonkra még ideiglenes jelleggel sem helyezhető vissza. A régi koronák alatti fogcsonkokra a rendelőben a legtöbb esetben azonnal ideiglenes korona készíthető, így a régi korona vagy híd eltávolítása után nem kell a rendelőből fog nélkül távozni.

Csapos felépítés gyökérkezelt fogcsonk megerősítésére

Csapos felépítés csak gyökérkezelt fog esetén alkalmazható. A csap alsó része a gyökérbe kerül, míg felső része pótolja a fog elveszett magját. Csapos megerősítéssel a fogra borítókorona helyezhető. A rendelői csapos felépítés készülhet fémmentes anyagból (üvegszálas csapok) és fémből is. Amennyiben a fogcsonk nagyon erősen megrongálódott, a csap már nem a rendelőben készül, hanem fogtechnikusnál. A fogtechnikus is készíthet csapot fémből (öntött fémcsap) vagy cirkonból, ez tökéletesen fémmentes.

Shadepilot színtérkép

Egy fogpótlás, korona, porcelánhéj vagy bármilyen porcelán leplezés – legyen az fémvázon vagy fémmentes cirkonium vázon akkor szép, ha a természetes, saját fogak színéhez a lehető legjobban hasonlít. Ennek az elvárásnak fontos momentumát képezi a fogszín meghatározása.

A fogorvos a Shadepilot segítségével, egy kattintással analizálja a fog színét, így észrevehetők azok a fénytörések, amik szabad szemmel nem láthatók. A mért adatok és speciális fotók egyszerűen továbbíthatóak a fogtechnikának – ahol így a lehető legtöbb információ birtokában valóban elkezdődhet a profi porcelánleplezés elkészítése.

Bővebben a színtérkép készítéséről…

Sín fogcsikorgatás ellen

Ha az éjszakai fogcsikorgatás jelenségét, illetve annak a fogakra káros következményeit enyhíteni szeretnénk,elsősorban a harapás vizsgálatára van szükség. A fogcsikorgatást a túlzott stressz mellett az állkapocs rendellenes harapási helyzete is okozhatja. Az oki terápia általában fogszabályozási kezelés, a tünetek enyhítésére azonban bizonyos esetekben puha fogsín is alkalmas lehet. A fogsínt akkor is javasolt viselni, ha porcelán leplezésű fogpótlás van a szájban és a páciens éjszakai fogcsikorgatásra is panaszkodik. Az éjjeli sín nyitja az állkapocs izületet és védi a porcelán leplezést is.

A sín átlátszó műanyagból készül, rugalmas. Csak az egyik fogsoron kell viselni – legtöbbször alul. A rugalmas sín nem engedi meg éjjel a görcsös összezárást, csikorgatás esetén pedig védi a fogfelszíneket a kopástól. Nagyobb kiterjedésű porcelán hidakhoz is javasolt, mind a porcelánkoronák, mind a fogak felszínének védelme érdekében. A sín kényelmesen viselhető, egy-két éjszaka után megszokható. Cserére változó mértékben szorul, az elhasználódás mértékének függvényében.

Skyce Fogékszer

A fogékszer felhelyezéséhez nem kell előkészíteni vagy megfúrni a fogzománcot. Az apró ékszert a fogzománc felszínére szájban alkalmazható ragasztó segítségével rögzítjük. Leggyakrabban a felső kismetsző fogakra ragasztjuk a fogékszert, de természetesen máshova is ragasztható.

A fogékszer általában fél évig marad a helyén. Az időtartam függ az ékszer elhelyezkedésétől, a páciens táplálkozási szokásaitól, illetve esetleges harapási rendellenességeitől.

Ha a páciens idő közben megunja, könnyedén eltávolítható, vagy más formára cserélhető. A fogékszer a fogzománcot nem károsítja, szájban nem oldódik. A SKYCE fogékszer csillogó fehér strasszkő.

Legnézettebb oldalaink

Rendelőnk Budapest szívében, kiválóan megközelíthető helyen található a Szent István körúton, a Vígszínház mellett. Rendelőnket 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens választotta. Nézze meg a páciens beszámolókat, olvassa el a véleményeket, és bátran bízza ránk Ön is a mosolyát!

Budapestdental videogaleria, páciensbeszámolók, fogorvosbemutatkozó videok

Videogaléria

Tájékozódjon hiteles forrásból! Kattintson a videogalériára és nézze meg a páciens beszámolókat, orvos bemutatkozásokat, kezelési tájékoztatókat…

Tudjon meg többet!
Budapestdental páciens vélemények - 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens

Páciens vélemények

2003 óta több mint 15000 páciens tisztelt meg minket bizalmával. A Vélemények oldalon megosztják Önökkel tapasztalataikat, véleményüket...

Tudjon meg többet!
Budapest Dental referencia páciensek - Budapest Dental Forum

Referencia páciensek

Fogorvosaink tudásáról, empatikusságáról, munkájuk minőségéről a hozzájuk régóta visszatérő páciensek adhatják a leghitelesebb információt…

Tudjon meg többet!