Budapest Dental fogászat > Esztétikus fogpótlás > Kivehető protézis > Kivehető műfogsor és protézis árak

Kivehető fogpótlás, teljes fogsor

Teljes kivehető fogpótlás, fogsor

Esztétikai fogászat - foghiányok pótlása kivehető műfogsorral
Hagyományos kivehető műfogsor teljes foghiány esetén
Teljes műanyag műfogsor 14 db esztétikus műfoggal (lenyomatvételektől a fogsor átadásáig, teljes összeg) 117 000 Ft
Exkluzív kivehető műfogsor teljes foghiány esetén
Prémium kategóriájú teljes műanyag műfogsor 14 exkluzív minőségű műfoggal (lenyomatvételektől a fogsor átadásáig, teljes összeg) 127 000 Ft

VISSZA A TELJES ÁRLISTÁHOZ

Bejelentkezem állapotfelmérésre

A teljes foghiány esetén a hiányzó fogak teljes kivehető lemezes fogpótlással pótolhatóak. Ezt a megoldást a páciensek egyszerűen „fogsornak” nevezik.

Általában az alsó és felső fogsorok együtt készülnek, de bizonyos fogászati státuszok vagy igény esetén külön is elkészíthetőek.

A kezelés teljesen fájdalommentes, a fogorvos néhányszor lenyomatot vesz, harapási magasságot állít, próbál. Egy alsó – felső kivehető fogsor normál elkészülési ideje kb. 10-12 munkanap.

VISSZA A TELJES ÁRLISTÁHOZ

Kapcsos kivehető fogsor elkészítése – esetbemutatás képekben

Bejelentkezem állapotfelmérésre

Fémlemezes, kapcsos fogsor kevés megmaradt fog esetén tervezendő, mikor fix fogpótlás készítésére nincs lehetőség. A kapcsok minden esetben porcelánnal borított koronával ellátott fogakkal érintkeznek, így a kapocs nem rongálja a fogakat, stabil, jól rögzülő fogpótlás készíthető. A fémkapocs a fog nyakánál látható.

Az árak kalkulálásánál a fogsor mellé a pillérfogakra kerülő borítókoronákat (fémkerámia korona), illetve koronánként az azokra kialakítandó, a fémlemez megtámasztását a koronán stabilan biztosító frézelt vállakkal is számolni kell.

A kapcsos kivehető fogpótlás elkészítése a fogászati kezelések egyik legbonyolultabb műfaja, hiszen kombinált, fix és kivehető elemeket egyaránt tartalmazó fogpótlás típusról van szó. Az elkészítési ideje ezért hosszú, sok lépés során alakul ki a végleges eredmény. Átlagos elkészítési idő: kb. 3 - 5 hét.

Rejtett elhorgonyzású, láthatatlanul rögzülő fémlemezes kivehető fogsor

REJTETT ELHORGONYZÁSÚ FOGSOR
Részl. fémlemezes fogsor alap (műfog nélkül) fogsoralap
Normál műfog (pótolt fogak száma szerint) műfog
Exkluzív műfog (pótolt fogak száma szerint) műfog
Fémkerámia korona (nikkelmentes) korona
Frézelt váll frézelt váll
Interlock interlock
Rejtett elhorgonyzó eszköz - normál csúsztató db

VISSZA A TELJES ÁRLISTÁHOZ

Láthatatlanul rögzülő, kombinált kivehető fogsor elkészítése – esetbemutatás képekben

Bejelentkezem állapotfelmérésre

Kapcsok helyett a fogpótlás a borítókoronák belső felszínén finommechanikai „patentokkal” (csúsztatók) rögzül, így a fogpótlás rögzítése láthatatlan. Kívülről nem látszik sem fém, sem kapocs.

A rejtett elhorgonyzás elkészítéséhez a fémlemezt tartó fogakat koronázni kell. A koronák hátsó részébe beépített finom „patenton” rögzül a kivehető fogpótlás. Stabil, jól funkcionáló kivehető fogpótlás, mely kevés fog esetén is megfelelő esztétikai eredményt biztosít.

Az árak kalkulálásánál a fogsor mellé a pillérfogakra kerülő borítókoronákat (fémkerámia korona), illetve koronánként az azokra kialakítandó, a fémlemez megtámasztását a koronán stabilan biztosító frézelt vállakat is számolni kell. Ugyancsak számolni kell a finommechanikai rögzítést biztosító csúsztatókat (átlagosan fogsoronként 2 db), és az ugyancsak finommechanikai eszközt, a fogsor stabilitását fokozó interlock beépítését is (átlagosan fogsoronként kettő.) Csúsztatónként minimum 2 borítókoronára van szükség.

A kombinált finommechanikai rögzítőket tartalmazó fogsor tervezése és árának kialakítása mindig egyedi módon történik, rengeteg különböző speciális finommechanikai eszköz igénybevételére lehet szükség, így e fogpótlás árának otthoni kiszámítása szinte lehetetlen. Személyes állapotfelmérés után készíthető pontos kezelési terv és árajánlat.

A láthatatlanul rögzülő, kivehető fogpótlás elkészítése a fogászati kezelések egyik legbonyolultabb műfaja, hiszen kombinált, fix és kivehető elemeket, finommechanikai rögzítő elemeket egyaránt tartalmazó fogpótlás típusról van szó. Az elkészítési ideje ezért hosszú, sok lépés során alakul ki a végleges eredmény. Átlagos elkészítési idő: kb. 3 - 5 hét.

Teleszkópos fogsor

TELESZKÓPOS FOGSOR
Részl. fémlemezes fogsor alap (műfog nélkül) fogsoralap
Primer teleszkóp korona - Hagyományos fémből (nikkelmentes) korona
Primer teleszkóp korona - Aranyötvözetből (+aranyár!) korona
Secunder teleszkóp korona - Hagyományos fémből (nikkelmentes) korona
Secunder teleszkóp korona - Aranyötvözetből (+aranyár!) korona
Fémlemez forrasztással teleszkóp fogsorba - Hagyományos fémből (nikkelmentes) db
Fémlemez forrasztással teleszkóp fogsorba - Aranyötvözetből (+aranyár!) db

VISSZA A TELJES ÁRLISTÁHOZ

Teleszkópos kivehető fogsor elkészítése – esetbemutatás képekben

Bejelentkezem állapotfelmérésre

Amennyiben nagyon kevés (1 - 4) fog áll már csak rendelkezésre, a hiányzó fogak pótlására esztétikus és stabil fogpótlás lehetőség a teleszkópos fogsor.

A megmaradó fogakra vékony arany vagy nem nemesfém sapkácskák kerülnek. A fogsor belsejébe a fogaknak megfelelően elkészülnek a belső teleszkóp sapkák. A fogsorban levő belső sapkák (szekunder korona) a súrlódási erő felhasználásával tartják stabilan a helyén a fogsort a fogakra felragasztott (primer) koronákon. Esztétikai szempontból tökéletesen szép fogpótlást kapunk, hiszen semmi nem utal arra, hogy a fogsor belsejében bármilyen fém eszköz lenne, mely a fogsort a helyén tartja.

A teleszkópos elhorgonyzás az alacsony számú maradék fog ellenére is kedvező tartást biztosít. Kivehető fogpótlás, de a teleszkóprendszer képes stabilan tartani a fogsort evéskor, beszéd közben.

Az árak kalkulálásánál a fogsor mellé a pillérfogakra kerülő primer és secunder koronákat is számolni kell. A primer és secunder koronák kialakítása készülhet arany ötvözetből vagy hagyományos fém ötvözetből. Az aranyötvözet többször aktiválható.

A teleszkópos kivehető fogpótlás elkészítése a fogászati kezelések egyik legbonyolultabb műfaja, hiszen a teleszkóprendszer fix részt a kivehető fogsorral kell összekombinálni. Elkészítési ideje ezért hosszú, sok lépés során alakul ki a végleges eredmény. Átlagos elkészítési idő: kb. 3 - 5 hét.

A Budapest Dental által ajánlott linkek hasonló témában: