Budapest Dental fogászat > Esztétikai fogászat > Esztétikus kompozit foghéj

Esztétikus kompozit foghéj – fogtömésen túl, porcelán koronán innen

Sok páciens érkezik rendelőnkbe azzal a kéréssel, hogy bár tudja, metszőfogaiban sok elszíneződött fogtömés van már, ezért az esztétikai lehetőségek korlátozottak, mégis, szeretnék egyelőre elkerülni az esztétikus koronát. Ha fogaik kicsit csámpásak is vagy ferdén állnak, mégis a sajátjuk, szeretik egyéni fogformájukat, természetességüket. Előfordul, hogy a porcelán korona készítésére még nem készültek fel, túl drasztikus megoldásnak tartják, vagy egyelőre olcsóbb megoldást keresnek.


Hogyan tudom eldönteni, hogy számomra kompozit foghéj készíthető e?

Legbiztosabb módja, hogy ezt kiderítse, ha eljön a rendelőnkbe egy személyes állapotfelmérésre. A vizsgálat során a fogorvossal átbeszélheti esztétikai igényeit, végigveszik, milyen lehetőségek vannak az Ön esetében a kompozit vagy porcelán restaurációk elkészítésére. Részletesen megbeszélik az egyes kompozit, vagy porcelán restaurációk előnyeit és hátrányait.

Az állapotfelmérés után konkrét esztétikai variációkat és ezek árait tartalmazó kezelési tervet kap. A kezelési terv sokat segít a döntésben – kompozit héjat, esetleg más esztétikus lehetőséget válasszon.

Fogászati állapotfelmérés


Kompozit foghéj árak

A kompozit foghéj a rendelőben, általában egy ülésben elkészíthető esztétikus restauráció. Ára a fogtömések áránál magasabb, de a porcelán restaurációk (koronák, porcelánhéj) áránál kedezőbb.

Kompozit foghéj árak


Mikor javasolt kompozit foghéjat készíteni?

A kompozit foghéj, ugyanúgy, mint az összes esztétikai fogászati beavatkozás, csak megfelelő indikáció esetén hozza meg a várt eredményt. Kompozit héjra való készülődés esetén érdemes végigolvasnunk a kompozit foghéj előnyeit és hátrányait is.

Mikor javasolt a kompozit foghéj


Miben más a kompozit foghéj, mint a többi esztétikai fogászati restauráció?

Amennyiben a kompozit foghéj és az egyszerűbb esztétikus fogtömés közti különbségről érdeklődik, az alábbi menüpontot ajánljuk figyelmébe:

Miben más a kompozit foghéj


Egyelőre nem tervezem a fogászat felkeresését, hogyan tudnak segíteni, hogy jobban értsem a kompozit héj lényegét?

A fogászati szék mellett rovat elkészült fogászati esetbemutatásokat tartalmaz. A kezelésekről készült előtte – utána fotók és a kezelési leírások sokat segíthetnek a döntésben.

Fogorvosi székben – esztétikus kompozit foghéj 1.
Fogorvosi székben – esztétikus kompozit foghéj 2.