Budapest Dental fogászat > Fogászati árak > Gyakran feltett kérdések

Fogászati állapotfelmérés – gyakran feltett kérdések

Első alkalommal szeretnénk Önt megismerni és örülünk, ha Ön is szívesen megismerne minket. Ez a találkozás tehát elsősorban beszélgetést jelent, mely sem kellemetlenséggel, sem elköteleződéssel nem jár. A beszélgetés során a személyes igények és a fogászati státusz alapján kirajzolódnak a kezelési lehetőségek, módszerek és a célok, melyeket elérhetünk.


Milyen árakra számítsak a fogászati állapotfelmérés során?

A fogászati állapotfelmérés árait az alábbi menüpont részletesen tartalmazza. Az állapotfelmérés mellett szinte minden esetben panoráma röntgenfelvétel is készül. A vizsgálat, a konzultáció és a röntgenfelvétel szükségesek a kezelési terv elkészítéséhez.


Hogyan tudok on-line bejelentkezni fogászati állapotfelmérésre?

Az alábbi online bejelentkező form kitöltésével. Adatait bizalmasan kezeljük, csak az Ön elérésére használjuk fel. Munkatársaink a nyomtatvány beérkezését követően 24 órán belül (munkanapon) megkeresik Önt a megadott elérhetőségei valamelyikén.

Amennyiben Ön már Páciensünk, ugyanúgy használhatja az on-line formot következő fogászati kezelési időpontjának egyeztetésére is.


Hogyan tudok telefonon bejelentkezni fogászati állapotfelmérésre?

Az alábbi menüpontban részletes felvilágosítást kap telefonos elérhetőségeinkről. Ügyfélkapcsolati munkatársaink minden hétköznap 8.00 – 20.00 óráig fogadják hívását. Kérésére visszahívjuk Önt telefonon, ebben az esetben az online-form kitöltésével adhatja meg részünkre elérhetőségének adatait.


Miért nem javasolják első alkalommal a fogászati kezelés megkezdését?

Fájdalom vagy egyéb azonnali beavatkozást igénylő probléma jelentkezésekor már első alkalommal sürgősségi fogászati kezelést végzünk.

Pácienseink többnyire a kiemelkedő minőségű, garanciális, kedvező élettartamú esztétikai fogászati kezelések céljából keresik fel rendelőnket. Biztonságos, megfelelő minőségű munkát csak átgondolt kezelési terv alapján tudunk biztosítani. Ugyanígy a kezelési terv ad módot arra, hogy az adott kezelésre megfelelő mennyiségű idő álljon rendelkezésre a megbeszélt időpontban.

A megalapozott előzetes tervezéssel szeretnénk Pácienseinknek is megfelelő mennyiségű információt átadni, hogy ezek birtokában megalapozott, jó döntést tudnak hozni fogászati kezelésükről.


Számíthatok-e azonnal írásos fogászati kezelési tervre, illetve árajánlatra már az első alkalommal?

Rendelőnkben olyan orvosi konzultációs rendszer működik, melynek során a felvételes fogorvos által elkészített kezelési tervet szakmai konzulens fogszakorvos ellenőrzi. A tudás összeadódik, így biztosan kivitelezhető, pontos, mindenre kiterjedő, személyre szabott egyedi kezelési tervet állíthatunk össze. A gondos tervezés időigényes, így az írásos kezelési tervet és árajánlatot az állapotfelmérés után, kb. 5 munkanapon belül e-mailen, vagy postai úton juttatjuk el az Ön részére.


Fájdalmam van, ebben az esetben hogyan történik az első alkalom?

Fájdalom esetén igyekszünk mielőbb időpontot biztosítani, amennyiben erre lemondás vagy üres időpont esetén lehetőségünk nyílik.

Sürgősségi ellátás esetén ugyanúgy elvégezzük az állapotfelmérést és a röntgenfelvételt, részletes konzultáció helyett azonban a fájdalmas problémára koncentrálunk.

Sürgősségi kezelést végzünk, mely a legtöbb esetben még nem jelenti a probléma végleges ellátását, előfordul, hogy egy következő időpontot kell biztosítanunk a kezelés befejezéséhez. A következő időpontra rendszerint a részletes kezelési terv is elkészül, melyben az aktuális probléma kezelési lépései és árai is megtalálhatóak, ekkor részletes konzultációra is van lehetőség.


Kell-e külön fizetni a kezelési tervért?

Ön az állapotfelmérésért fizet, melynek része, hogy a kapott adatok alapján kezelési tervet állítunk össze. A kezelési tervért külön nem kell fizetni, ezt általában 5 napon belül e-mailen juttatjuk el Önhöz.


A kezelési terv árakat is tartalmaz?

Természetesen. A javasolt kezelések mellé az árakat is feltüntetjük.


Csak egy tömést (kis kezelést) szeretnék, ilyen esetben mi a helyzet?

Rendelőnk komplex szemlélet alapján gondolkodik, ezért egy-egy kisebb fogászati probléma esetén is ugyanazt a protokollt visszük végig. Állapotfelmérés, röntgenfelvétel és kezelési terv. Az orvos nem állhat meg egy fognál, az egész embert kell szemlélnie. Az állapotfelmérés egyben szűrővizsgálat is, ahol fény derülhet, és ez által megelőzhetővé válik olyan probléma, amely csak később okozna panaszt.

Emellett az időtényező sem mindegy. Egy fogtömés tarthat fél órát vagy akár kettőt is, sőt lehetnek komplikációk is. Mi megfelelő minőségű és hosszú élettartamú kezelést szeretnénk végezni, erre pedig megfelelő mennyiségű időre van szükség, mely a kezelési terv alapján már előre tervezhető.


Van röntgenfelvételem, tudom használni?

Amennyiben fél évnél nem régebbi, az aktuális fogászati státuszt rögzítő, jó minőségű röntgenfelvétele van, hozza magával, így ebben az esetben nem kell fizetnie a panoráma röntgenfelvételért. A felvételt a legtöbb esetben rendelőnk részére ebben az esetben is elkészítjük, de Önnek ezért fizetnie nem kell.


Az állapotfelmérés után mikor kezdhetem el a kezelést?

Az állapotfelmérés után kb. 5 napon belül Ön kézhez kapja kezelési tervét. (Amennyiben postai küldést kért, úgy ennél hosszabb időre számíthat). A kezelési terv áttanulmányozása után kérheti a kezelés megkezdését – időpont egyeztetés alapján, a recepción. Ebben az esetben a recepciós konzultál a kezelőorvossal, így megfelelő hosszúságú időt hagy ki az Ön részére a kezelési naptárban.

Amennyiben a kezelési tervről még konzultálni szeretne a kezelés megkezdése előtt, úgy szeretettel várjuk egy ingyenes konzultációra, kérjük, egyeztessen időpontot a recepción.


Nem értem teljesen a kezelési tervet, vagy azon módosítani szeretnék, mi a teendőm?

Ebben az esetben a kezelési terv részletes átbeszélést javasoljuk egy ingyenes konzultáció keretein belül. Kérjük, egyeztessen időpontot kezelőorvosához a recepción.


Van-e lehetőségem a fogászati kezelési terv megbeszélésére?

Természetesen. Egy komplex fogászati kezelési terv bizonyos esetekben több variációt, hosszadalmas kezelési leírásokat tartalmazhat, mely első látásra bonyolultnak hathat. Ezért az írásos kezelési terv és árajánlat kézhezvétele után, minden érdeklődő Páciensnek lehetőséget biztosítunk egy ingyenes konzultációs alkalomra, ahol felteheti a kérdéseit a javasolt kezelésekkel kapcsolatban. Kérjük, egyeztessen időpontot kezelőorvosához a recepción.


A kezelési tervnek olyan elemei is vannak, melyeket most nem akarok elvégeztetni. Mi a helyzet ilyenkor?

A kezelési terv egy ajánlás, nem kötelezvény. Az orvosnak azonban kötelessége jeleznie a problémát, akkor is, ha Önnek most más elképzelései, lehetőségei vannak. Mi a szájat, a fogazatot komplexen vizsgáljuk, nem csak egy-egy kiemelt problémára összpontosítunk, mert az hosszú távon megbosszulná magát. A legtöbb esetben a kezeléseket részenként, egyenként is el lehet végezni (főleg fogtömések, konzerváló fogászati feladatok) míg vannak olyan esetek is, mikor a kezelés egyes lépései egymástól nem elválaszthatóak (komplex fogpótlásoknál).

A kezelés javasolt lépéseit, az egymással összefüggő kezeléseket részletesen elmagyarázzuk Önnek. Ön dönt arról, hogy az ajánlásból mely kezeléseket végezteti el most és melyeket halaszt későbbre.

Amennyiben egyes kezeléseknél a részekre szedés hátránnyal járna a jövőre nézve, úgy abban az esetben átbeszéljük a kezelési lehetőségeket, törekedve az optimális megoldásra.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!
Budapest Dental Csapat