Kozmetikai fogfehérítés, Kozmetikai szájhigiéniai csomag, Budapest Dental Fogászat

Kozmetikai fogfehérítés akció!
Ne hagyja ki!

Kozmetikai Fogfehérítés
22.900 Ft helyett csak 16.900 Ft
Kozmetikai Szájhigiéniai Csomag
39.900 Ft helyett csak 29.900 Ft

A peroxidmentes fogfehérítő kezelések fogorvosi állapotfelmérés nélkül vehetőek
igénybe dentalhigiénikusainknál!

Tovább

Mi az oka annak, hogy fogpótlás esetén Pácienseink többsége a cirkon koronákat választja?

Kiemelkedő esztétika
Élethű és természetes
Tartós és megbízható

Tekintse meg videónkat és ismerje meg a cirkon koronát – az esztétikai fogorvosok ajánlásával!

Önnek mennyire egészségesek a fogai? Kérje ki tapasztalt fogorvosaink véleményét.

2003 óta több mint 10.000 páciens sikeres kezelése
Tapasztalt fogorvosok és fogszakorvosok
Fogászati állapotfelmérés + tervezés csak 2500 Ft
Digitális panorámaröntgen
csak 4500 Ft

Tovább

fogorvos, fogászat, fogszakorvos, szájsebész, fogbeültetés

Jó fogorvost keres? Bemutatkozik a Budapest Dental Fogorvos csapat

2003 óta több mint 10.000 elégedett páciens
Az Ügyeletes Fogtündér is nálunk dolgozik
Csapatban gondolkodunk és dolgozunk.
Köszönjük, hogy gyógyíthatunk és mosolyt varázsolhatunk az Ön arcára!

Tovább

fogorvos, fogászati kezelés, fogorvosi rendelő

Miért választották 2003 óta több mint 10.000-en a Budapest Dental Fogászatot? Mondják el helyettünk ők!

„Eleinte tartottam a kezeléstől, a férjem is féltett, de miután konzultáltam Guti Marianna doktornővel, eldöntöttem, hogy belevágok. Fantasztikus volt, ahogyan a doktornő megtervezte a kezelést, s miután elvégezte a beavatkozásokat, arra is megtanított, hogy hogyan őrizzem meg fogaim épségét – szépségét. Azóta nem csak én járok hozzá szívesen, hanem családomnak és ismerőseimnek is a Budapest Dental rendelőt ajánlom.” (Éva - Budapest Dental páciens)

Tovább

fogorvosi rendelő, fogászat

Mi kell a minőségi fogászati kezelésekhez egy jó fogorvoson kívül?

Bemutatjuk Budapest egyik legjobban felszerelt fogászati rendelőjét

Nagyon szeretünk itt dolgozni. Rend van, tisztaság és szép környezet
Kiváló gép és eszközeink vannak, több lehetőségünk van a gyógyításra
Folyamatosan fejlesztjük
tudásunkat és a rendelőt is

Tovább

fogágybetegség, fogínygyulladás, megelőzés, fényterápia, antimikrobiális fotodinamikus terápia

Megelőzhető Ön szerint a fogágybetegség? Szerintünk igen!

A fogínygyulladás a magyar lakosság 87%-t érinti. Ha időben fordul segítségért, a kellemetlen szövődmények megelőzhetőek.

Újdonság a fogínygyulladás terápiájában
Régóta fennálló gyulladás esetén is hatékony
99% hatékonysággal pusztítja
el a baktériumokat

Tovább

fogszabályozás, fogszabályozó, esztétikus fogszabályozó, fém fogszabályozó

Tudta Ön, hogy a fogszabályozni nem csak annak kell, akinek kuszák a fogai, de számos fogászati panasz megelőzésére is szolgál?

A jó időben történő fogszabályozás számos, szövődményt előz meg, még felnőtt korban is. Ne bízza a véletlenre, hozza el gyermekét, és kérje ki fogszabályozó szakorvosunk tanácsát.
Az első fogszabályozó konzultáció ingyenes.

Tovább

 

 

Budapest Dental Esztétikai Fogászat & Fogbeültetés, Fogszabályozás

Szeretettel köszönjük Önt a Budapest Dental Esztétikai Fogászaton! Reméljük, honlapunk megnyeri olvasónk tetszését, akár fogászati információkról, új fogászati technikákról szeretne olvasni vagy esetleg új fogorvost, fogászatot keres. Büszkék vagyunk rá, hogy rendelőnket az elmúlt évek során több mint 10.000 páciens választotta fogorvosi problémáinak megoldása érdekében. Van, aki azért talál ránk, mert fogorvosi rendelőnk Budapest belvárosában, jól megközelíthető helyen található a Vígszínház szomszédságában. Másokat elsősorban a profi hozzáállás és az empatikus fogorvos csapat csigázza fel, akik székében a kezelések fájdalommentesek, pontosak és jól megtervezettek. Sokan keresnek fel minket azzal az igénnyel, hogy prémium kategóriájú, kifejezetten magas esztétikai igényű fogászati szolgáltatásokat vegyenek igénybe. A rendelőnkben dolgozó fogorvosok és fogszakorvosok nagy örömmel fogadják az általános, hétköznapi fogászati problémákkal érkező pácienseket, igyekszünk minél előbb, magas szintű és fájdalommentes ellátást nyújtani a hozzánk fordulóknak. Specialista fogorvosainkhoz pedig számos esetben fordulnak csúcsminőségű esztétikai fogászati igények esetén, mint például a mosolytervezés, az élethű cirkon vagy teljes porcelán restaurációk, a Smile-to-Go remodelling technika vagy a legkorszerűbb fogbeültetési eljárások.

A Budapest Dental Fogászat 2005-ben nyitotta meg kapuit, tulajdonosai maguk is magyar fogorvosok. A rendelőt folyamatosan fejlesztjük, így mind a technikai mind a tudás bázisunk egyre szélesebb és mélyebb. Büszkék vagyunk arra, hogy technikai hátterünk, tudásunk és tapasztalatunk segítségével minőségi ellátást nyújthatunk a fogászat szinte teljes spektrumában, legyen szó általános fogászatról, esztétikai fogászatról, fogpótlásokról, fogfehérítésről, fogszabályozásról fogínyproblémák vagy fogbeültetés esetén. Jöjjön hozzánk bátran és ismerjen meg minket! Köszönjük, ha részesei lehetünk az Ön mosolyának is!


Hogyan keressünk fogorvost?

A fogorvos választás vagy fogorvos váltás nem egyszerű folyamat. Alapos körültekintést igényel, mert döntésünknek nagy a tétje. Egy jó választás egészséges fogakat és önbizalommal teli mosolyt jelent majd, egy rossz döntés azonban csalódást és szomorúságot okoz.

Ezen az oldalon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek abban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie akkor, ha bölcsen akar fogorvost választani.

Minden fogászati kezelés más és más, ezért nem általános szempontokat szeretnénk megosztani Önnel, hanem egy-egy kezelésre jellemző legfontosabb tényezőket.

Keresse meg a fejezet címekben az Ön fogászati problémájára vonatkozó részt és ismerje meg az arra vonatkozó szempontokat!

A legjobb, amit tehetünk, hogy alaposan körül nézünk ezen a területen. A fogászati rendelők honlapjai, akár csak a Budapest Dental Esztétikai Fogászaté, minden esetben betekintést nyújtanak egy rendelő működésébe még azelőtt, hogy Ön ellátogatott volna a fogászatra személyesen. Az itt szerzett benyomások fontosak, de még nem elegendőek a megalapozott döntés meghozatalához.

A fogorvosok szinte minden esetben egy rendelőhöz kötődnek, tehát amikor keressük a megfelelő fogorvost, akkor első körben a megfelelő fogászati rendelőt kell megtalálnunk.

Például amennyiben Ön Budapesten lakik és egy olyan fogorvost keres, aki jártas az esztétikai fogászatban, akkor ezeket a kulcsszavakat beütve a Googleba rendelők sorakoznak majd Ön előtt, ahol esztétikai fogászati beavatkozásokat végeznek és nem fogorvosok. A rendelő honlapjain belül természetesen megtalálja majd azt a menüpontot, amely a fogorvos bemutatásához vezet (pl. Fogorvosok, vagy Munkatársaink) és ott megismerkedhet azokkal a fogorvosokkal, akik az adott rendelőben dolgoznak. Közülük kell majd kiválasztania azt, akinek az adataiban az szerepel, hogy az adott fogorvos jártas e az esztétikai fogászat területén, azaz esztétikai fogorvos specialista.


Fogászati rendelő Budapesten, a XIII. kerületben

A fogászati beavatkozások nagy többsége megköveteli azt, hogy Ön egynél több alkalommal térjen vissza a rendelőbe a kezelésekre. Vegyük például a fogszabályozást. Első alkalommal csak konzultálnak, beszélgetnek a fogszabályozó orvosával. Ezt követi a fogszabályozó készülék megtervezése és az ajánlat készítés, amelyet második alkalommal beszél majd át orvosával. Ha az ajánlat szimpatikus Önnek, akkor kerül sor a harmadik alkalomra, amikor a fogszabályozó készülék felragasztásra kerül. Ezt követik a meghatározott gyakoriságú aktiválások (ez az a folyamat, amelyben a fogszabályozó készüléket folyamatosan finom hangolják, hogy az kíméletesen, de határozottan a tervezett irányba szabályozza az Ön fogait), melyekre szintén vissza kell térnie a rendelőbe.

Fontos tehát, hogy a rendelő az Ön számára könnyen megközelíthető helyen legyen, hogy a látogatások nem okozzanak majd problémát akár tömegközlekedéssel érkezik, akár pedig autóval.

A Budapest Dental Esztétikai Fogászat rendelője a XIII. kerületben helyezkedik el, a Szent István körúton a Vígszínház és a Nyugati pályaudvar szomszédságában. A környéken számtalan parkolási lehetőség kínálkozik akár az utcán (sajnos parkolási díjkötelesen) akár a közelben lévő zárt parkolókban vagy parkolóházban.

A rendelő előtt halad el a 4-6-os villamos és pont a ház előtt van egy buszmegálló, ahol hat busz is megáll.

A könnyű megközelítés tehát fontos, Budapest XIII. kerülete pedig a város közlekedési vérkeringésének közepén helyezkedik el.


Mit várhatok el egy fogászati rendelőtől?

Egy magas színvonalon működő és biztonságos fogászati rendelőnek megvannak a kötelező ismérvei, ismerje meg ezeket:

 • Informatív honlapja van, ahol megismerheti a rendelői környezetet, a szolgáltatásokat és a fogorvosokat
 • Felkészült orvosi csapata a fogászat minden területén jelentkező problémák megoldására alkalmas (lásd: esztétikai fogászat, fogpótlás implantátumok segítségével, esztétikus tömések és porcelán koronák, szájhigiéniai kezelések, fogszabályozás vagy fogfehérítés, kivehető fogpótlás)
 • Az árak megfizethetőek és arányban vannak a kezelések minőségével
 • A szóbeli és írásbeli tájékoztatás minden részletre kiterjed és könnyen érthető, mert a páciensek nyelvén íródott
 • A rendelői környezet igényes és nyugalmat árasztó
 • A kezelőhelyiségek felszereltsége olyan technikai színvonalon van, hogy azzal miden fogászati kezelést nagy biztonsággal végre lehessen hajtani
 • Digitális diagnosztikai eszközök állnak a rendelő rendelkezésére, hogy azok segítségével fogorvosa könnyedén fel tudja tárni a fogászati problémák forrását
 • A sterilitás a legmagasabb fokon működik az európai sztenderdeknek megfelelőn
 • Az ügyfélszolgálat készséges és udvarias
 • A munkatársak türelmesek és empatikusak
 • Könnyen megközelíthető, központi helyen van

Ön se kössön kompromisszumot, hiszen mindaz, amit itt felsoroltunk, az jár Önnek, követelje tehát meg minden fogászati rendelőtől.


Mit várhatok el a fogorvostól?

A fogászati szakma az elmúlt években megváltozott, és Önnek fontos tudnia, hogy ma már sokkal többet várhat el egy fogorvostól vagy egy fogászati rendelőtől, mint akár azt néhány éve tehette.

Egy jó rendelő és egy jó fogorvos ma már sokkal többet ad Önnek, mint maga a fogászati tevékenység, lássuk, mit várhat el ma fogorvosától:

 • Türelem, empátia és megértés az egész fogászati kezelés időtartama alatt és még azt követően is
 • A fogászati kezelések személyre szabása, hogy Ön azokat probléma nélkül bele tudja illeszteni hétköznapi életébe
 • Az Ön elvárásainak és lehetőségeinek a maximális figyelembe vétele a kezelési tervek és az árajánlatok elkészítésekor
 • Érthető és befogadható magyarázat az Ön problémáját megoldó fogászati kezelésekről
 • Fájdalommentes kezelés, hogy az ne jelentsen kellemetlenséget Önnek
 • Felelősségvállalás, azaz garancia biztosítása a beavatkozásokra

Ilyen tehát egy fogorvos, aki meg akar és meg tud felelni a ma pácienseinek, az Ön elvárásainak. Ne feledje, hogy ezek nem „feláras” szolgáltatások, hanem normális esetben (és normális fogorvos esetében) ezek egy fogászati kezelés természetes velejárói

Sajnos a honlapon keresztül nem lehet meggyőződni egy fogorvos felkészültségéről. Ehhez személyesen kell elfáradni a rendelőbe és találkoznia fogorvosával, hogy első kézből gyűjthessen róla benyomásokat. Az a fáradozás sokszorosan megtérül, mert egy konzultáció még nem jelent elköteleződést és Ön tovább kereshet, amíg meg nem találja azt a fogorvost, aki minden szempontból megfelel az Ön elvárásainak.

Ha szeretne megismerkedni fogorvosi rendelőnk színvonalával vagy fogorvosaink felkészültségével, akkor hívja fel a 06 1 315 45 45 –ös telefonszámot.


Hogyan találom meg a legjobb megoldást, ha fájdalmas fogászati panaszaim vannak?

A fogászati jellegű fájdalom az egyik leggyötrőbb és legkellemetlenebb érzés. Amennyiben fájdalma van, legokosabb, ha házi praktikák helyett mihamarabb fogorvoshoz fordul. Nem érdemes „húzni az időt”. A fogászati problémák nem múlnak el maguktól! A fogfájás nem olyn mint egy nyak vagy derékfájás, hogy ha pihentetem, elmúlik. Ez egy egészen más rendszer. Ha a fogfájdalom egy időre megszűnhet is, a mélyben a folyamat tovább zajlik, mely később sokkal komolyabb szövődményekhez vezet, a fog elvesztése, csontfelszívódás, gócos problémák stb.

Ha Ön még nem biztos fogászati panaszában és több információt szeretne megtudni, hogy jobban be tudja azonosítani a problémát, fogászati weboldalunkon jó helyen jár, számos fogpanasz és fogfájdalom okairól és kezelési módjáról itt részletes információt talál:

Amennyiben úgy érzi, segítségére lehetünk fogászati kezeléseinkkel, bizalmat tud szavazni fogorvosainknak, akkor hívja fel rendelőnket a 06 1 315 45 45 –ös telefonszámon és kérjen egy időpontot az Önnek leginkább szimpatikus fogorvoshoz. Sürgősségi esetben mindent megteszünk, hogy mielőbb fogadni tudjuk Önt!*

*Nem tudjuk garantálni az azonnali segítséget, de mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb fogadni tudjuk Önt! Rendelőnk hétfőtől péntekig, 08:00-tól 20:00-ig tart nyitva. Ezen időintervallumon túl ügyeleti rendszert nem tartunk fent. Ilyen esetben forduljon egy éjjel-nappal és hétvégenként is üzemelő fogászati rendelőhöz. Szíves megértését kérjük.


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha esztétikus fogtöméseket szeretnék?

A fogtömés a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás egy fogászati rendelőben. Látszólag egy egyszerű rutineljárás, azonban itt is óriási minőségi különbségek lehetnek, ismerje tehát meg a funkcionálisan kifogástalan és esztétikus fogtömés kritériumait:

 • Az érzéstelenítés kíméletes, és a kezelés teljes időtartama alatt biztosítja a fájdalommentességet Önnek
 • Az esztétikus fogtöméshez alkalmazott tömő anyag minőségi forrásból származik és mindenben megfelel az európai sztenderdeknek
 • A tömés során alkalmazott orvosi módszertan biztosítja a tökéletes élzáródást és megakadályozza a jövőbeni szuvasodásokat
 • A tömés alábéleléses módszerrel készül, amely megakadályozza a tömések után gyakran fellépő feszítő érzést vagy fájdalmat
 • Fogászati rendelőnkben az SDR módszer alkalmazásával a fogtömés utáni fájdalom esélye minimális!
 • Az elkészült tömés harmonikusan illeszkedik meglévő fogaihoz, azaz egy külső szemlélő számára észrevehetetlen
 • A tömések elkészítésekor a funkcionális és az esztétikai szempontok egyaránt figyelembe vételre kerülnek (ez azt jelenti, hogy nem csak szép lesz, de rágni is tökéletesen fog tudni velük, és nem számíthat arra, hogy azok egy váratlan pillanatban meglazulnak vagy kiesnek.

Tehát még egy egyszerű tömés esetében is kellően körültekintőnek kell lennie, ha tartós és természetesen szép eredményre vágyik.

Ha jobban szereti élő szóban hallani az ilyesmit, akkor hívja fel rendelőnket a 06 1 315 45 45 –ös telefonszámon és kérjen egy konzultációs időpontot esztétikus tömésekre.


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha koronákra vagy hidakra van szükségem?

A nem is távoli múlthoz képest ma már nagyságrendekkel több lehetőség közül választhatunk, ha esztétikus koronákat vagy fogászati hidat szeretnénk. Ezeknél a fogpótlásoknál a legfontosabb az, hogy Ön részletesen megismerje a lehetőségeket, hogy a lehető legjobbat választhassa ki közülük, ami mindenben megfelel az elképzeléseinek és a lehetőségeinek. Segítünk Önnek kiigazodni a koronák világában:

 • A korona vagy fogászati híd készülhet költségtakarékos, de kevésbé esztétikus fém vázra, melyre fogszínű porcelán leplezés kerül. Ez a fogpótlás típus a fémkerámia korona vagy fogászati híd
 • A fémmentes technológia azt jelenti, hogy a korona vagy híd váza nem fémből, hanem egy speciális anyagból, a cirkonból készül, és erre kerül rá a porcelán leplezés. Ennek az anyagnak a jó tulajdonsága a fémkerámia megoldáshoz képest az, hogy a váz színe fehér és áttetsző, így a végeredmény egy természetesen fehér színű korona. Ez a fogpótlás típus a cirkon kerámia korona vagy fogászati híd
 • A legszebb és legtermészetesebb korona készülhet teljes mértékben porcelánból is, (ezt nevezzük full porcelán koronának), ami azt jelenti, hogy a koronának nincs külön váza, hanem a teljes anatómikus fogforma porcelánból készül és az kerül beragasztásra. Ez a fogpótlás típus a teljes porcelán korona
 • Amennyiben Önnek voltak hiányzó fogai, melyek implantációval, azaz mesterséges foggyökér beültetésével pótoltak, akkor arra is több féle korona készülhet. Ezek is készülhetnek fémkerámia vázra vagy cirkonból, de ezen túlmenően még lehetnek fixen rögzítettek vagy lecsavarozhatóak is.

Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha hiányzó fogaimat szeretném pótoltatni?

A hiányzó fogak pótlására a ma ismert legkiválóbb módszer a fogászati implantáció, azaz az a műtéti eljárás, melynek keretében a hiányzó fog helyébe egy mesterséges foggyökér kerül beültetésre. Ez a beavatkozást szakavatott fogászati implantológus kezében egy egyszerű rutin eljárás, de bizonyos feltételeknek ebben az esetben is teljesülniük kell a tartós és esztétikus fogpótlás és az Ön biztonsága érdekében:

 • A fogbeültetést megelőzően a diagnosztikának minden részletre ki kell terjednie és a diagnózist végző implantológusnak pontosan kell meghatároznia a beültetendő implantátumok helyét, hosszúságát és vastagságát igazodva az Ön csontállományának minőségéhez
 • A fogbeültetést végző szakembernek, azaz az implantológusnak felkészült szakembernek kell lennie, aki már több száz vagy ezer sikeres implantátum beültetést végzett el
 • A beültetendő implantátumnak minősített, megbízható forrásból kell származnia neves és évtizedes múlttal rendelkező gyártó cégtől
 • A fogbeültetés olyan steril környezetben kell, hogy történjen, amely megakadályozza a bakteriális felülfertőződés lehetőségét
 • Szükség esetén (azokban az esetekben amikor a csontállomány minősége vagy sűrűsége nem teszi lehetővé az implantátumok beültetését nagy biztonsággal) a műtétet végző implantológusnak felkészültnek kell lennie egy csontpótló beavatkozás elvégzésére

Ha pedig szeretne egy felkészült implantológussal elbeszélgetni a lehetőségeiről, akkor hívja fel a 06 1 315 45 45-ös telefonszámot.


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha szeretném, hogy fogaim megszépüljenek, azaz esztétikai fogászati beavatkozáson szeretnék részt venni?

Az esztétikai fogászat népszerűsége évről évre megsokszorozódik. Ebből azt a következtetést tudjuk levonni, hogy egyre több fiatal és idősebb páciens szeretne megnyerő mosollyal rendelkezni és ezért hajlandó áldozatokat is hozni.

Az esztétikai fogászat szintén felkészült szakorvosokat feltételez, hiszen ezt is lehet professzionális színvonalon csinálni és középszerűen. A legfontosabb feltételek itt is hasonlóak, csak még nagyobb szerepet kapnak az esztétikai szempontok (Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az esztétikus fogpótlások funkcionálisan nem lennének megfelelőek, csak azt jelenti, hogy kidolgozásuk nagyobb szakértelmet és odafigyelést igényel). De nézzük milyen lehetőségei vannak mosolyának megszépítésére, melyek azok a kezelések, melyeket az esztétikai fogászati kategóriájába sorolunk:

Hívja fel rendelőnket a 06 1 315 45 45-ös telefonszámon és kérjen egy konzultációs időpontot, hogy megismerje az esztétikai fogászat eszközeit


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha szabályosabb fogakat szeretnék?

A fogszabályozás felnőtteknek és gyermekeknek szóló lehetőség egyaránt. Ha tesz egy rövid sétát mondjuk Budapest utcáin, akkor egyre több felnőtt szájban fedezheti fel beszéd vagy mosolygás közben a fogszabályozó készülékeket. És ez nem véletlen, hiszen a fogszabályozó technikák olyan fejlődésen mentek át, hogy ma már egyetlen generáció sincs kizárva a szabályos fogak lehetőségből.

Azonban ezen a területen is kellően elővigyázatosnak kell lennie, mert hozzá nem értő kezek egy életre szóló károkat okozhatnak fogaiban.

Mit kell tehát elvárnia a fogszabályozó orvosától:

 • Minden részletre kiterjedő tájékoztatás a fogszabályozási lehetőségekről és készülékekéről
 • Alapos diagnózist
 • Személyre szabott fogszabályozási terv készítését
 • Időbeosztáshoz és anyagi lehetőségeihez igazodó személyre szabott megoldásokat fogszabályozó terv formájában
 • Kíméletes felhelyezést
 • Rendszeres időközönként végzett hatásos aktiválást (a fogszabályozó készülék finom hangolását)
 • Kíméletes készülék eltávolítást
 • Az elért eredményeket megőrző retenciós megoldásokat (retenció alatt azt a folyamatot értjük, amikor a fogszabályozó levételét követően olyan eljárásokat alkalmazunk, amelyek segítségével megőrizhetjük a fogszabályozással elért eredményt)

Fedezze fel az Önre váró fogszabályozási lehetőségeket felnőtt korban is! Gyermekét időben vigye el (már akár 6 éves kortól!) fogszabályozási szűrésre, az érdeklődő konzultáció INGYENES! Fogszabályozási konzultációra a 06 1 315 45 45-ös telefonszámon kérhet időpontot.


Láthatatlan fogszabályozás – a jövő technológiája a szép mosolyért és a szabályos harapásért

Szeretne Ön is önbizalommal, büszkén mosolyogni, s kényelmetlenség nélkül rendbe tenni fogazatát?

A Budapest Dental elhozta Pácienseinek a fogszabályozás legkényelmesebb, s a hétköznapok során legkevesebb kompromisszummal viselhető fogszabályozó készüléket.

A számítógépes tervezésnek és a 21. század találmányának, a 3D nyomtatónak köszönhetően mikromilliméter pontossággal tervezett és kivitelezett, teljesen átlátszó sín készíthető, amely felnőtt korban sem akadályozza viselőjét a mindennapok során.

A láthatatlan fogszabályozó tökéletes megoldás Önnek, ha

 • már túl van a gyermek-és kamaszkoron, mégis fogszabályozásra lenne szüksége.
 • az Ön fogain elsősorban inkább esztétikai szempontú korrekcióra van szükség – pl. réses fogazat, kusza fogak
 • fontos Önnek, hogy a mindennapok során a lehető leginkább észrevétlen maradjon a fogszabályozó készüléke.

Fontos tudnivaló, hogy a legtökéletesebb eredmény eléréséhez akár 8-20 db sín készítése is szükséges lehet.

A fogszabályozási kezelési terv elkészítésének menetéről és a fogszabályozás folyamatáról valamint árairól további információkat talál az alábbi linkeken:


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha gyökérkezelésre van szükségem?

A gyökérkezelés talán a legkevésbé kedvelt fogászati beavatkozás. Alaposan megismerve azonban ezt a kezelést, rá kell, hogy jöjjünk, hogy sok esetben igen hasznos eszközről van szó fogaink megmentése érdekében.

Rossz hírét valószínűleg a kezeléssel járó kellemetlen érzésnek köszönheti, ami azonban nem kell, hogy minden esetben kötelező velejárója legyen a gyökérkezelésnek.

A gyökérkezelésnél két fontos kritérium van, melyet meg kell követelni fogorvosától:

 • Naprakész jártasság a gyökérkezelő eljárásokban
 • Minőségi gyökérkezelő eszközök és anyagok alkalmazás

Ha pedig gyökérkezelő beavatkozásra van szüksége, akkor érdemes felhívnia a 06 1 315 45 45-ös telefonszámot és kérnie egy konzultációs időpontot.


Milyen szempontokra kell odafigyelnem, ha kivehető fogpótlásra van szükségem?

Biztosan? Egészen biztos Ön abban, hogy kivihető fogsorral szeretné leélni életét? Mert az utóbbi időben ez a típusú fogpótlás jelentősen veszített a népszerűségéből. Mégpedig attól a pillanattól fogva, hogy megjelent a fogászati piacon egy olyan megfizethető megoldás, amellyel stabilitást lehet adni a kivehető fogsoroknak.

Ezt az eljárást úgy nevezik, hogy „kivehető fogsorok rögzítése mini implantátumokkal

Érdemes megismerni ezt az eljárást, mert megváltoztatja a kivehető fogsorokhoz való hozzáállását egy életre. Kattintson ide, ha szeretne részletes információhoz jutni a kivehető fogsorok mini implantátumokkal történő rögzítéséről

Ha pedig személyesen szeretne információt szerezni erről a megoldásról, és arról, hogy Önnél alkalmazható-e, akkor hívja fel a 06 1 315 45 45-ös telefonszámot és kérjen konzultációs időpontot kivehető fogsorok mini implantátumokkal történő rögzítésére mini implantátumokkal.


Sokszor előfordul, hogy hirtelen tör ránk egy váratlan fogfájás, olykor hétvégén vagy késő este, amikor nincs lehetőségünk rá, hogy azonnal fogorvoshoz forduljunk. Miként enyhíthetjük a fogfájást a házi patika szereivel?

 • Kiváló fájdalomcsillapító lehet a hideg: helyezzen jeges borogatást az arcán arra a helyre, ahol a fájdalmat érzi. Ha a hideg fokozza a fájdalmat (ez fogbélgyulladásnál előfordulhat), hagyja abba a borogatást!
 • A szegfűszeget és a rozmaring szintén hatékony fájdalomcsillapító, óvatoson rágcsálja el a fájdalmas területen
 • Ha a panasza fogínnyel kapcsolatos, egy masszírozó fogmosás, fertőtlenítő öblögetés segíthet. Ne ijedjen meg, ha vérzik a fogíny, puha sörtéjű fogkefével és finom mozdulatokkal nem tehet kárt.
 • Ha a fogbél gyulladt be, a fájdalom több irányba is kisugárzik, s estére általában súlyosbodik a helyzet. Ezen a ponton már csak fogorvosi segítséggel orvosolható a helyzet, mindenképp telefonáljon, hogy mihamarabb egy jó orvoshoz juthasson. Amíg ez meg nem történik, vény nélküli fájdalomcsillapító segítsége ajánlott.
 • Tudjon meg még többet a fogfájásról és az esetleges kezelési módokról, megoldásokról!

S.O.S. fogorvos! – Letört a fogam!

Naponta több bejelentkezést is kapunk letört, kettétört fogakkal kapcsolatban. Hatalmas az ijedelem, amikor egy látszólag egészséges fog elreped, főként, hogy általában a legrosszabb pillanatban, vizsga vagy előadás előtt, esetleg munkanapon történik, amikor ráadásul még az idő is fontos faktor. Kétségbeesett telefonálóink ezer kérdést intéznek felénk:

 • El tudjuk-e látni rögtön a kettétört fogat?
 • Ki kell-e húzni?
 • Meg lehet-e menteni a fogat?
 • Ha igen, akkor milyen módon lehet felépíteni?
 • Melyik korona a legalkalmasabb a fogpótlásra?

A kérdésekre azonban, látatlanban nem tudunk válaszolni, a szakmailag pontos diagnózishoz mindenképpen szükséges egy személyes szájvizsgálat és egy panoráma röntgenfelvétel.

Tudjon meg még többet a letört fogakról és a letört fog ellátásának lehetőségeiről!


Érzékenység fogtömés után – Megszokott jelenség vagy forduljunk fogorvoshoz?

Többen jelentkeznek be hozzánk azzal a panasszal, hogy fogtömés után érzékennyé vált a foguk, sőt, esetenként fájdalom is jelentkezik. Milyen mértékű érzékenység lehet még elfogadható, s milyen esetben keressünk fel inkább újból fogorvosunkat?

Milyen esetben jelentkezhet fájdalom?

 • Régi fogtömés alatt alászuvasodás miatt jelentkezhet fogfájás figyelmeztető tünetként
 • Nagyméretű tömés esetén az esztétikus fogtömés okozhat feszültséget a fogban, s ez sajnos fájdalommal járhat.
 • Szintén nagyméretű, túl mély tömés esetén is fájdalom jelzi, ha a fogtömés eléri a fogbélt

A Budapest Dental fogorvosai a legújabb generációs, nanotechnológiás SDR tömőanyagokkal dolgoznak, amelynek köszönhetően a legmaximálisabban elkerülhető a fogtömés után jelentkező érzékenység és fájdalom.

Olvasson tovább, és tudjon meg még többet az esztétikus fogtömésről!


Mozgó korona – cserélni kell, vagy még megmenthető?

Gyakori kérdés bejelentkező pácienseinktől, hogy mi a teendő, ha megmozdul vagy le is esik a korona a fogukról. Biztosan ki kell cserélni? Megmenthető az alatta lévő saját fog vagy el is kell távolítani?

A fenti kérdésekre az adott szituáció pontos ismerete nélkül, sajnos, nem lehetséges érdemben válaszolni, azt azonban mindenképp fontos tudni és tisztázni, hogy milyen okból mozoghat a fogkorona:

 • Ha hosszú évek óta problémamentes korona „adja fel”, akkor legtöbbször koronaszél mellett kialakult fogszuvasodás vagy a harapási viszonyok megváltozása állhat a háttérben – ilyen esetben érdemes minél előbb fogorvoshoz fordulni, hogy a kiváltó problémát még idejében kezelni tudják
 • Ha frissen készített korona mozdul meg, előfordulhat, hogy még nem véglegesen, csupán ideiglenesen rögzítette a fogorvos a pótlást, ebben az esetben egy egyszerű visszaragasztás és végleges rögzítés könnyedén megoldja a problémát.

Amennyiben akár a fenti, akár azoktól eltérő problémák adódtak az Ön fogain lévő koronákkal, keressen bennünket bátran rendelőnk elérhetőségein vagy kérjen időpontot online kitölthető kérdőívünkön!